P15 SM-lopputurnaus Mikkelissä 2.-4.3.2018

28.02.2018 | Juniorit

Mikkelin Kampparit järjestää jääpallon P15 SM-lopputurnauksen Mikkelissä ensi viikonloppuna. Turnaukseen osallistuu 10 joukkuetta ja viikonlopun aikana Hänskissä pelataan 29 vauhdikasta juniorijääpallo-ottelua. Kamppareista turnaukseen osallistuu kaksi joukkuetta. Turnausisäntänä toimii Carlson.

P15 ikäluokan SM-sarja koostuu joulukuussa Helsingissä pelatusta alkuturnauksesta, kahdessa lohkossa pelatusta kaksinkertaisesta alkusarjasta sekä kauden huipentavasta lopputurnauksesta. Kaikki 10 SM-sarjaan osallistunutta joukkuetta osallistuivat alkuturnaukseen ja saivat näin osallistumisoikeuden myös lopputurnaukseen.

– Hienoa, että sarjan kaikki joukkueet ilmoittautuivat lopputurnaukseen. Joukkueita on eri puolilta Suomea ja turnaukset ovat tärkeitä myös jääpallokulttuurin ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi, kun suuri joukko lajin harrastajia kokoontuu kisaamaan paremmuudesta, iloitsee turnausjohtaja Kati Attenberg, Kampparit P15 valkoisen joukkueen joukkueenjohtaja.

Lopputurnaus pelataan kahdessa alkulohkossa. Jääpallon nuorisovaliokunta määritti lohkojaon, jonka mukaisesti joukkueet sijoittuivat lohkoihin alkusarjan lohkomenestyksen perusteella. Alkusarjassa kukin joukkue pelaa neljä ottelua, joiden perusteella ratkotaan paremmuus alkulohkon sisällä. Lohkovoittajat etenevät suoraan välierään. Lohkojen kakkoset ja kolmoset hakevat vauhtia vielä puolivälieristä. Turnauksessa pelataan puolivälierien, välierien ja mitaliottelujen lisäksi myös sijoitusottelut 5-10 sijoista.

Kamppareista mukana kaksi joukkuetta

Kampparit P15 mustan ja Kampparit P15 valkoisen joukkueen taustajoukot vastaavat turnausjärjestelyistä pelaajien keskittyessä pelaamiseen. Kampparien joukkueet pelaavat turnauksessa eri alkulohkoissa.

Hallitseva Suomen mestari Kampparit P15 musta lähtee turnaukseen puolustamaan mestaruutta ja on myös tämän kauden pelimenestyksen perusteella yksi ennakkosuosikeista. SM-sarjan alkuturnauksen mestari ja pohjoislohkon ykkönen on edennyt tälläkin kaudella voittoisasti. Voittoputkeen tuli särö tammikuussa, kun aina vaarallinen JPS muistutti mus tia oman joukkuepelin merkityksestä ja vei voiton Hänskissä.

– Kauden aiemmilla peleillä ei ole varsinaisesti nyt merkitystä. SM-lopputurnauksessa pelataan kauden merkityksellisimmät ja kovimmat ottelut, joten on tärkeää, että siellä pelataan kotiyleisön edessä jokainen ottelu joukkueena omalla tasolla heti alkuvihellyksestä lähtien. Sairastumisiin ja loukkaantumisiin ei ole varaa, toteaa Kampparit P15 mustan valmentaja Lasse Pulkkinen.

Kampparit P15 valkoinen joukkue koostuu pääasiassa vuonna 2004 syntyneistä pelaajista. Mukana on myös nuorempien ikäluokkien pelaajia. Joukkue osallistuu ensimmäistä kauttaan P15 SM-sarjaan ja sijoittui alkuturnauksessa seitsemänneksi. Lopputurnaukseen lähdetään hyvällä asenteella ja jatketaan siitä mihin pelillisesti noususuhtainen SM-alkusarja päättyi. Joukkue hakee lopputurnauksesta kokemusta ensi kautta varten, sillä se on ikäryhmän pääkausi P15 SM-sarjassa.

Tervetuloa Hänskiin!

Kampparikioski ja -grilli palvelevat tapahtuman ajan Hänskissä. Tarkempi pelien aikataulu kannattaa tarkistaa otteluohjelmasta.

Tervetuloa seuraamaan vauhdikasta juniorijääpalloa ja kannustamaan joukkueita!

Lisätietoja:

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen