P15 musta nappasi 2-4 voiton Jyväskylässä

05.01.2018 | Juniorit

Jyväskylän Seudun Palloseuran (JPS) ja Kampparit P15 mustan kauden ensimmäinen kohtaaminen jääpallon P15 SM-runkosarjassa käytiin perjantai-iltana varsin vaihtelevassa säässä Jyväskylän Viitaniemessä. Ottelu sujui Mustien hallinnassa, vaikka toisella puolikkaalla jyväskyläläiset pääsivätkin peliin paremmin mukaan.

Kampparit saapui Viitaniemeen vesisateessa, joka juuri ennen ottelua vaihtui ensin räntäsateeksi ja sitten sankaksi lumipyryksi. Lumi liimautui jään pintaan ja teki luistelusta raskasta, eikä pallokaan kulkenut jään pinnassa. Tämä pakotti joukkueet liikuttamaan palloa syöttämällä ja lyömällä pitkää palloa.

Voimakkaammin luistelevana joukkueena Kampparit hallitsi peliä ensimmäisen puoliajan haastavassa säässä, mutta maalit olivat tiukassa. Kampparit onnistui syöttöpelissä ja pitkissä palloissa paremmin. Hyvin pelanneen maalivahti Nestori Tuhkasen pitkät avaukset vapauttivat Mustat nopeisiin hyökkäyksiin, joista Kampparien ensimmäinen maalikin syntyi, kun Elmeri Hämäläinen pääsi karkuun ja viimeisteli taululle 0-1 lukemat. Lumisade talttui avausmaalin jälkeen, mutta lumisesta kentästä huolimatta Kampparien kapteeni Aki Manninen viimeisteli läpiajon päätteeksi lukemat 0-2 pari minuuttia ennen taukoa.

Toiselle puoliajalle päästiin puhtaalle ja kuivalle kentälle. Ensimmäisen puoliajan raskas keli tuntui pelaajienjaloissa, mutta vaikka JPS pääsi peliin paremmin mukaan, niin Kampparien luisteluvoima puri.

Kun ottelua oli pelattu vajaa 50 minuuttia, naisten MM-kisoihin suuntaava Iina Lempinen kasvatti Aapo Pulkkisen syötöstä Kampparien johdon jo kolmeen maalin. Heti perään JPS:n Jere Lassila kuitenkin kavensi pelin lukemiin 1-3, kun Kampparien puolustus oli myöhässä, ja viitisentoista minuuttia myöhemmin käsivammasta toipunut Toni Ässämäki iski rangaistuslaukauksesta jyväskyläläisten toisen maalin. Viitisen minuuttia ennen ottelun loppua Aki Manninen varmisti Kampparien voiton iskemällä loppulukemiksi 2-4 (0-2).

– Ensimmäisellä puoliajalla meidän peli oli joukkueena parempaa, kun keli pakotti syöttelemään. Toisella puolikkaalla meillä oli pelissä enemmän intoa kuin ajatusta, mutta toisaalta sen innon ymmärtää, kun jää oli puhdas ja liukas. Hienoa, että päästiin palloon laajalla rintamalla ja maalipaikkoja tuli monelle. Erityisesti tänään silmää miellytti Perttu Jokisen, Lauri Kärkkäisen ja Samuli Pekosen otteet, kiitteli Kampparien valmentaja Lasse Pulkkinen.

Kampparit P15 mustan taival P15 SM-runkosarjassa jatkuu ensi lauantaina 13.1. kotiottelulla Hänskissä, kun Länsi-Rajan Konkarit eli LRK Torniosta matkaa Mikkeliin. Ottelu alkaa kello 9.45. LRK pelaa samana päivänä Hänskissä Kampparit P15 valkoinen -joukkuetta vastaan kello 12.30 alkaen. Kampparikioski palvelee otteluiden ajan. Tervetuloa!

Lisätietoja

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen