P15 mustalle kauden ensimmäinen tappio

23.01.2018 | Juniorit

Maanantai-iltana Hänskissä pelattiin P15 SM-runkosarjan ottelu Kampparit P15 musta – JPS kirpakassa -23 asteen pakkasessa. JPS onnistui kotijoukkuetta paremmin viimeistelyssä, ja vaikka Kamppareilla oli enemmän kulmia ja laukauksia kohti maalia, loppulukemat 8-12 (3-7) tiesivät Kampparit P15 mustalle kauden ensimmäistä tappiota.

Kampparit tuli otteluun hyvin ja ensimmäiset 15 minuuttia se hallitsi peliä tehden kaksi maalia. JPS pääsi peliin mukaan Toni Ässämäen kavennusmaalilla, kun ottelua oli pelattu 15:46. Kamppareilla oli ensimmäisen puoliajan lopussa kahdeksan minuutin mittainen ”musta hetki”, jonka aikana JPS iski peräti viisi maalia, joissa Jere Lassila oli kaikissa joko syöttäjä tai maalintekijä. Tauolle mentiin lukemissa 3-7.

– Vastustaja viimeisteli erittäin hyvällä prosentilla ja siitä kunnia heille. Vaikka meidän viimeistely olikin tänään huolimatonta, niin kyllähän JPS:n maalivahti pelasi erinomaisesti. Meidän pelissä oli paljon hyvääkin, mutta 12 maalia omiin on vähän liikaa. Koko joukkueena pitää puolustaa paremmin ja ottaa vastustajalta tila pois. Keskialueella pallo pitää saada vähän nopeammin töihin, totesi Kampparien valmentaja Lasse Pulkkinen.

Toiselle puoliajalle Kampparit tuli ryminällä ja JPS jäi täysin alakynteen. Mikkeliläiset pääsivätkin jo maalin päähän, kun ottelua oli pelaamatta vielä parikymmentä minuuttia. Sen jälkeen JPS sai pari helppoa maalia ja Kampparien peli meni väkisin yrittämiseksi. Kampparipelaajat puskivat yksin vastustajan sumppuun, kun palloa olisi pitänyt liikuttaa nopeammin ja edetä laitojen kautta.

– Ei mekään ihan huonosti pelattu, mutta JPS:n taitavat Ässämäki ja Lassila ratkaisivat pelin jyväskyläläisille. Jos tappio piti ottaa, niin nyt oli sen aika, totesi Pulkkinen pelin jälkeen.

Kampparien maalit viimeistelivät Elmeri Hämäläinen (6) ja Nestori Tuhkanen (2).

Lisätietoja:

Teksti: Mari Ukkonen
Kuva: Hamid Al-Sammarraee