Kampparit U21 Nuorten Bandyliigan mestari 2022!

Nuorten Bandyliigan finaali pelattiin keskiviikkoiltana 9.3.2022 Hänskissä runsaslukuisen yleisön (210) edessä kirpakassa ja nopeasti kiristyneessä pakkassäässä. Hallitsevana mestarina ja runkosarjan voittajana Kamppareilta odotettiin ottelussa vahvaa suoritusta. Helsinki YJ on kuitenkin aina vaarallinen ja vahva vastustaja, eikä nukahteluille ole sijaa, vaan pelissä on oltava hereillä heti alkuvihellyksestä saakka.

Kampparit esitti finaalissa hyvää koko joukkueen uhrautuvaa puolustuspeliä ja heti alusta oli selvää, että nyt pelataan vain voitosta. Molemmat joukkueet panostivat puolustukseen ja finaaliin kuuluva jännitys näkyi pelissä – hienoudet jäivät puuttumaan. 

– Ottelu oli varsin tasainen, mutta kyllä peli oli vahvasti meidän käsissä. Molemmat joukkueet olivat lähteneet otteluun finaalipeleille tyypilliseen tapaan vahvalla puolustustuspelillä. Olen ylpeä siitä, miten koko meidän joukkue puolusti tunnollisesti ja pelattiin hyvä peli kauden tärkeimmällä hetkellä. Vaikka maalitilastoihin kirjattiin vain kaksi pelaajaa, oli tämä ehdottomasti koko joukkueen voitto, Kampparien päävalmentaja Lasse Pulkkinen kertoi tyytyväisenä.

Vierasjoukkue teki ottelun ensimmäisen maalin ajassa 20:33. Kampparit tasoitti nelisen minuuttia myöhemmin, kun ottelussa hattutempun iskenyt Veeti Pulkkinen avasi kotijoukkueen maalitilin. Sama mies oli viimeistelemässä taukolukemat 2-1, kun ottelua oli pelattu 37:28. 

Veeti Pulkkinen paketoi hattutemppunsa toisella jaksolla, kun ottelua oli pelattu 66:53. Kamppareilla oli jo siinä vaiheessa mahdollisuudet naulata voitto, mutta Helsinki YJ kavensi vielä ottelun 3-2, kun ottelua oli pelattu reilut 80 minuuttia. 

– On ollut hienoa nähdä miten Veeti on päässyt taas jääpalloon kiinni usean jääkiekkokauden jälkeen. Pudotuspeleissä Veeti teki kaksi hattutemppua ja koko kaudenkin tilastoissa hän on joukkueen maalikuningas, vaikka joutui loukkaantumisen takia huilaamaan neljä ottelua, valmentaja Pulkkinen (ei sukua) kehuu.

Kampparien Karo Liimatainen niittasi loppulukemiksi 4-2, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa 5 minuuttia. Näin Kampparit uusi Nuorten Bandyliigan mestaruutensa varsin vakuuttavan ja nousujohteisen jääpallokauden päätteeksi, ja joukkue sai kaulaansa SM-kultamitalit ja joukkueen kapteeni Topi Saukkonen pääsi nostamaan mestaruuspokaalin ilmaan.

Nuorten Bandyliigan finaali: Kampparit – Helsinki YJ 4-2 (2-1). Kampparien maalit iskivät Veeti 🎩 Pulkkinen (3) ja Karo Liimatainen. Ottelun tallenteen voi katsoa SolidSport.com-palvelusta. Ottelun selosti Ville Niskanen ja kommentaattorina toimi Joonas Immonen.

Tuomareina finaalissa toimivat Bandyliiga erotuomarit Antti Malaska sekä Timo Keränen ja Taavi Sulander.

Kiitos päättyneestä jääpallokaudesta kannattajille, kotijoukoille, yhteistyökumppaneille ja vastustajille!

Lisää kuvia Kampparit U21 Instagramissa Kampparit U21 Instagramissa.

Lue myös seuran tiedote 👉🏻 Kampparit U21 komeaan voittoon kotifinaalissa