P15 joukkueet jättivät OLS:n pisteittä Hänskissä

20.01.2018 | Juniorit

Lauantaina 20.1. pelattiin kaksi P15 SM-runkosarjan ottelua lumisateisessa Hänskissä, kun OLS oli matkannut Oulusta Kampparien vieraaksi. Ensin OLS otti mittaa Kampparit P15 mustasta, joka voitti ottelun selvin 12-0 (4-0) lukemin. Illan ottelussa Kampparit P15 valkoinen taisteli 3-0 (0-0) voiton ja lähetti oululaiset kotimatkalle pisteittä.

Alkuturnauksen voittanut itä-pohjoislohkon kärkijoukkue, Kampparit P15 musta, hallitsi otteluaan vakuuttavasti, vaikka ensimmäisellä puoliajalla omaa peliä ei saatukaan käyntiin. Vastustajan pelitempo oli hidas taitavalle kampparijoukkueelle ja se söi myös mustien pelistä liikettä, eikä syötöt kantaneet perille saakka. Kaksinkamppailuissa mustat olivat hieman pehmeitä, mutta tauolle mentiin kuitenkin 4-0 johdossa.

Tauolla valmentajat saivat joukkueen heräämään ja toisella puoliajalla kentällä nähtiin jälleen tutulta näyttävä joukkue ja tulosta syntyi. Kampparit P15 musta -joukkueen voittoputki sai jatkoa tällä kertaa lukemin 12-0.

– Tauolla puhuttiin liikkeen puuttumisesta ja syöttöjen heikkoudesta sekä kaksinkamppailuista. Näissä piti parantaa ja siinä onnistuttiin. Toisella jaksolla pelattiin yhtenäisemmin ja saatiin pari nättiä tekomaalia. Koko joukkueena nostettiin tasoa selväsi, kertoi Kampparit P15 mustan valmentaja Lasse Pulkkinen tyytyväisenä.

Kampparien maalit viimeistelivät Eemeli Hämäläinen (5), Marcus Ukkonen (3), Aapo Pulkkinen (2) sekä Leevi Attenberg (2).

P15 valkoinen otti avausvoiton SM-runkosarjassa

Kampparien nuorempi P15-joukkue eli pääasiassa vuonna 2004 syntyneistä pelaajista koostuva Kampparit P15 valkoinen pelaa ensimmäistä kauttaan P15 SM-sarjassa. Helsingissä joulukuun alussa käydyssä alkuturnauksessa etelälohkon joukkueita vastaan tuli kolmen tappion lisäksi voitto sekä tasapeli ja lopputuloksissa taakse jäi kolme joukkuetta, mutta SM-runkosarjassa voittoja oltiin vielä odotettu. Tilanteeseen tuli kuitenkin lauantaina muutos.

Otteluviikolla P15 valkoisen valmentajat olivat käyneet keskustelun jokaisen pelaajan kanssa ja se tuntui herättäneen joukkueen. Kentällä nähtiin ihan eri asenteella taisteleva joukkue kuin aiemmissa otteluissa. Maalit olivat kuitenkin tiukassa. Mikkeliläiset hallitsivat ottelua jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi. Oululaisten maalivahti pelasi hyvin ja teki heille tärkeitä torjuntoja. Yritystä ei kuitenkaan Kamppareilta puuttunut.

– Pelaajat olivat aktiivisia ja halusivat päästä palloon kiinni. Huomattava parannus edelliseen peliin. Asenne on parantunut paljon. Viimeksi oltiin vielä katsojina eikä haluttu mennä vastustajaan kiinni ja pelata. Nyt selvästi haluttiin pelata ja otettiin vastuuta omasta paikasta, kiitteli Kampparit P15 valkoinen -joukkueen valmentaja Aki Väisänen ottelun jälkeen.

Toisella puoliajalla Kampparien maalitilikin saatiin auki ja peli hieman vapautui. Ilman vaihtopelaajia matkassa olleen OLS:n luistinkin alkoi painamaan lumen peittämällä jäällä ja OLS:n maalin edustalla nähtiin mustapaitoja jään pinnassa useampaan kertaan, mikä kertoi myös siitä, että Kampparit pelasi rohkeasti ja pelasi loppuun asti. Tämä toi myös tulosta ja ansaittu SM-runkosarjan avausvoitto kotiyleisön edessä tuli lukemin 3-0.

Kampparien maalit viimeistelivät Vili Varis, Jaakko Järvinen ja Perttu Jokinen.

Lisätietoja:

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen