Kampparit P15 puhtaalla pelillä suoraan SM-välieriin

Kampparit P15 puhtaalla pelillä SM-välieriin (Kuvaaja Sirpa Jokinen)

Kampparit aloitti vahvasti P15 SM-lopputurnauksen voittamalla puhtaalla pelillä oman alkulohkonsa, ja etenemällä siten suoraan sunnuntaina pelattaviin välieriin. Loistavissa jääpallo-olosuhteissa Oulussa pelattavaan SM-lopputurnaukseen osallistuu kymmenen joukkuetta. SM-mitalit jaetaan sunnuntaina.

SM-lopputurnauksen avauspelissä Kamppareita vastaan asettui turnauksen isäntäjoukkue Oulun Luistinseura (OLS). Kamppareiden otteista ja peli-ilmeestä näki selvästi, että nyt pelataan SM-lopputurnauksessa. Vaikka OLS pelasi nyt paremmin kuin kauden aiemmissa otteluissaan, oli peli koko ajan täysin Kamppareiden hallinnassa. Tasapainoisella rutiinisuorituksella Kampparit ottikin pelistä 1-9 (0-4) voiton, ja sai hyvän aloituksen lopputurnaukseen.

Porvoon Akillesta vastaan pelatussa alkulohkon ottelussaan Kamppareiden ensimmäisen puoliajan peli oli vakuuttavaa, ja tauolle mentiinkin Kamppareiden johtaessa 0-9. Toisen puoliajan alussa Kamppareiden oma peli hieman sekosi pelipaikkojen muutosten vuoksi, ja Akilles pääsi yllättämään kolmella maalilla ennen kuin Kampparit sai rivinsä taas kuntoon. Peli oli Akilleksen maaleista huolimatta kuitenkin hyvin Kamppareiden hallussa. Pallo pomppi onnekkaasti Akillekselle vielä kahdesti toisella puolikkaalla, mutta Kampparit voitti ottelun kuitenkin selvästi 5-16. Ottelu oli Kamppareille hyvä muistutus, että ote ei saa herpaantua heikompiakaan joukkueita vastaan pelatessa.

Kauden paras peli Botnia sinistä vastaan

SM-lopputurnauksen alkulohkon tiukimman väännön Kampparit kävi odotetusti alkusarjan etelälohkon voittajaa, Botnia sinistä vastaan. Alkuun peli oli todella tiukka, mutta Kampparit tiedosti vahvemmin ottelun panoksen ja syttyi taistelemaan kovemmin, ja se näkyi tulostaululla. Kamppareiden kokonaisuus oli tasaisempi ja luistelevampi kuin helsinkiläisten, joilla oli riveissään hyviä kiekkopoikia, mutta jääpallon joukkuepeli ei ollut samalla tapaa kasassa. Ottelu oli pelillisesti selvästi Kamppareiden kauden paras ja 9-3 (3-2) voitto valoi joukkueeseen lisäuskoa sunnuntain tiukkoja pelejä ajatellen.

– Botnia-ottelu oli huippupeli ihan koko joukkueelta – koko joukkue taisteli. Joukkueelle saatiin sellainen taistelutahto päälle, että jokainen meni kaksinkamppailuihin lujaa ja voitokkaasti. Pallo liikkui ihan toisella tavalla kuin aiemmissa peleissä ja pelaajat ymmärsivät, että tiukemmissa peleissä on pakko syötellä. Nättejä maaleja saatiin aikaiseksi, iloitsi Kamppareiden valmentaja Lasse Pulkkinen.

Lauantain ainoassa ottelussaan Kampparit kohtasi HIFK:n. Kamppareiden otteista puuttui aiemmista peleistä tuttu lataus, ja se näkyi hieman löysänä pelinä sekä syöttelyn puuttumisena. Joukkue ei vaan syttynyt samalla tavalla heikompaa joukkuetta vastaan kuin edellisen päivän tiukemmassa Botnia-pelissä. Ottelu ja siinä saavutettu 8-3 (6-2) rutiinivoitto oli kuitenkin tärkeä, sillä voitolla Kampparit varmisti alkusarjan lohkovoiton ja suoran pääsyn välierään.

Sunnuntaiaamuna pelattavassa välierässä Kamppareita vastaan asettuu Narukerä, joka tuli alkusarjan etelälohkossa toiseksi ja haki lopputurnauksessa välieräpaikan puolivälierän kautta. Välierässä ratkaistaan kumpi joukkueista menee loppuotteluun ja kumpi joutuu tyytymään pronssipeliin.

– Sunnuntain välierään mennään hyvällä asenteella ja HIFK ottelun löysä fiilis unohtaen. Meillä on muihin vahvempiin joukkueisiin verrattuna se etu, että pelimme ei ole vain muutaman kärjen varassa, vaan saamme liikkeelle koko kentällisen osaavia jääpalloilijoita, Pulkkinen vakuuttaa.

OLS – Kampparit P15 > 1-9 (0-4)
Akilles – Kampparit P15 > 5-16 (0-9)
Kampparit P15 – Botnia sininen > 9-3 (3-2)
Kampparit P15 – HIFK > 8-3 (6-2)

Teksti: Mari Ukkonen
Kuva: Sirpa Jokinen