Vanhemmat vahvempia P15 paikallisottelussa

13.02.2018 | Juniorit

Kampparien P15 joukkueet kohtasivat maanantai-iltana kauden toisessa paikallisottelussaan. Valkoinen joukkue antoi aiempaa tiukemman vastuksen varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta musta vei ottelun 11-2 (4-1).

Ottelu pelattiin tämän kauden otteluissa tutuksi tulleessa lumisateessa. Ensimmäisellä puoliajalla lunta tuli enemmänkin, mutta sen jälkeen sade onneksi vähän hiljeni. Hienosti pelanneiden joukkueiden taistelun lisäksi illan valopilkku oli myös päätuomari Tero Tuhkasen paluu kentille.

Kotijoukkueena pelannut Kampparit P15 musta eli pääasiassa vuonna 2003 syntyneistä pelaajista koostuva joukkue pelasi ottelun valkoisilla pelipaidoilla ja nuorempi, pääsiassa vuonna 2004 syntyneiden joukkue Kampparit P15 valkoinen mustilla pelipaidoilla.

Joukkueena tasainen esitys Kampparit P15 mustalta

Valkoinen joukkue on kauden mittaan terästäytynyt ja saanut lisää yritystä pelaamiseensa. Joukkueen puolustustaistelu oli hyvää ja musta joutui ahtaalle hyökkäyspäässä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla – ensimmäistä maaliakin haettiin 15 minuuttia. Tauolle mentiin lukemissa 4-1.

– Ensimmäinen puoliaika oli aavistuksen sekavaa peliä, kun syötöt vähän hakivat oikeaa osoitetta ja viimeistely ontui. Ei se meiltä ihan huonoakaan peliä ollut, mutta tiedettiin, että parempaan pystytään. Tästä myös tauolla kopissa puhuttiin. Vastustajalle pitää antaa krediittiä puolustustaistelusta, totesi Kampparit P15 mustan joukkueen valmentaja Lasse Pulkkinen.

Toisella puoliajalla musta malttoi pitää palloa ja rakensi hyökkäyksiä useamman pelaajan voimin alakerran kautta.

– Ennen peliä sovittiin, että yritetään välttää puskemista keskustaan jossa vastustajan puolustusmuuri. Siinä onnistuttiin toisella jaksolla paremmin. Myös syöttöpeli parani ja tehtiin useampi hieno maali. Koko joukkueelta tasaisen hyvä esitys. Erikoistilanteet kaipaavat kuitenkin edelleen hiomista. Niissä meillä onnistumisprosentti on huonolla tasolla, pohti Pulkkinen pelin jälkeen.

Kampparit P15 valkoinen taisteli loppulukemia paremmin

Valkoinen joukkue taisteli läpi ottelun hyvällä asenteella ja puolusti loppulukemia tehokkaammin. Joukkueen maalivahti Tuomas Tontti pelasi vahvasti ja P13-ikäinen Eetu Rauhala viimeisteli joukkueen molemmat maalit.

– Peli oli meiltä hyvää puolustuspelaamista vaikka loppunumerot eivät siltä näytäkään. Pelisuunnitelma oli pitää keskusta kiinni ja siinä onnistuttiinkin ensimmäinen puoliaika. Toisella puoliajalla iski väsymys ja rupesimme juoksemaan liikaa pallon perässä, jolloin vastustaja pääsi maalipaikoille ja iski niistä nopeassa tahdissa useamman maalin. Kaiken kaikkiaan hyvä peli koko joukkueelta, iloitsi Kampparit P15 valkoisen joukkueen valmentaja Aki Väisänen.

Joukkueet suuntaavat viikonloppuna pelimatkalle pohjoiseen. Lauantaina molemmat pelaavat LRK Tornion vieraana ja sunnuntaina SM-runkosarja päättyy otteluihin OLS:ia vastaan Oulussa. Ennen kahta viimeistä ottelua alkuturnauksen voittanut Kampparit P15 musta on jo varmistanut oman alkulohkonsa voiton. P15 SM-lopputurnaus pelataan 2.-4.3.2018 Mikkelissä.

Lisätietoja:

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen