Kampparit taisteli hienosti Mini Word Cupissa Ruotsissa

03.11.2018 | Etusivu, Juniorit

Kampparien joukkue pelasi Ruotsin Bollnäsissä järjestettävässä Mini World Cup -turnauksessa A2-lohkossa Jenisejin, Falunin ja Solbergin joukkueiden kanssa. Kampparit jäi lopulta niukasti jatkopaikasta ja sijoittui omassa alkulohkossaan kolmanneksi.

Viime kauden P15 suomenmestareina Kampparit osallistui jälleen Ruotsin Bollnäsissä pelattavaan perinteikkääseen jääpallon Mini World Cup (MWC) turnaukseen. Turnauksessa pelasi tänä vuonna Ruotsin, Venäjän, Norjan ja Suomen parhaat 03/04 -ikäluokan juniorijoukkueet. Kampparien joukkuetta valmensi Lasse Pulkkinen ja Mika Ukkonen. Joukkueenjohtaja Hannu Korhonen toimi reissun matkanjohtajana.

Kampparit lähti turnaukseen kapealla materiaalilla, vain kahden vaihtopelaajan ja yhden maalivahdin voimin. Jobinpostia saatiin jo turnausta edeltävänä viikonloppuna, kun harjoituspelissä tapahtunut loukkaantuminen varmistui murtumaksi ja alun perinkin kapea kokoonpano kutistui yhdellä pelaajalla.

Turnaus käyntiin voitolla

Ensimmäisessä ottelussaan Kampparit kohtasi norjalaisen Solbergin perjantaina. Ison jään tuntumaa oli päästy ottamaan edellisenä päivänä Uppsalassa ja joukkue pääsi ottelun hyvävoimaisena, mutta flunssan vuoksi vain yhdellä vaihtopelaajalla. Pienessä vesisateessa pelattu ottelu oli Kampparien hallussa alusta alkaen. Aapo Pulkkinen teki 20. minuutilla avausmaalin Samuli Pekosen syötöstä. Viisi minuuttia myöhemmin Aki Manninen kasvatti johtoa Elmeri Hämäläisen syöstä ja puoliajalle päästiin Kampparien 2-0 johdossa. Toisen puolikkaan alussa jatkettiin siitä mihin jäätiin ja Pulkkinen viimeisteli vielä Hämäläisen syötöstä loppulukemiksi 3-0.

Turnauksen toisen ottelun Kampparit pelasi lauantaina aamulla venäläistä Jenisejin joukkuetta vastaan, vaikka yhdellä vaihtopelaajalla jouduttiinkin pärjäämään. Kampparit oli ottelussa hyvin hereillä kovaa venäläistä joukkuetta vastaan ja pisti tiukasti kampoihin, vaikka vastustaja hallitsikin ottelua. Ennen puoliaikaa Jaakko Järvinen iski 1-1 kavennuksen Vesa Jumppasen syötöstä. Kansainvälisten ottelujen ensikertalaisten tekemät pisteet jäivät Kampparien ainokaiseksi ottelussa, jonka Jenisej vei lopulta 3-1 lukemin.

– Jenisejin toisen puoliajan maalit tulivat meidän omasta huolimattomasta pelaamisesta. Tuon tason vastustaja rokottaa armotta, valmentaja Pulkkinen totesi.

Falun ottelussa panoksena jatkopaikka

Kolmannessa ottelussa oli panoksena jatkopaikka ja mikkeliläiset lähtivätkin otteluun hyvin latautuneena, vaikka flunssan vuoksi vaihtopenkille ei istunut enää yhtään pelaajaa. Ruotsalainen Falun oli perjantain otteluissaan ensin hävinnyt selvästi Jenisejille ja sitten voittanut selvin lukemin Solbergin.

Kampparit aloitti vahvasti ja meni 11. peliminuutilla johtoon Elmeri Hämäläisen avatessa maalitilinsä Leevi Lausannon syötöstä. Hämäläinen iski kulmalyönnistä vielä toisen maalin ennen puoliaikaa. Toisella puolikkaalla Falun kuitenkin kavensi ensin rankkarista 1-2 ja tuli ottelun 40. peliminuutilla ehkä hieman kyseenalaisesti annetusta rankkarista tasoihin. Ottelu päättyi tasan 2-2 ja Falun meni maalierolla yhden maalin turvin jatkoon.

– Tällä kapealla materiaalilla turnaus oli hieno venyminen, varsinkin kun kyseessä oli ensimmäiset ison jään pelit. Kehitystä on tapahtunut. Pojat näkivät, että kestetään vauhdissa mukana. Jouduimme kuitenkin pelaamaan ensin vain yhdellä vaihtopelaajalla ja lopuksi ilman vaihtopelaajia. Pelaajat joutuivat liian kovalle kuormalle, harmitteli valmentaja Pulkkinen.

Lauantain A2-lohkon ottelujen tulokset (Kuvakaappaus www.elitrapport.se)

Kampparien Mini World Cup -turnaus jäi alkulohkon kolmeen otteluun, joista saldoksi tuli siis voitto, tappio ja tasapeli. Turnauksen jatko-ottelut pelataan sunnuntaina. A2-lohkosta jatkoon menivät Jenisej ja Falun.

– Hyvät mahkut jatkoon olisi ollut ja eihän se tosin jäänyt kuin yhden maalin päähän. Kansainvälisten ottelujen ensikertalaiset täyttivät paikkansa hienosti ja saivat arvokasta pelikokemusta. Pettymys oli tietenkin pojilla päällimmäisenä mielessä, kun vielä näkivät, että mahdollisuudet jatkoon oli oikeasti olemassa. Hieno reissu kaikkinensa, vaikka kommelluksiltakaan ei vältytty, sillä jouduimme vaihtamaan ensimmäisen yön jälkeen majapaikkaa ja bussi rikkoutui, valmentaja Pulkkinen kertasi tuoreeltaan turnauksen tunnelmia.

A2-lohkon ottelut:

Lue lisää:

Teksti: Mari Ukkonen
Kuvat: Hannu Korhonen