Kampparit P15 – tappio ja voitto viikonlopun saldona

30.01.2017 | Juniorit

Kampparit P15 pelasi viikonloppuna kaksi sarjapeliä vieraissa. Viikonlopun saldoksi tuli kauden ensimmäinen tappio Jyväskylän Seudun Palloseuran (JPS) kukistaessa Kampparit 10-5 sekä selvä voitto Oulun Luistinseurasta (OLS) 0-16. Molemmat vieraspelit pelattiin ihanteellisessa olosuhteissa lämpömittarin näyttäessä muutamaa pakkasasetetta.

Kampparit lähti viikonlopun peleihin haastavassa tilanteessa, sillä normaalikokoonpanosta (19 pelaajaa) puuttui sairastelun ja muiden esteiden vuoksi peräti 9 pelaajaa. Onneksi P15 pelaajavajetta paikkaamaan saatiin kuitenkin 04-ikäluokasta Leevi Attenberg, joka pelasikin hienosti usealla eri paikalla.

Jyväskylässä pelatun JPS – Kampparit pelin ensimmäisellä puoliajalla Kampparit pelasi yhtenäisesti ja koko kauden parasta joukkuepeliään, ja se näkyi myös tulostaululla – tauolle mentiin Kamppareiden johtaessa 4-2. Hieman paremmalla onnella johtolukemat olisivat voineet olla suuremmatkin puoliajalle lähdettäessä. Toisella puoliajalla osat vaihtuivat JPS:n pelatessa vuorostaan yhtenäisesti joukkueena ja saaden Kampparien virheistä muutaman helpon maalin heti erän alkuun. Kampparit puolestaan epäonnistui muutamassa hyvässä maalipaikassa ja peli alkoikin pian kääntyä kotijoukkeelle. JPS voitti lopulta toisen puoliajan 8-1 ja koko ottelun 10-5. Tappio oli Kamppareille kauden ensimmäinen.

– Ensimmäinen puoliaika oli meidän tämän kauden paras ja toinen puolestaan heikoin. Poikien selkäranka taipui parista takaiskumaalista vähän liian helposti. Se on selvää, että väsymys alkoi painamaan vain yhdellä vaihtomiehellä pelannutta joukkuettamme ja jalat alkoivat hyytymään toisella puolikkaalla. JPS pelasi parhaalla kokoonpanollaan ja himoitsi Kamppareiden ”päänahkaa”, joten harmi kun meidän poikia puuttui näin paljon tästä pelistä. Pelit Jipsiä vastaan ovat olleet aina tiukkoja ja hyvätasoisia. Tällaisia kovia pelejä ei tule ikinä liikaa. Nyt oli kuitenkin epäonnea matkassa, tuumi Kamppareiden valmentaja Lasse Pulkkinen.

Kamppareiden maalit tekivät Aki Manninen, Karo Liimatainen ja Eetu Pulkkinen.

Hyvällä joukkuepelillä selvä voitto Oulussa

Sunnuntaina Oulussa pelattu OLS – Kampparit peli oli lauantaihin verrattua aivan toisen näköistä ja edellisen päivän tappio oli selvästikin unohdettu. Kamppareiden syöttöpeli oli todella hyvää ja joukkue hallitsi peliä alusta loppuun. Loppulukemat 0-16 kertovat, että voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Kampparit pelasi iloista jääpalloa ja pallo liikkui pelaajalta toiselle koko joukkueen pelatessa yhtenäisesti.

– Valmennus painotti tänään hyvää syöttöpeliä ja liikkeen lisäämistä. Eilinen ottelu piti vain unohtaa ja pelata hyvä peli, ja siinä onnistuttiin. Tehtiin hienoista syöttökombinaatioista upeita maaleja, vaikka ei vastustaja toki niin vahva ollut kuin eilen Jyväskylässä. Valmentajan silmää miellytti, että valmentajien ohjeistus syöttöpelistä ja liikkeen lisäämisestä toteutui. Pelattiin tosi hyvin joukkueena, valmentaja Lasse Pulkkinen iloitsi.

Kamppareiden maalintekijät olivat Eetu Pulkkinen, Aki Manninen, Karo Liimatainen, Ville Kuitunen, Marcus Ukkonen ja Aapo Pulkkinen.

Kampparit P15:lla on vielä kolme alkusarjan peliä pelaamatta. Lauantaina 11.2. Kampparit matkaa Varkauteen WP-35:n vieraaksi ja sunnuntaina 12.2. vastaan asettuu Veiterä Lappeenrannassa. Kauden viimeinen kotipeli pelataan sunnuntaina 26.2. (klo 12) kun WP-35 saapuu Mikkeliin. P15 SM-lopputurnaus pelataan Oulussa 3.-5.3.2017.

 

28.1.2017    JPS – Kampparit P15   10-5 (2-4)
29.1.2017   OLS – Kampparit P15   0-16 (0-9)

Teksti: Mari Ukkonen