Kampparit P17 jälleen Suomen mestari

03.03.2019 | Juniorit, Otteluraportit

Kampparit uusi P17 Suomen mestaruuden kotiyleisön edessä pelatussa lopputurnauksessa voittaen finaalissa JPS:n 8-4 (3-2). Kampparit voitti kauden aikana kaikki ottelunsa.

P17 lähti kauteen tavoitteenaan SM-pokaalin pysyminen Mikkelissä. Joukkueen rungon muodostivat vuosina 2002-2003 syntyneet pelaajat. Mukana oli myös neljä 2004 pelaajaa.

– Jokainen pelaaja otti isoja harppauksia eteenpäin. Osa heistä pelasi aivan uusilla pelipaikoilla, joissa onnistuivat erinomaisesti. Runkosarjassa ei kärsitty tappioita ja jokainen peli oli omissa käsissä. Meidän vahvuutena on tasaisuus ja luisteluvoimaisuus. Joukkuepelaaminen meni kaudella eteenpäin, kun tiedostettiin, että yksilölajit on erikseen, valmentaja Lasse Pulkkinen naurahtaa.

Runkosarjan voittajana Kampparit eteni suoraan välieriin ja sai P17 SM-loppupelit järjestettäväkseen.

– Joukkueen tasaisuus kävi ilmi myös finaalissa, jossa kaksi avainpelaajaa oli loukkaantuneena ja olimme silti melko ylivoimaisia. Tilanne avasi muille pelaajille mahdollisuuksia, jotka he täyttivät hienosti. Joukkueessa oli positiivinen ja hyvä kannustava ilmapiiri läpi kauden. Meidän joukkueen ongelmana on pelien vähyys ja kovien pelien puute, Pulkkinen summaa.

Lisäpelejä joukkueen pelaajat saivat P15 ja P21 SM-sarjoissa sekä kansainvälisissä otteluissa.

Ennen kotimaisen kauden alkua osa 03 ja 04 syntyneistä pelaajista kävi hakemassa tuntumaa koviin kansainvälisiin peleihin Ruotsin Bollnäsissä pelatusta Mini World Cupista. Paikka jatkopeleihin olisi ollut otettavissa, mutta joukkue kärsi loukkaantumisista ja sairastumisista. Osin ilman vaihtomiehiä pelannut joukkue jäi lopulta jatkopaikasta vain yhden maalin päähän.

Kampparien pelaajat muodostivat tällä kaudella P17-maajoukkueen rungon, sillä peräti seitsemän kampparipelaajaa osallistui Venäjällä maaliskuussa pelattuihin MM-kisoihin. Joukkue esitti hyviä otteita ja haastoi kovat Venäjän ja Ruotsin joukkueet ollen lähellä jopa finaalipaikkaa. Pronssiottelussa joukkue kairasi loppuminuuteilla pronssimitaleille voittaen tiukassa taistelussa Norjan. Mikkelissä pelatuissa P15 Suomi-Ruotsi -tuplamaaotteluissa pelasi kaksi meidän joukkueemme pelaajaa.

Kampparit P17-joukkueessa pelasivat Lasse Korhonen (MV), Nestori Tuhkanen (MV), Perttu Jokinen, Elmeri Hämäläinen, Iina Lempinen, Vesa Jumppanen, Karo Liimatainen, Leevi Attenberg, Aki Manninen, Eetu Pulkkinen, Aapo Pulkkinen, Santeri Turunen, Veeti Hölttä, Akseli Väisänen, Topi Saukkonen, Marcus Ukkonen, Ville Kuitunen, Samuli Pekonen ja Jaakko Järvinen. Joukkuetta valmensivat Lasse Pulkkinen ja Mika Ukkonen. Joukkueenjohtajina toimivat Hannu Korhonen ja Mari Ukkonen.

Teksti ja kuva: Mari Ukkonen