Kampparit P17 on Suomen mestari 2017

Kampparit P17 on Suomen mestari (Kuvaaja Mari Ukkonen)

Kampparit P17 voitti Suomen mestaruuden sunnuntaina runsaslukuisen kotiyleisön edessä pelatussa SM-loppuottelussa. Jyväskylän Seudun Palloseuran (JPS) ja Varkauden Pallon (WP 35) yhdistelmäjoukkue, JWPS/YJ kaatui lopulta lukemin 6-2 (2-1).

SM-loppuottelussa pelasi kaksi hyvää jääpallojoukkuetta ja varsinkin ottelun alku oli tasainen, ja vaikka kotijoukkue hallitsikin peliä, maalit olivat kuitenkin tiukassa. Loppuottelun merkitys oli molemmilla joukkueilla mielessä ja se näkyi Kamppareidenkin pelissä alkuun syöttöjen vähäisyytenä, mutta joukkue pääsi kiinni omaan hyvään joukkuepeliin ottelun edetessä. Peli oli Kamppareiden hallinnassa lähes koko ottelun, ja kun joukkue sai peliinsä liikettä, maalejakin alkoi syntyä.

Kampparit P17 Suomen mestari (Kuvaaja Mari Ukkonen)

– Latauksen näki jo ennen peliä kopissa, niin hiljaisia ja keskittyneitä pojat olivat – kaikki tiesivät, että nyt pelataan mestaruudesta. Tauolla puhuttiin kopissa, että yritetään olla kärsivällisiä ja luottaa omaan tekemiseen, vaikka maalit olivatkin tänään tiukassa. Peli oli kuitenkin koko ajan selvästi meidän, kertoi Kamppareiden valmentaja Jukka Pulkkinen.

Kokonaisuutena peli oli Kamppareiden kauden paras, ja koko joukkue pelasi hienon ottelun, tarjoten kotiyleisölle niin jännitystä, taitavaa jääpalloa kuin hienoja maalejakin. Kaikki kauden SM-sarjan ottelunsa voittanut Kampparit otti ansaitun Suomen mestaruuden varmalla omalla pelillä.

– Hallitsimme peliä, mutta vastassa oli hyvää jääpalloa pelaava joukkue, jonka lähes kaikilla pelaajilla on jääpallon perustaidot samalla tasolla kuin meillä. Meillä on kuitenkin laajempi pelaajamateriaali, summasi Pulkkinen pelin jälkeen.

SM-kultaa Kampparit P17

Kamppareiden maalit viimeistelivät Aki Manninen, Ville Hämäläinen, Vili Korhonen, Topi Saukkonen ja Antti Torniainen.

– Olihan tämä ainutkertainen tapahtuma pojille kun pääsevät pelaamaan SM-finaalin kotikentällä tällaisen mahtavan yleisön edessä. Hänskin jää oli jälleen huippukunnossa, kiitos siitä Mikkelin kaupungille, kiitteli Pulkkinen.

Kampparit P17, ansaittu mestaruus (Kuvaaja Mari Ukkonen)

Kamppareiden parhaana pelaajana palkittiin Ville Hämäläinen, ja hopeaan tyytymään joutuneen JWPS:n paras oli nuorempaa ikäluokkaa oleva Tuukka Ässämäki, joka teki vieraiden molemmat maalit.

– Mahtava finaali, tällaista jääpallon pitääkin olla. Hienoa nähdä miten jääpallo kiinnostaa Mikkelissä – näin runsaslukuista yleisöä harvoin näkee junioriurheilussa, iloitsi Pulkkisen kanssa joukkuetta valmentava Teppo Toivonen.

P17 Suomen mestaruus oli Kamppareille kolmas. Edellisen kerran mestaruuspokaali saatiin Mikkeliin vuonna 2012.

– Oli hienoa päästä valmentamaan näin sitoutunutta joukkuetta ja nähdä kaikkien pelaajien kehittyvän kauden aikana. Yksittäisistä pelaajista voisi mainita Vili Korhosen, jonka kehitys lämmittää mieltä. Joukkueen nuoremman ikäluokan eli ”nollakakkosten” sekä joukkueen kuopuksen, Aki Mannisen, otteet ja panos olivat tällä kaudella vahvat, iloitsi Pulkkinen.

Kampparit P17 valmentajat ja joukkueenjohtaja kiittävät pelaajia ja heidän vanhempiaan hienosti ja suunnitelmien mukaan menneestä jääpallokaudesta.

Lisää aiheesta:

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen