Suomi kaatoi pakkaspelissä Ruotsin

Suomi otti komean revanssin Ruotsista

 

Ruotsi – Suomi 1-2 (0-0)

 

Lauantain aamupeli käynnistyi raikkaassa, lähes 25 asteen tuulettomassa talvisäässä. Runsaslukuinen yleisö näki vauhdikkaan kamppailun, jossa tunteetkin jo lämpenivät. Ottelu pelattiin kireän pakkasen johdosta kolmessa 20 minuutin jaksossa.

 

 

Suomi aloitti pelin pirteästi ja oli pelissä alusta asti hyvin mukana. Ensi jakso oli maaliton, mutta Suomella oli Ruotsia paremmat maalipaikat.

 

32. peliminuutilla Ruotsi osui kulmasta, mutta Suomi ei hämmentynyt tlanteesta, vaan rakensi parisen minuuttia myöhemmin upean hyökkäyksen; Simo Huotelin toi pallon keskiympyrään ja nosti pallon linjan taakse Oskari Kokolle, jonka hieno haltuunotto ja upea viimeistely sai katsomon lämpenemään. Pian tasoitusmaalin jälkeen sai Suomi parisenkymmentä metriä Ruotsin maalista vaparin, jonka Paavo Simpura löi komeasti alakulmaan Jere Immosen siirrosta.

 

Takaa-ajonsa Ruotsi hassasi jäähyilemällä. Ruotsi otti pelissä peräti viisi 6 minuutin jäähyä. Oman joukkueensa jäähyilyyn totesi Ruotsin valmentaja Anders Torhall´kin pelin ratkenneen.

 

Suomen päävalmentaja Tero Kumela oli iloinen joukkueensa hyvästä ilmeestä ja hienosta voitosta. Suomi kohtaa Norjan vain alle kolmen tunnin kuluttua, ja Tero toivoi ja uskoi ryhmänsä olevan iskussa klo 14.30 alkavassa pelissä. ”Nestettä, ravintoa ja hiukan huilia ja sitten taas mennään!”

 

Suomen Jääpalloliiton puheenjohtaja ja kansainvälisen jääpalloliiton puheenjohtaja Antti Parviainen ja vaimonsa Merja palkitsivat joukkueidensa parhaina pelaajina Oskari Kokon ja Rasmus Lundahlin.

 

Kampparit/tiedotus