Kampparit vakuuttavasti Nuorten Bandyliigan mestariksi

Kampparien U21 otti vakuuttavasti Nuorten Bandyliigan mestaruuden tänään Hänskissä kotiyleisön edessä pelatussa finaalissa, jossa vastassa oli JPS Jyväskylästä. Kuten muissakin tämän kauden kohtaamisissa, tänäänkin nähtiin tiukka taistelu oikeutetusti finaalissa pelanneiden joukkueiden välillä. Loppuottelu päättyi kotijoukkueen 4-1 (1-0) voittoon ja Kampparit sai jälleen kaulaansa SM-kultamitalit.

Kampparit lähti ottelun ensimmäiseen jaksoon puolustustaktiikalla, sillä joukkue pelasi vastatuuleen. Ennen ottelua valmennus iskosti pelaajiin luottamusta maltilliseen joukkuepelaamiseen ja huolelliseen puolustamiseen. 

– Luotettiin, että kunhan maltetaan puolustaa hyvin ja lukemat säilyvöt tasaisena, niin toisella jaksolla meille aukeaa paikkoja – ja niin aukesikin. Tiedettiin, että meillä on tasaisempi joukkue. JPS:n parit hyvät yksilöt pyrittiin pitämään kurissa ja nuhteessa. Tuukka Ässämäki onnistuttiin pitämään hyvin pimennossa, eikä JPS:llä ollut oikeastaan loppujen lopuksi kauhean montaa maalipaikkaa ollut. Blokattiin hyvin. Onneksi erikoistilanteet onnistui hyvin tänään. Tiedettiin, että meillä on hyvät kulmat ja jos tilanteita tulee, meillä on hyvät mahdollisuudet maaleihin. Kolme maalia kulmista sitten iskettiin, Kampparien valmentaja Lasse Pulkkinen kertasi ottelun jälkeen.

Kampparit oli hieman ahtaalla JPS:n iskettyä ottelun ainokaisensa. Kotijoukkue passivoitui kavennusmaalin jälkeen ja jos JPS olisi saanut siinä tilanteessa toisen maalin, tilanne olisi voinut olla ihan eri. 

– Liike loppui ja vetäydyttiin vähän liikaa omalle alueelle. Olisi pitänyt hyödyntää myötätuuli paremmin ja olla aktiivisempi. Onneksi JPS ei päässyt tasoihin, Pulkkinen totesi.

Putkeen mennyt kausi

Kampparien kausi oli nousujohteinen ja viimeisissä peleissä pelattiin kauden parhaat pelit, kuten pitääkin. Kampparit kokivat kauden aikana vain yhden pisteen menetyksen, kun Kampparien viimeinen runkosarjan ottelu Helsingissä päättyi tasapeliin. Kampparit kohtasi helmikuun lopussa pelatussa välierässä Porvoon Akilleksen, joka kaatui 14-0 (5-0). 

– A-junnujen kausi menee aina melko pelipainotteisesti, kun yhteisiä tapahtumia ei saada Bandyliigan aikataulujen vuoksi kauden aikana. Ei päästy montaakaan peliä pelaamaan sillä samalla yhtenäisellä nipulla, joka olisi voinut olla. Se on aina haastavaa, kun joukkue vaihtuu pelistä toiseen, eikä yhteisiä treenejä ole, mutta sillä mennään mitä on. Hyvä, että saatiin U16 ja U18 -ikäluokista paljon apuja. Meiltä puuttui tänäänkin Topi, Karo ja Jaakko, mutta onneksi paikkaajia löytyi nuoremmista. Eikä se näkynyt tänään juuri ollenkaan meidän pelissä. Finaali oli lähestulkoon meidän paras peli tällä kaudella, joten ihan putkeenhan se silloin on mennyt, mestarijoukkueen valmentaja Pulkkinen kertoi.

Kampparien maalit finaalissa iskivät Aapo Pulkkinen (2), Elmeri Hämäläinen ja Simo Huotelin.

Kampparit JPS 4–1 (1–0)

Katso striimin tallenne Solidsportista.

Nuorten Bandyliigan pronssiottelussa kohtasivat tänään Helsinki YJ ja Akilles. Helsinki vei pronssimitalit lukemin 8-2 (3-1).

Kampparien kauden ottelujen tulokset löytyvät Jääpalloliiton tulospalvelusta.

Teksti: Mari Ukkonen
Kuva: Kati Attenberg