Kampparit P21 välierävoitolla finaaliin

04.03.2021 | Juniorit, Otteluraportit

Hänskissä eilen illalla pelatun Helsinki YJ:n ja Kampparien välisen P21 SM-välierän olosuhteet olivat aavistuksen haastavat. Lämpötila oli plussan puolella ja ennen peliä oli satanut hieman lunta. Pelin aikana sää onneksi parani, mutta hieman hieman nihkeä jää haittasi joukkueiden peliä. 

Ensimmäisen jakson ensimmäiset 30 minuuttia oli Kampparien hallintaa, mutta viimeiset 15 minuuttia Mustien peli meni hieman sekavaksi ja Helsinki hallitsi jakson loppua. Tauolle mentiin kuitenkin Kampparien johdossa. 

Toisen jakson alku oli vierasjoukkueena kotikentällään pelanneille mikkeliläisille synkkä. Helsinki pääsi tekemään kolme maalia 15 minuutin sisään mennen 4-3 johtoon ja sai hengen päälle. Kampparit otti tilanteessa aikalisän ja päävalmentaja rauhoitteli pelaajiaan.

– Piti nollata tilanne ja saada oma peli kuosiin. Jalkaa liikkeelle ja helppoa syöttelyä omille, Kampparien päävalmentaja Lasse Pulkkinen kertasi aikalisän sanomaansa.

Aikalisän jälkeen Elmeri Hämäläisen kulmalyönnistä iskemä 4-4 tasoitusmaali toi mikkeliläiset taas peliin mukaan. Sen jälkeen peli oli tasaista vääntöä ja tilanteita luotiin molemmissa päissä kenttää. Leevi Attengerg vei Kampparit jälleen johtoon, kun ottelua oli pelattu 77 minuuttia ja pelin hallinta kääntyi mikkeliläisille. 

Attenbergin iskemän johtomaalin jälkeen Kampparit sai pidettyä vastustajan pois vaarallisilta maalipaikoilta. Ottelussa hattutempun iskenyt Ville Särkkä vei Kampparit lisäajalla jo turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon ja vaikka Helsinki YJ:ssä pelaava kampparikasvatti Eetu Pulkkinen iski joukkueelleen vielä yhden maalin ottelun viimeisellä minuutilla, vei Kampparit välierän ja finaalipaikan. 

– Tasainen ja tiukka vääntö ja tilanteita oli molemmissa päissä. Nyt pallo pomppi näin ja saatiin voitto, totesi Pulkkinen tyytyväisenä.

Kampparien pelissä oli paljon hyvää, mutta myös kehitettävää. Hyökkäyksiin lähtöihin pitää saada selkeyttä ja pallon menetyksiä tuli liikaa omalla alueella. 

– Saatiin hieno nousu tappioasemasta ja pystyttiin vääntämään voitto, vaikka oltiin jo vähän “sillassa”. Uskottiin omaan tekemiseen, Pulkkinen iloitsi pelin jälkeen.

Päävalmentajan mukaan Kampparien onnistujia tänään olivat mm. maalilla pelannut Jere Korhonen, joka otti oikealla hetkellä pari hyvää koppia. Kenttäpelaajista Aapo Pulkkinen ja Elmeri Hämäläinen taistelivat hyvin joukkueen eteen. Pulkkinen mainitsi vielä maaliverkkoja heilutelleen Ville Särkän tärkeät onnistumiset sekä Leevi Attenbergin hyvän yleispelaamisen ja tärkeän maalin. 

– Puolustus blokkasi myös hyvin vetoja. Jatkon kannalta oli tärkeää, että koko joukkue puolusti hyvin. Plussaa oli myös kaksi kulmamaalia. Nyt katseet lauantain finaaliin, jossa lähdetään haastamaan suursuosikki Jipsiä…, Pulkkinen totesi.

Kampparien maalit iskivät tänään Ville Särkkä (3), Karo Liimatainen, Elmeri Hämäläinen ja Leevi Attenberg. Syöttöpisteitä kirjattin Karolle (2), Elmerille, Esu Rytköselle sekä joukkueen kapteeni Severi Noposelle.

Helsinki YJ – Kampparit 5-6 (1-3)

Kampparit sijoittui P21 SM-runkosarjassa kolmanneksi JPS:n ja Helsinki YJ:n jälkeen. Mikkeliläisten runkosarjan viimeinen ottelu Akillesta vastaan jäi pelaamatta Essoten (alueen terveysviranomainen) korona-altistumisten vuoksi asettamien karaanteenien sekä Essoten helmikuun loppuun suositteleman 1,5 viikon harjoitus- ja pelitauon vuoksi. P21 SM-runkosarjassa myös Helsinki YJ:n ja Akilleksen väliset ottelut jäivät pelaamatta Uudenmaan koronarajoitusten vuoksi. 

P21 SM-välierä Helsinki YJ – Kampparit pelattiin korontatilanteen vuoksi Mikkelissä ja tyhjille katsomoille. Ottelu kuitenkin striimattiin suorana Meijän Mikkelin Youtube-kanavalle. Ottelun kuvasi Kari Nuolinko. Ottelun selostuksesta ja kommentoinnista vastasivat Joni Maaranen ja Joonas Immonen. 

Kampparit P21 kiittää Karia, Jonia, Joonasta ja Meijän Mikkeliä striimin mahdollistamisesta!