Kampparit P15 Ruotsiin Bollnäs Mini World Cup -turnaukseen

02.11.2017 | Juniorit

Viime kauden P15 Suomen mestarina Kampparit osallistuu Ruotsissa 3.-5.11.2017 järjestettävään Mini World Cup -jääpalloturnaukseen. Turnauksessa pelaa Ruotsin, Venäjän, Norjan ja Suomen parhaat P15 -ikäluokan juniorijoukkueet.

Bollnäs Mini World Cup (MWC) -turnaukseen osallistuu yhteensä 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään neljän joukkueen alkulohkoon. Lohkojen kaksi parasta jatkaa puolivälieriin. Sijoitusottelut pelataan sunnuntaina 5.11. Turnauksen avajaisia vietetään perjantaina ennen Elitserienin ottelua.

Kamppareiden joukkueessa 15 pelaajaa (02-03 ikäluokka), joista kaksi maalivahtia. Joukkueen valmentajina toimivat Lasse Pulkkinen ja Mika Ukkonen. Kampparien kanssa kovassa B2-lohkossa pelaa Sirius ja Edsbyn Ruotsista sekä Kuzbass Venäjältä.

  • 3.11. klo 9.00 Kampparit–Sirius
  • 3.11. klo 14.00 Kuzbass–Kampparit
  • 4.11. klo 11.00 Edsbyn–Kampparit
  • 5.11. mahdolliset sijoitusottelut

Pelaajat ja valmentajat tietävät, että edessä on kovatasoisia ja hyviä pelejä. Turnauksesta ei löydy yhtään huonoa joukkuetta, sillä turnaukseen osallistuvat maidensa parhaat joukkueet. Monelle pelaajalle turnaus on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kokemaan millaista jääpallon lajikulttuuri ja arvostus on lajin huippumaassa Ruotsissa, jossa olosuhteet pelaamiseen ovat vuodenajasta riippumatta hyvät.

– Meidän tavoitteena on mennä omasta lohkosta jatkoon. Siihen päästäksemme kaiken on mentävä nappiin, mutta kyllä se mahdollista on – pelaajien on pelattava hieman yläkanttiin, sillä meille sattui tosi kova lohko. Jos pelataan joukkueena, kuten on sovittu, niin meidät voittavan joukkueen pitää olla tosi hyvä. Tiedostetaan kyllä, että paineet on kovat, joukkueen valmentaja Lasse Pulkkinen kertoo.

Kampparit pelaa tänään torstaina harjoitusottelun Edsbyn joukkuetta vastaan Edsbyn kotihallissa Svenska Fönster Arenalla. Harjoitusottelussa Kampparit pääsee ottamaan tuntumaa täysikokoiselle jääpallokentälle ennen Bollnäsissä pelattavia virallisia kansainvälisiä otteluita. Joukkue on harjoitellut tällä kaudella elokuusta alkaen jääkiekkohallissa Mikkelissä. MWC-joukkue piti valmistautumisleirin Mikkelissä 13.-14.10.

Bollnäs Mini Word Cup -turnaus on järjestetty vuodesta 1986 alkaen. Suomesta turnaukseen osallistumisoikeus on aina edellisen kauden P15 SM-finalisteilla. Kampparien lisäksi turnaukseen osallistuu viime kaudella P15 SM-hopealle sijoittunut Botnia Helsingistä.

Bollnäs on perinteinen jääpallokaupunki, joka omaa hienot puitteet tapahtumalle. MWC-turnaukseen osallistuvat joukkueet pääsevät seuraamaan Elitserienin Bollnäs–Broberg/Söderhamn ottelun Sävstaås Arenalla. Suomalaisista Bollnäsissä pelaa Samuli Helavuori ja Ville Aaltonen, joka pitää lauantaina Kampparien pelaajille luennon omasta pelaajapolustaan.

Joukkueen turnausmatkan kuulumisia voit seurata parhaiten Kampparit P15 Instagram -kanavalta (@kampparit_p15_musta).

Teksti ja kuva: Mari Ukkonen