P17-maajoukkue hioi pelikuvioitaan Mikkelissä – mukana Kamppareita

27.01.2020 | Juniorit

Suomen P17-maajoukkue valmistautui maaliskuussa pelattaviin MM-kisoihin viikonloppuna Mikkelissä järjestetyllä leirillä. Leirille osallistui Kamppareista kuusi pelaajaa, valmentaja ja huoltaja. Leiriläiset pelasivat viikonloppuna myös kaksi harjoitusottelua Kamppareista koottua joukkuetta vastaan.

P17-maajoukkue leireili edellisen kerran ennen kotimaisen sarjakauden alkua Oulussa. Mikkelin leiri oli kutsutuille 16+2 pelaajalle tärkeä näytön paikka, koska seuraava yhteinen kokoontuminen on 13.-15.3.2020 Ruotsin Lidköpingissä pelattavat P17-ikäluokan MM-kisat. Toki valmentajat tarkkailevat vielä pelaajia jäljellä olevissa SM-sarjapeleissä. Näytönpaikkoja riittää niin leiriläisille kuin sen ulkopuolelle jääneille. Lopullinen MM-kisajoukkue nimetään noin kuukausi ennen MM-kisoja.

– Moni näistä pelaajista pelaa P17 lisäksi myös P21 SM-sarjaa. SM-sarjakauden aikana vapaat viikonloput onkin kortilla, joten näistä harvoista maajoukkuetapahtumista on otettava kaikki irti, maajoukkueen valmentaja Lasse Pulkkinen toteaa.

Taso testattiin harjoitusotteluissa

Leirin aikana Hänskin jääaika käytettiin tehokkaasti. Jääharjoituksissa hiottiin kuvioita ja valmentajien haluamaa pelitapaa, jonka sisäistäminen päästiin testaamaan lauantaina illalla ja sunnuntaina aamulla pelatuissa harjoitusotteluissa Kampparien pelaajista koottua joukkuetta vastaan.

– Saatiin kasattua Kamppareista meille sopivan vahva vastus. Mukana oli P17/P21 pelaajien lisäksi pari aikuisikäistä Bandyliigan pelaajaa sekä muutama kova jo oman Bandyliiga-uransa paketoinut pelaaja. Vastustaja ei ollut kevyt eikä liian ylivoimainen. Päästiin näkemään missä pojat menevät ja ajettiin omaa pelisysteemiä sisään, Pulkkinen toteaa tyytyväisenä yhden 4–6 tappion ja yhden 8–4 voiton jälkeen.

Lokakuun 26 pelaajan leiriin verrattuna peli oli luonnollisesti aivan erinäköistä. Enää ei oltu hakemassa tuntumaan isolle kentälle, vaan pelaajista näki, että pelejä on alla. Tiiviiseen leiriviikonloppuun mahtui myös jään ulkopuolista aikaa; luentoja, ryhmätöitä ja ryhmäytymistä. Yhteinen aika on joukkueelle korvaamattoman tärkeää.

– Pojat pääsivät itse miettimään puolustamista ja hyökkäämistä. Vain näillä parilla leirillä pääsemme treenaamaan yhteistä pelitapaa, mutta iso työ tehdään seurajoukkueiden treeneissä. MM-kisoissa vastus on kova, mutta ei mahdoton. Menestykseen ei ole oikotietä, vaan meidän pitää tehdä olosuhteiden vuoksi lyhyen kauden aikana kaikki laadukkaasti ja harjoiteltava lujasti joka päivä, Pulkkinen kertoo.

MM-kisat pelataan Lidköpingin uudessa jääpallohallissa, jossa peli eroaa suomalaisille tutulla ulkojäällä pelaamiseen.

– Jääpallopallohallissa peli on nopeampaa. Jää on aina priimaa, eikä kirpakat pakkaset tai lumi- ja vesisateet haittaa. Luistin liukuu paremmin ja pallo liikkuu nopeammin, joukkueen kapteenina toimiva Elmeri Hämäläinen selventää.

Leirillä mukana:

Maalivahdit (2)

Körkkö Veikka-Matti (2004) OLS LRK YJ
Tuhkanen Nestori (2003) Kampparit

Kenttäpelaajat (16)

Alho Joonatan (2004) JPS
Attenberg Leevi (2004) Kampparit
Böhm Aatu (2004) JPS
Holmén Zakaria (2003) IK Sirius
Huotari Tobias (2003) JPS
Hämäläinen Elmeri (2003) Kampparit
Järvinen Jaakko (2004) Kampparit
Lausanto Leevi (2003) JPS
Niskala Akseli (2003) OLS LRK YJ
Nyyssönen Benjami (2003) WP 35
Pesonen Heikki (2003) Botnia
Pulkkinen Aapo (2004) Kampparit
Seppänen Aukusti (2003) Botnia
Tiusanen Aatu (2004) OLS LRK YJ
Ukkonen Marcus (2003) Kampparit
Ässämäki Toni (2004) JPS

Päävalmentaja: Timo Tiusanen (Oulu)
Valmentaja: Lasse Pulkkinen (Mikkeli)
Maalivahtivalmentaja: Ilkka Hoffrén (Varkaus)
Huoltaja: Mika Ukkonen (Mikkeli)
Joukkueenjohtaja: Lauri Jolula (Oulu)

Lisätiedot:

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen