Aktiivista junioritoimintaa jääpallossa

06.10.2017 | Juniorit, Yleinen

Mikkelin Kampparit panostaa vahvasti junioritoimintaan ja jääpallokoulun lisäksi Kamppareilla on joukkueet kaikissa poikien ikäluokissa. Tällä kaudella Kamppareissa pelaa noin 150 junioria, joiden ikäjakauma on 2–20 vuotta. Lisenssien määrässä laskettuna Kampparit on yksi Suomen suurimmista ja aktiivisimmista jääpalloseuroista.

Mikkeliläisellä aktiivisella jääpallon junioritoiminnalla on pitkät perinteet, ja Kampparit tunnetaankin menestyvänä kasvattajaseurana. Seuran juniorijoukkueista on noussut pelaajia niin Kamppareiden omaan edustusjoukkueeseen kuin muihin seuroihin ja maajoukkueisiin. Ruotsin pääsarjassa pelaa tällä kaudella kolme kampparikasvattia. Tämän kauden nuorten P15, P17 ja P21 -maajoukkueringeissä on myös useita kampparipelaajia. Maajoukkuevalmentajiakin Kamppareista löytyy.

– Jääpallo on hyvä ja raikas ulkoilmaharrastus. Innokkailla on hyvät mahdollisuudet edetä aina omaan edustusjoukkueeseen asti, mutta jokainen asettaa toki pelaajapolulleen omat tavoitteensa, muistuttaa Kamppareiden toiminnanjohtaja ja junioripäällikkö Kimmo Huotelin.

Kamppareiden junioritoiminta ei rajoitu vain jääpallokouluun ja ikäluokkajoukkueisiin. Jääpallo on yksi Etelä-Savon urheiluakatemian lajeista. Akatemiavalmennuksesta vastaavat Kamppareiden Kimmo Huotelin ja Eetu Sviili. Kampparit järjestää vuosittain myös perinteisen koululaisjääpalloturnauksen, joka kokoluokassaan hakee vertaistaan Suomessa.

Jääpallon aloittaminen on helppoa

Yleisin jääpallon aloittamisajankohta on jääpallokoulu ennen varsinaisia ikäluokkajoukkueita sekä nuorimmat P9 ja P10 -joukkueet. Jääpallokouluun voi osallistua kaikki alle kahdeksan vuotiaat lapset. Joukkue löytyy jokaiselle, alaikää ei joukkueissa ole, vaan taitotaso ja oma innokkuus ratkaisevat sen missä joukkueessa kukin pelaa.

Mukaan voi tulla myös vanhemmatkin pelaajat, vaikka varsinaista jääpallotaustaa ei olisikaan. Esimerkiksi jääkiekko ja salibandy antavat hyvän pohjan jääpallon pelaamiselle. Tytöillä ei ole tällä hetkellä omia joukkueita, vaan he pelaavat poikien kanssa samoissa joukkueissa.

Nuorimmat harjoittelevat 1-2 kertaa/viikko, P13 2-3 kertaa ja sitä vanhemmat juniorijoukkueet 3-5 kertaa viikossa. P11 ja sitä vanhempien juniorijoukkueiden toiminta on lähes ympärivuotista. Monipuoliset harjoitukset pyörivät jo täydellä vauhdilla ja jäätuntumaa on haettu Kalevankaan harjoitusjäähallista. Juniorit odottavat kuitenkin jo malttamattomina ulkojäille pääsyä ja Hänskin tekojääkenttää, joka mahdollistaa pelaamisen täysimittaisella jääpallokentällä.

Jääpallo on helppo harrastus aloittaa ja kaikki lajista kiinnostuneet ovatkin tervetulleita kokeilemaan pelaamista Kamppareissa. Esimerkiksi jääpallokoulu maksaa 20 €/kausi ja P9-ikäiselle kausi maksaa 50 € sisältäen jäsenmaksun, mailan ja vakuutuksen. Mikäli jääpalloharrastus kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä junioripäällikköön ja tulla rohkeasti mukaan ainakin kokeilemaan pelaamista. Vielä ehtii mukaan tällekin kaudelle.

Kun juniorijoukkueiden valmentajilta kysyttiin syksyllä mikä on parasta joukkueessa, vastaus ei jättänyt epäselvyyttä.

– Yhteishenki, energisyys ja innokkuus, valmentajat kertoivat kuin yhdestä suusta.

Viime kaudella menestystä juniori-ikäluokissa

Kampparit P15 on Suomen Mestari 2017 (Kuvaaja Anna Pulkkinen) net

Kamppareiden juniorijoukkueet menestyivät myös viime kaudella, kun P15 ja P17 -joukkueet voittivat Suomen mestaruudet. Kampparit saalistivat myös muita turnausvoittoja, kuten P13 haastajaturnaus ja P15-ikäisten Gemini Cup. Kamppareiden naisten joukkueessa pelanneet junioripelaajat juhlivat kauden päätteeksi SM-pronssia ja kuusi tyttöä sai ripustaa kaulaansa myös T17-ikäluokan MM-pronssimitalit.

P15 suomenmestarina Kampparit osallistuu marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsin Bollnäsissä järjestettävään Mini World Cup -turnaukseen, jossa pelaavat Ruotsin, Suomen, Norjan ja Venäjän parhaat P15-ikäluokan juniorijoukkueet.

–  Tavoitteena on mennä omasta lohkosta jatkoon ja siihen päästäksemme kaiken mentävä nappiin. Taso on kova, mutta tavoite on ihan mahdollinen. Joukkueessa on useampi pelaaja, joka osallistui turnaukseen jo viime vuonna. Se on meille vahvuus, toteaa joukkueen valmentaja ja Jääpalloliiton vuoden nuorten valmentaja 2017 -palkinnon saanut Lasse Pulkkinen.

Seuran viestintää tehostetaan

Facebook

Kampparit tehostaa seuran ja erityisesti junioritoiminnan viestintää tulevalla kaudella, ja panostaa kampparit.fi -nettisivujen lisäksi sosiaaliseen mediaan. Tavoitteena on saada seuran toimintaa jatkossa paremmin esille ja kertoa jääpallon harrastusmahdollisuudesta mikkeliläisille.

Kamppareiden uutena viestintäkoordinaattorina on aloittanut Mari Ukkonen. Lisäksi juniorijoukkueisiin on nimetty tiedotusvastaavat, jotka tuovat esiin joukkueiden toimintaa niin peleistä kuin harjoituksistakin.

Junioritoiminnalle avattiin lokakuun alussa oma Facebook-sivu, jonka kautta pääsee seuraamaan junioreiden kauden kulkua kuvien, tarinoiden ja uutisten muodossa. Useammalla joukkueella on myös oma Instragram-tilinsä. Seuran ja edustusjoukkueen toimintaa pääsee edelleenkin seuraamaan Facebookissa ja Instagramissa. Uutena kanavana Kamppareille on avattu Twitter-tili.

Seuraa Kamppareita sosiaalisessa mediassa:

Somet

Artikkelin teksti on julkaistu Mikkelin Kamppareiden ja Mikkelin Nyrkkeilijöiden jäsenlehdessä, joka ilmestyi Länsi-Savossa 6.10.2017.

Kamppariuutiset