Kampparit nuorella ryhmällä Bandyliigaan

Kamppareissa rakennetaan vahvasti uutta

 

Kuivaharkat Hänskissä 28.6.2023

 

Kampparit Bandyliigaan nuorella ryhmällä

 

Mikkeliläinen pääsarjajääpallo siirtyy uuteen aikakauteen. Viime talven hopeajoukkue jää pitkälti mikkeliläiseen jääpallohistoriaan. Menestyksekäs, pitkään koossa pysynyt joukkue oli hieno sekoitus paikallista osaamista ja kokemusta sekä upeita, kokeneita vahvistuksia muilta paikkakunnilta.

 

Keväällä käynnistyi seurassa vähän rajultakin vaikuttava nuorennusleikkaus, kun edelliskauden joukkueen pelaajista merkittävä osa oli lopettamassa uraansa tai siirtymässä eri syistä muihin seuroihin kotimaassa ja Ruotsissa.

 

Nyt käsillä olevan 3-5-vuotisen kehitysprojektin mahdollistaa seuran vahva juniorityö. Pääsarjan peliaikaa on nyt saamassa iso joukko lahjakkaita nuoria pelaajia, jotka ovat hallinneet kotimaisia nuorten sarjoja viime kausina. Kyseessä ei ole paniikkiratkaisu, vaan jo pidempään odotettavissa ollut nuorennusleikkaus ja tavoitteellinen uuden joukkueen rakentaminen.

Tuleva talvi tiedostetaan kilpailullisesti haastavaksi, mutta seuralla ja kovaa treenaavalla nuorella ryhmällä on vahva usko tulevaisuuteen!

Kampparit osallistuu toki myös U16- ja U18 sarjoihin ja nuorten Bandyliigaan.

 

Olli Manninen jatkaa valmennusvastuussa

 

Virtaa ja nuoruuden intoa pursuava parikymmenpäinen treeniryhmä on harjoittelut huhtikuun alusta saakka ahkerasti kaukalossa, saleissa, maastossa ja kuntoportaissa.  Jääharjoittelusta on vastannut kokenut Antero Levänen ja fysiikkaharjoitteet on ohjannut ja opastanut Tuula Sviili.

Kesän omatoimijakso (juhannuksesta heinäkuun loppuun) on tänä vuonna sikäli poikkeuksellinen, että myös silloin treenataan joukkueena Tuulan fysiikkatreeneissä.

Elokuun alussa valmennusvastuun ottaa päävalmentajana jatkava Olli Manninen. Tuula Sviili jatkaa fysiikkavalmentajana. Valmennuksen mahdollisista vahvistuksista kerrotaan kesän aikana.

Joukkueen huolto on jatkamassa vanhalla toimivalla kokoonpanollaan.

 

 Pelaajasopimuksia koossa 2+10

Useampia sopimusneuvotteluita on meneillään. Muutaman viime kauden pelaajan osalta jatko selviää heinäkuun aikana mm. opiskelupaikkojen myötä. Tällä hetkellä tulevaisuuden ryhmässä on 12 sopimuspelaajaa. Kaikki sopimukset ovat  3-vuotisia.

Sami Mikkola

Eetu Sviili mv

Topi Montonen

Kalle Tapio

Touko Tähtinen

Joonatan Hämäläinen

Paavo Tapio

Iivo Korhonen mv

Simo Huotelin

Viljami Kumela

Jere Immonen

Oskari Kokko

 

Edellisten lisäksi useammalla treeniryhmään kuuluvalla pelaajalla on mahdollisuus saada sopimus jo alkavalle kaudelle.

Valmennus kommentteineen sekä kaikki sopimuspelaajat tullaan esittelemään Kamppari-somessa kesän aikana.

Uusista pelaajasopimuksista kerrotaan sitä mukaa, kun uusia sopimuksia syntyy.

 

Maalivahdit Eetu Sviili ja Iivo Korhonen kesäisessä Hänskissä

 

Teksti ja kuvat: Lauri Tikanoja