Vahva Ruotsi luisteli Suomen nurin

Ennen perjantai-illan Suomi-Ruotsi-kamppailua pidetyn kisojen avajaistilaisuuden avajaissanat lausui Mikkelin Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansannedustaja Oskari Valtola.

 

Hyvä toinen jakso ei riittänyt Ruotsin voittamiseen

 

Suomi-Ruotsi 0-3 (0-3)

 

Suomen 17-vuotisten maajoukkue joutui taipumaan perjantaina toisenkin kerran ikäluokan Mikkelin turnauksessa, kun Ruotsi kaatoi Suomen joukkueen iltaottelussa Hänninkentällä.

Vahvan oloinen Ruotsi pelasi hyvän ensi jakson ja voitti 0-3 (0-3).

Aiemmin perjantaina päivällä Norja voitti Suomen niukasti 3-2.

Suomen ryhmän mikkeliläinen päävalmentaja Tero Kumela ei voinut perjantaina illalla Ruotsin ottelun jälkeen kuin todeta, että turnauksen lauantain ottelut nousevat erityisasemaan.

-Lauantaina ratkaistaan finaalipaikka, joten pitää saada pisteitä tai emme ole sunnuntaina loppuottelussa, kiteytti Kumela.

 

Ruotsi otti Suomelta vauhdin pois ja voitti iltaottelun Hänskissä. Suomelle tappio tietää lauantaina pakkopisteiden saamista, jos haluaa olla sunnuntaina finaaliottelussa.

 

Lauantaina aamupäivällä Suomi kohtaa Ruotsin uudelleen. Ottelu alkaa klo 10.00 Hänskissä. Suomi pelaa iltapäivällä klo 14.30 alkavassa ottelussa Norjaa vastaan.

Kumela tuumi perjantaina illalla, että Ruotsia vastaan pitää ottaa uutta asennetta. Norja puolestaan Suomen on pakko voittaa.

-Tulee kova päivä, sillä Norja on saanut huilata, kun me ollaan painettu pää märkänä Ruotsin kanssa. Otteluohjelma on vaikea meille.

Perjantainen turnauksen avausottelu oli Kumelan mukaan hankala joukkueelle.

-Emme olleet omalla tasollamme, oli harhasyöttöjä ja seitsemän kulmaa ilman maalia ja vastustajalla vielä voittomaali ihan viime hetkillä.

 

Perjantain iltaottelu Ruotsia vastaan oli jo toista, lukuun ottamatta ensimmäistä kymmentä minuuttia, jonka aikana Ruotsi oikeastaan karkasi.

Ruotsi teki ekan maalinsa kolmessa minuutissa, ja vartin päästä ottelu oli jo 2-0. Suomi pääsi peliin mukaan toisella jaksolla.

-Alku oli liian varovaista. Toinen jakso oli lähellä omaa tasoamme, sanoo Kumela.

-Voittamiseen tarvitaan kuitenkin maaleja. Meillä oli perjantaina yhteensä kaksi rankkaria ja 12-13 kulmaa, mutta ei yhtään maalia erikoistilanteista.

 

Perjantaina illalla Hänskissä tosin nähtiin se, että vastassa oli vahva joukkue. Suomea vastaan Ruotsi karvasi hyvin, otti vauhdin pois Suomelta, ja syötöt menivät omille.

Toisella jaksolla Suomi sai tilanteita, mutta tehot jäivät vähiin, eivätkä erikoistilanteetkaan tuoneet maaleja.

Ruotsin päävalmentaja Anders Torhall oli ottelun jälkeen tyytyväinen.

-Meiltä hyvä ottelu kokonaisuudessaan, ottaen huomioon sekin, että vastustaja sai kaksi rangaistuslaukausta.

Ruotsilla kehkeytyi erikoinen tilanne, sillä joukkueelta on loppumassa maalivahdit. Ruotsin nimeämistä neljästä maalivahdista kaksi oli jo ennen turnausta pois kuvioista, ja perjantaina illalla maalivahti Noel Dalsmyr loukkasi itsensä torjuntatilanteessa. Torhallin mukana hänen pelinsä ovat tällä erää ohi.

 

Iivo Korhonen pelasi Suomen maalissa hyvän ottelun. Toinen jakso oli varsinkin oli Kamppari-kasvatilta kelpo työtä.

 

Iltaottelussa mikkeliläiset täyttivät paikkansa. Kampparikasvatit Simo Huotelin ja maalissa Iivo Korhonen pelasivat hyvän ottelun.

Iivo Korhonen, joka palkittiin joukkueensa parhaana, piti Suomea pystyssä toisella jaksolla. Ruotsin parhaana palkittiin Rasmus Lundahl.

 

RUOTSI – SUOMI pelataan heti lauantaiaamuna klo 10.00 – Tervetuloa!

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Ese Korhonen