P15 ja P17 kampparipelaajia Ruotsi-Suomi tuplamaaotteluihin

15.01.2018 | Juniorit, Yleinen

Kampparipelaajia on valittu 27.-28.1. Ruotsin Örebrossa pelattavien P15 ja P17 tuplamaaottelujen joukkueisiin. Molemmissa ikäluokissa MM-kisat pelataan vasta maaliskuussa, viikolla 12.

P15 maajoukkuevalmentajat Lasse Pulkkinen, Timo Tiusanen ja Jari Hattunen valitsivat Örebron tuplamaaotteluihin 14 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Kamppareista joukkueeseen valittiin kenttäpelaajat Aki Manninen, Elmeri Hämäläinen, Marcus Ukkonen ja Aapo Pulkkinen sekä maalivahti Lasse Korhonen (vasemmanpuoleinen kuva).

– Tuplamaaottelut ovat pelaajille erinomainen näytönpaikka kansainvälisissä peleissä. MM-kisoihin lähteävä joukkue on aika pitkälti mietittynä, mutta muutoksia voi vielä tulla. Maaottelut ovat pelaajille myös hieno mahdollisuus päästä haistelemaan ruotsalaista jääpallokulttuuria ja näyttää omaa osaamista, kertoo P15 maajoukkueen päävalmentaja Lasse Pulkkinen.

P15 MM-kisat pelataan Ruotsin Vetlandassa viikolla 12 eli maaliskuun lopulla. Alun perin kisat piti järjestää USA:ssa, mutta kansainvälinen jääpalloliitto joutui perumaan kisat venäläisten viisumiongelmien vuoksi. Kisoihin lähtevä lopullinen maajoukkue nimetään lähempänä MM-kisoja.

P17 MM-kisat maaliskuussa Venäjällä

P17 maajoukkuevalmentajat Teemu Laitinen ja Jukka Pulkkinen puolestaan valitsivat Örebron tuplamaaotteluihin kolme maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa. Heidän joukossaan on Kamppareista Karo Liimatainen, Leevi Kukkasniemi ja Eetu Pulkkinen (oikeanpuoleinen kuva). Kotiin jäävien varamiesten joukossa on myös kampparipelaaja Jere Kupiainen.

– Maaottelut osoittavat varmasti sen, missä me joukkueena menemme ja mitkä ovat pelaajiemme vahvuudet ja kehityskohteet. Kisajoukkueen nimeämiseen on vielä aikaa, kertoo P17 maajoukkueen vastuuvalmentaja Teemu Laitinen Jääpalloliiton tiedotteessa ja painottaa huolellista pelaajatarkkailua kauden loppuun saakka.

P17 MM-kisat pelataan Venäjän Uljanovskissa 21.-24.3.2018.

– MM-kisoihin on aikaa vielä reilu kaksi kuukautta – mitä vain voi vielä tapahtua. Tämä tarkoittaa sitä, että MM-joukkuetta ei ole missään tapauksessa vielä valittu, vaan katsomme Jukan kanssa koko ikäluokkaa hyvin avoimesti ja tammi-helmikuussa kaikki pelaajat ehtivät vielä hyvin antaa meille MM-näyttöjä, Teemu Laitinen lisää liiton tiedotteessa.

Lisätietoja

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen