Suomi kaatoi Norjan lauantain iltapäiväottelussa

Suomi kaatoi lauantaina sekä Ruotsin että Norjan. Voitoilla Suomi pysyi kiinni sunnuntain finaalipaikassa.

 

Suomi-Norja 4-2 (1-0)

 

Suomen otteet paranevat jääpallon 17-vuotisten MM-turnauksessa mitä pitemmälle turnaus etenee.

Vähän vaisusti menneen avauspäivän perjantain jälkeen Suomen joukkue voitti lauantaina sekä Ruotsin että Norjan.

Lauantain iltapäiväottelussa Hänskissä Norja kaatui maalein 4-2 (1-0).

Suomen päävalmentaja Tero Kumela tuumi perjantaina illalla, että otteiden pitää parantua. Ja parantuivathan ne. Molemmat lauantain ottelut olivat Suomelta hyviä esityksiä.

-Muutos tapahtui oikeastaan jo perjantain Ruotsi-pelin toisella jaksolla. Perjantaina emme olleet tasollamme. Joukkue on kehittynyt, ja pojat uskovat itseensä, kehui Kumela joukkuettaan Norja-ottelun jälkeen.

 

Lauantain otteluissa mikkeliläiset jääpallokasvatit olivat iskussa.

Simo Huotelin oli jälleen vauhdissa ja palkittiin joukkueensa parhaana. Oskari Kokko puolestaan oli tehopäällä, kahdessa ottelussa kolme maalia, joista kaksi Norjaa vastaan. Kasperi Kumela pelasi hyvän ottelun.

-Kaikki syttyivät pelaamaan. Molemmat lauantain ottelut olivat aikamoisia pelejä: välillä ei sujunut, sitten noustiin. Pystyimme luomaan tekopaikkoja ja puolustus pelasi hyvin, tuumi Kokko.

Kokko viihtyy hyvin kotikaupungin kentällä.

-Kiva tapahtuma, on tavallaan kotipelejä ja yleisöä katsomassa. Vastustajat? No ne ovat kovia. Joukkueet ovat hyviä ja niissä on hyviä yksilöitä. Odotin erityisesti Ruotsia vastaan pelaamista.

 

Kamppari-kasvatti Oskari Kokko teki lauantaina kahdessa ottelussa kolme maalia. Norjan-ottelun kaksi osumaa käänsivät pelin Suomelle.

 

Kaksi kovaa ottelua samana päivänä muutaman tunnin välein alkoi näkyä Suomen joukkueen liikkeissä. Joukkue oli väsyneempi kuin Norja, jolla oli pitempi aika huilata.

-Kuormitusta oli, mutta tämä oli Norjasta tahtovoitto. Koko joukkue onnistui laajalla rintamalla. Ei ehkä ollut niin kaunista jääpalloa, mutta voitto oli nyt tärkein, sanoo Kumela.

Suomi meni 1-0-johtoon 20. minuutin kohdalla, kun Simo Huotelin passaili tarkan syötön Oskari Kokolle.

Toisen jakson alussa Norja tasoitti Suomen virheestä. Jatkossa maaleja iskettiin miltei peräperää.

Kaksi minuuttia Norjan maalista Veiterä-taustainen Paavo Simpura löi kulmurin jälkitilanteesta johtomaalin ja Simo Huotelin teki kulmurista suoraan 3-1-osuman.

Norja kavensi seuraavasta hyökkäyksestä, mutta heti sen jälkeen Kokko palautti Norjan torjunnan paluupallon vastustajan maaliin.

 

Loppu oli mennä tosi jännäksi, sillä aivan lopussa Norja löi vielä kaksi kulmuria. Maalissa Iivo Korhonen oli kuitenkin kavennusten esteenä.

Norjan valmentaja Bent Gommerud myönsi ottelun jälkeen, että suomalainen sisu taisi voittaa.

-Tiukka ottelu. Suomi oli vahvempi maalin edessä, sanoi Gommerud, joka tuntui muuten tyytyväiseltä Mikkelin jääpallotapahtumaan.

-Odotinkin, että on kolme tasaista joukkuetta. Se on hyväksi kansainväliselle jääpallolle. Ei tule sellaisia 10-0-otteluita, tuumi Gommerud.

 

Kamppariedustuksen Arto Pekonen ja Eetu Sviili palkitsivat parhaina pelaajina Suomen Simo Huotelinin ja Norjan Olav Heyerdalin.

 

Suomen kahden voiton jälkeen turnauspaineet kasvoivat erityisesti Norjan joukkueessa.

Kun turnauksessa on vain kolme maata, Suomen pääseminen sunnuntain finaaliin jäi lauantaina iltapäivällä kiinni Ruotsin ja Norjan keskinäisestä kohtaamisesta. Ottelu pelataan Hänskissä iltaotteluna.

 

Oikaisu: Klo 18.34 oikaistu Kimmo Simoksi…

Kampparit/tiedotus