Kampparit P13 teki huippureissun Kalixiin

21.10.2018 | Juniorit

Kampparit P13 leireili syysloman alla Veiterän kanssa Ruotsin Kalix’issa

Koko reissuryhmä ensimmäisellä ruokatauolla Lapinlahdella

23 mikkeliläistä P13-junioria hyppäsi kuuden toimijansa kanssa Veiterän P13-joukkueen bussin kyytiin keskiviikkona 17.10. ja matkasi pohjoiseen, Ruotsin Kalix’iin hakemaan ison jään tuntumaa. Reissu sisälsi 3 täyttä päivää jääharjoittelua, oheistreenejä ja kahdeksan joukkueen kesken pelattuun Kalix Cup-turnaukseen osallistumisen. Kotiin huikealta reissulta palattiin sunnuntai-iltana.

Ruotsissa on 15 isoa jääpallohallia, mutta Kalix on toistaiseksi ison tekojääkentän varassa. Viimevuotiseen tapaan lämmin lokakuu piti ryhmää jännityksessä,   löytyisikö pitkän matkan päästä kuitenkaan jäätä, mutta mainiosti uurastanut isäntäväki sai kentän kuntoon juuri sopivasti saapumistamme edeltävänä päivänä ja isolla kentällä päästiin treenaamaan ja pelaamaan varsin hyvissä olosuhteissa.

Kalix IP iltavalaistuksessa

Nuorempi kaarti Kampparijoukkueesta pelasi torstaina ja perjantaina kovavauhtiset harjoitusottelut isäntäjoukkue Kalix Bandy’a vastaan ja taisteli torstain selkeän tappion jälkeen perjantai-iltana upean voiton samasta joukkueesta.

Kampparit P11/12-nimellä pelannut joukkue sai ryhmän vanhemmalta kaartilta hienoa kannustusta ja kunniakujan saapuessaan koppiin voittopelin jälkeen.

Perjantai-illan ja lauantain aikana pelatussa varsinaisessa Kalix Cup’issa Kampparijoukkueen rungon muodosti ryhmän vanhempi kaarti, mutta kaikki mukana olleet Kampparipelaajat pääsivät mittaamaan turnauksen muiden suomalaisjoukkueiden, JPS:n (Jyväskylä), LRK:n (Tornio) ja Veiterän, sekä Kalix’in F15-tyttöjoukkueen vauhtia ja Kampparit selvitti upeasti tiensä finaaliin voittamalla alkusarjan puhtaalla pelillä. Välierävastustajaksi sattuikin sitten tuttuakin tutumpi Veiterä, joka hyvästä tsemppauksesta huolimatta joutui taipumaan Mustille.

Kuvassa välierävastustajat sulassa sovussa

Finaalissa vastaan asettui Kalix’in P-13, joukkue joka oli suurelta osin mikkeliläisryhmää vanhempi ja kookkaampi. Hurjavauhtinen ja taitava, selvänä ennakkosuosikkina finaaliin lähtenyt ruotsalaisryhmä oli kuitenkin ihmeissään upeasti taistelleen Kamppariryhmän pitäessä itsensä pelissä mukana. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1, mutta toisen jakson alussa Kalix karkasi ja vei lopulta voiton ja Cup-pokaalin 6-2-voitollaan. Tappiosta huolimatta peli oli Kamppareilta upea taistelu!

Kaikkiaan 47-henkinen mikkeliläis-lappeenrantalainen ryhmä piti hyvin sujunutta matkaa varsin onnistuneena ja antoisana. Kampparit kiittää Veiterän hienoa joukkuetta ja mahtavaa toimijaporukkaa hyvin sujuneesta yhteistyöstä ja mukavasta matkaseurasta!

Ihan koko retkikunta puolestaan lähettää lämpimät kiitokset upeista järjestelyistä Kalix Bandylle ja sen mainiolle puuhamiehelle, Peter Stock’ille!

Teksti ja kuvat: Lauri Tikanoja