P17 SM-mitalipelit Hänskissä – Kampparit pelaa finaalissa

02.03.2019 | Etusivu, Juniorit

Kampparit P17 voitti SM-runkosarjan häviämättä otteluakaan ansaiten suoran välieräpaikan ja SM-loppupelien järjestämisoikeuden. Runkosarjaksi toiseksi tullut JPS eteni myös suoraan välieriin Botnian ja OLS:n hakiessa vauhtia puolivälieristä. Lauantaina 2.3. pelattiin välierät Kampparit – Botnia sekä JPS – OLS.

Lauantain Kampparit – Botnia välierä pelattiin ajoittain sakeassakin lumipyryssä. Kampparit eteni 4-1 (2-0) voitolla finaaliin, joka puolustavalla mestarilla on ollut tavoitteena koko kauden.

Länsi-Savon uutinen Kampparien välierästä.

Peliin Kampparit lähti hyvin latautuneena ja hyvällä asenteella. Joukkueessa oli hyvä tunnelma ja jo ennen peliä oli sovuttu ettei huono keli saa vaikuttaa peli-ilmeeseen. Ensimmäistä puolikasta sotki sankka lumisade, eikä Kapparit päässyt hyödyntämään luisteluvoimaansa, kun palloa ei päässyt kuljettamaan käytännössä lainkaan.

– Yritettiin kuskata palloa aika ajoin liikaakin lumen peittämällä jäällä. Olisi pitänyt pelata selkeämmin ja nöyremmin pitkää palloa. Onneksi Akin kaksi kaukolaukausta upposi sisään ja vapautti vähän peliä. Botnian ainoat paikat tuli lähinnä maalinedushässäköistä ja parista nostopallosta, Kampparien valmentaja Lasse ”Lastu” Pulkkinen pohti ottelun jälkeen.

Joukkue lähti toiselle jaksolle tiiviisti puolustaen ja voitontahtoisena. Sää onneksi selkeni ja jäätä pitkin pystyi aluksi pelaamaan, mutta syötöt hieman unohtui. Jakson lopulla sankka lumisade alkoi uudelleen.

– Intoa taisi toisinaan olla enemmän kuin järkeä, mutta Aapon ja Eetun maalit sitten loppujen lopuksi paketoi pelin. Ville ja Topi olivat alakerran onnistujat. Koko joukkue taisteli hyvällä asenteella. Oikeastaan ainoana miinuksena Akin loukkaantuminen. Tällä kertaa keli hivenen sotki peliä, mutta pääasia että saimme tarvittavat maalit ja pääsemme tappelemaan jälleen kullasta, Pulkkinen iloitsi.

Runkosarjassa Kampparien jälkeen toiseksi sijoittunut JPS voitti oman välieränsä OLS:ia vastaan selvin 10-1 (6-1) lukemin ja eteni odotetusti Kampparien vastustajaksi finaaliin.

Pronssiottelu su 3.3. kello 10.00 Botnia – OLS

SM-finaali su 3.3. kello 12.30 Kampparit – JPS

Otteluihin vapaa pääsy. Kampparikioski palvelee.

 

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen