Kampparit suuntaa jälleen Mini World Cup -turnaukseen Ruotsiin

31.10.2018 | Etusivu, Juniorit

Viime kauden P15 suomenmestareina Kampparit kutsuttiin jälleen marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsin Bollnäsissä pelattavaan jääpallon Mini World Cup (MWC) turnaukseen. Turnauksessa pelaa tänä vuonna Ruotsin, Venäjän, Norjan ja Suomen parhaat 03/04 -ikäluokan juniorijoukkueet.

Kampparien MWC-joukkue koostuu vuosina 2003 ja 2004 syntyneistä pojista, joita valmentavat Lasse Pulkkinen ja Mika Ukkonen. Joukkueenjohtajana toimii Hannu Korhonen. Osalle pelaajista turnaus on jo kolmas, mutta kuudelle turnauksen pelit ovat ensimmäiset kovat kansainväliset ottelut. Kampparien lisäksi Suomesta turnaukseen matkaa myös Botnian joukkue Helsingistä.

Turnauksen avajaisia vietetään perjantaina 2.11. ennen Elitserienin Bollnäs – Sandviken ottelua. Sandvikeniä pidetään yhtenä Elitserienin tulevan kauden mestarisuosikkina, joten pelaajat pääsevät näkemään mitä jääpallo on huipputasolla ja millainen lajiarvostus Ruotsissa on.

– Tapahtuma on hieno ja reissu ikimuistoinen. Toivottavasti pelaajat saavat turnauksesta lisäkimmoketta treenaamiseen ja lisäpotkua jääpallouralla etenemiseen, päävalmentaja Pulkkinen sanoo toiveikkaana.

Kovia otteluja aamusta iltaan

Turnauksen alkusarja pelataan kahden päivän aikana neljässä neljän joukkueen lohkossa kello 6.00-24.00 välisenä aikana. Bollnäsin Sävstaåsissa pääsee siis nauttimaan vauhdikkaasta juniorijääpallosta aamusta iltaan. Lohkojen kaksi parasta etenee puolivälieriin.

Kampparien kanssa samassa lohkossa pelaavat norjalainen Solberg SK, ruotsalainen Falun ja venäläinen Jenisej. Ensimmäisen alkusarjan pelinsä Kampparit pelaa perjantaina 2.11. kello 10 Solbergiä vastaan. Lauantaina 3.11. kello 7 Kampparien hereilläolon testaa Jenisej. Alkusarjan viimeisen ottelunsa Kampparit pelaa Falunia vastaan lauantaina kello 17 alkaen. Turnauksen puolivälierät, välierät ja mitaliottelut pelataan sunnuntaina 4.11.

– Tavoitteena on päästä omasta lohkosta jatkoon, mikä tietenkin vaatii täydellisen onnistumisen joukkueena ja ripauksen onnea matkaan. Meille sattui viimevuotiseen tapaan kova lohko. Falun pelasi P16 finaalissa ja venäläiset ovat aina tosi kovia, toteaa Pulkkinen.

Isolle jäälle pääsyä odotettu

Kampparit suuntaa Bollnäsiin torstaina ja pääsee matkalla ottamaan tuntumaan isolle jäälle jääpallohallissa Uppsalassa, jossa joukkue pitää viimeistelyharjoitukset.

– Koko syksy ollaan treenattu ja turnaukseen lähdetään kovalla asenteella laittamaan kapuloita kovien joukkueiden rattaisiin. Pieneltä takamatkalta turnaukseen startataan, koska isolle jäälle on joukkueena päästy viimeksi maaliskuussa. Ei anneta sen kuitenkaan haitata, vaan lähdetään pelaamaan omaa peliä, Pulkkinen sanoo.

Kotimaiset juniorien SM-sarjat käynnistyvät marraskuun puolen välin jälkeen.

Teksti ja kuva: Mari Ukkonen