Lohkovoittaja P15 musta päätti runkosarjan voittoihin pohjoisessa

18.02.2018 | Juniorit

Kampparit P15 musta pelasi viikonloppuna SM-runkosarjan kaksi viimeistä otteluaan pohjoisessa. Runkosarjan pohjoislohkon voitto varmistui jo maanantaina. LRK kaatui lauantaina Torniossa 13-1 ja OLS sunnuntaina Oulussa 13-2.

Joulukuun alussa pelatun alkuturnauksen mestaruuden turvin Kampparit P15 musta varmisti SM-runkosarjan pohjoislohkon voiton jo maanantaina voittamalla paikallisottelun Hänskissä. Pohjoisen pelimatkalle lähdettiin siis ilman mitään paineita. Ottelut olivat kuitenkin tärkeitä pelituntuman ylläpitämiseksi sekä joukkuepelin ja erityisesti erikoistilanteiden hiomiseksi. SM-lopputurnaus pelataan 2.-4.3.2018 Mikkelissä.

LRK:sta ei ollut vastusta Mustalle

Lauantaina pelattiin Länsi-Rajan Konkarien (LRK) vieraana perinteisellä Näränperän kentällä Torniossa. Ennen viikonlopun otteluja LRK oli varmistanut jo lohkon kolmannen sijan. Tällä kaudella toistaiseksi ainoana joukkueena Kampparit P15 mustan kerran voittanut Jyväskylän Seudun Palloseura (JPS) oli lohkon selkeä kakkonen.

Kampparit aloitti pelin samalla tavalla kuin maanantaina Kampparit P15 valkoista vastaan Hänskissä. Joukkue oli ensimmäisen puoliajan hieman unessa ja tekeminen oli halutonta.

– Jäätiin vähän kattelemaan, kun yksi mies kuskaa palloa ja toivotaan parasta. Ei oltu pelissä ns. sisällä. Puoliajalla painotettiin, että kaikkien oltava aktiivisempia pallottomana ja jalkaa liikkeelle, kertoi Kampparien valmentaja Lasse Pulkkinen.

Toisella puoliajalla Kampparien peli oli jälleen jääpalloa ja hyökkäykset rakentuivat useamman pelaajan kautta. Kamppareilta nähtiinkin muutama nätti maali. Joukkue löysi onnistumisten kautta positiivisen tekemisen ja peli-ilo näkyikin kaikissa pelaajissa.

Lopputulos LRK – Kampparit P15 musta 1-13 (1-5). Kampparimaalit LRK:ta vastaan viimeistelivät Aapo Pulkkinen (4), Aki Manninen (3), Elmeri Hämäläinen (3), Veeti Hölttä, Lauri Kärkkäinen ja Marcus Ukkonen.

P15 musta kuskin paikalla OLS ottelussa

Sunnuntaina 18.2. Kampparit P15 musta pelasi SM-runkosarjan pohjoislohkon viimeisessä ottelussa Oulun Luistinseuraa (OLS) vastaan Raksilan tekojäällä Oulussa. Ottelu päästiin pelaamaan erinomaisessa jääpallosäässä – aurinko paistoi ja pakkasta oli -14 astetta. OLS oli jo varmistanut lohkon neljännen sijan aamun ottelussa Kampparien nuorempaa joukkuetta vastaan. Varsinaista panosta ottelussa ei siis ollut kummallakaan joukkueella.

Sama kaava tuntuu toistuvan Kampparit P15 mustan peleissä. Ensimmäisellä puoliajalla kone vähän yskähtelee, mutta toisella puoliajalla parannetaan ja otetaan voitto. Näin ainakin tämän viikon kolmessa ottelussa.

– Osin meidän huolimattoman puolustuspelaamisen johdosta OLS pyristeli alussa vastaan. Molemmat OLS:n maalit tulivat meidän omista karkeista virheistä. OLS pääsi kaventamaan 3-2:een, mutta tämän jälkeen olimme kuskin paikalla ja ottelu hyvin hallinnassa, kertoi Kampparien valmentaja Lasse Pulkkinen.

Pelien alussa Kampparien otteissa hieman näkyy kovien ottelujen puute – oikeasti taistelemaan on jouduttu kauden aikana liian harvoin, tappioitakin on tullut vain yksi.

– Joukkueen leveä materiaali ja luisteluvoima tuli toisella puoliajalla jälleen esille, ja OLS putosi kyydistä. Hyvällä peruspelaamisella kaksi pistettä plakkariin ja bussin nokka kohti Mikkeliä, totesi Pulkkinen kotimatkalle lähdettäessä.

Lopputulos OLS – Kampparit P15 musta 2-13 (2-7). Kampparimaalit OLS:ia vastaan viimeistelivät Elmeri Hämäläinen (4), Aki Manninen (4), Aapo Pulkkinen (3) ja Perttu Jokinen (2).

Tästä on hyvä jatkaa

Joukkueessa vallitsee positiivinen ilmapiiri ja kaikki tekevät töitä yhteisen päämäärän eteen. Kauden aikana on kärsitty tappio vain kerran JPS:lle. Seuraavat kaksi viikkoa joukkue harjoittelee hyvin ja hioo erikoistilanteita valmistautuessaan kauden huipennukseen eli kotikentällä pelattavaan SM-lopputurnaukseen. Nyt pitää pysyä terveenä, sillä jokaista pelaajaa tarvitaan lopputurnauksessa.

Sekä alkuturnauksen että oman SM-runkosarjan lohkonsa voittajana Kampparit P15 musta lähtee lopputurnaukseen yhtenä ennakkosuosikeista. SM-lopputurnauksessa pelataan kuitenkin kauden merkityksellisimmät ja kovimmat ottelut, joten on tärkeää, että siellä pelataan kotiyleisön edessä jokainen ottelu joukkueena omalla tasolla heti alkuvihellyksestä lähtien.

Lisätietoja:

Teksti: Mari Ukkonen
Kuvat: Mika Ukkonen