Kampparit P17 puhtaalla pelillä SM-loppuotteluun

Kampparit P17 pelaa sunnuntaina 12. maaliskuuta SM-loppuottelussa Jyväskylän Seudun Palloseuran (JPS) ja Varkauden Pallon (WP 35) yhdistelmäjoukkuetta (JWPS/YJ) vastaan. Kampparit on voittanut kaikki tämän kauden ottelunsa. SM-alkusarjan voittajana Kampparit isännöi P17 välieriä ja mitalipelejä Mikkelin Hänskissä.

Kampparit P17 -joukkueella oli ennen lauantaina 11.3. pelattua välierää noin kuukauden pelitauko, sillä SM-alkusarjan voittajana Kampparit eteni suoraan välierään alkusarjan sijoille 3-6 tulleiden joukkueiden hakiessa vauhtia puolivälieristä. Välierässä Kamppareita vastaan asettui Porvoon Akilles, joka voitti puolivälierissä imatralaisen PasaBandyn selkein lukemin. SM-alkusarjassa Akilles sijoittui viidenneksi.

Vaikka Kamppareiden pelaajilla oli allaan P15- ja P21-pelejä, joukkueen lähes kuukauden mittainen tauko yhteisistä peleistä näkyi Kamppareiden otteissa välierän ensimmäisen puoliajan alussa, mutta peli oli kuitenkin koko ajan mikkeliläisten hallussa. Tasoero joukkueiden välillä oli selkeä. Toisella puoliajalla Kampparit sai pallon hyvin liikkeelle, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä, ja ottelu päättyi selviin 21-4 (9-2) lukemiin.

– Meillä oli selvästi laajempi pelaajamateriaali, ja vaihtomiehiäkin meillä oli peräti kuusi, mikä takasi sen, että virtaa riitti hyvin loppuun saakka. Peli oli meille kuitenkin haastava, vaikka eihän se lopputuloksissa näy. Akilleksen hitaampi pelitempo ei oikein antanut meille sopivaa mittaria, eikä meidän tarvinnut laittaa kaikkea peliin, ja sen vuoksi oman nopeamman pelitempon ylläpito oli hankalaa, kertoo Kamppareiden valmentaja Jukka Pulkkinen.

Välierässä Kampparit pelasi hyvin joukkueena, mikä näkyi myös maalintekijöiden määrässä. Kamppareiden maalit viimeistelivät Ville Hokkanen, Ville Hämäläinen, Leevi Kukkasniemi, Karo Liimatainen, Aki Manninen, Eetu Pulkkinen, Esu Rytkönen, Samuli Sakko, Topi Saukkonen, Ville Särkkä ja Antti Torniainen.

JPS:n ja WP 35:n yhdistelmäjoukkue JWPS/YJ selvitti tiensä sunnuntain loppuotteluun kukistamalla tänään pelatussa välierässä HIFK:n lukemin 8-6 (5-2). JWPS/YJ sijoittui SM-alkusarjassa Kamppareiden jälkeen toiseksi ja eteni myös suoraan välierään.

SM-loppuottelu alkaa Hänskissä sunnuntaina 12.3. kello 17.00. Loppuottelu pelataan lämpimän ja aurinkoisen sään vuoksi kaksi tuntia alkuperäistä aikataulua myöhemmin.

Tervetuloa kannustamaan Kampparit P17 Suomen mestareiksi!

Teksti: Mari Ukkonen