Hänski täyttyi viikonloppuna P15 jääpalloilijoista

11.12.2017 | Juniorit, Yleinen

Jääpalloliiton P15 Training Camp järjestettiin Mikkelissä 8.-10.12.2017. Leirille osallistui yhteensä 50 kenttäpelaajaa ja kahdeksan maalivahtia ympäri Suomen. Kampparipelaajia leirillä oli mukana 12.

Training Camp (TC) on yksi P15 jääpallokauden päätapahtumista. Jääpalloseurat asettivat leirille omat ehdokkaansa, joista P15 maajoukkuevalmentajat Lasse Pulkkinen, Timo Tiusanen ja Jari Hattunen tekivät lopulliset valinnat. Vaikka leirin osallistujamäärä olikin suurempi kuin maajoukkueringin kokoonpano, oli leiri yksi maajoukkueen kauden tarkkailutapahtumista.

Leirin pääpaino oli leirijoukkueiden välisissä otteluissa ja jäällä tapahtuvassa toiminnassa. Leiriläiset tutustuivat lauantaina myös Jalkaväkimuseoon, joka oli ilmeisen mielenkiintoinen vierailu niin pelaajille kuin leirille osallistuneille aikuisillekin. Kampparien edustusjoukkueen maalivahti Juuso Tervonen piti leirin maalivahdeille luennon lauantaina.

– Leiri meni jälleen kaikin puolin oikein mainiosti. Sää suosi ja olosuhteet olivat muutenkin hyvät. Isommilta loukkaantumisilta vältyttiin ja kaikki osallistuivat leirille iloisella ilmeellä. Maajoukkueen joukkueenjohtaja Lauri Jolula oli tehnyt jälleen jämptiä työtä leirijärjestelyissä, maajoukkueen päävalmentaja Lasse Pulkkinen kiitteli.

Maajoukkueringissä kamppariväriä

Kamppareista P15 maajoukkuerinkiin kuuluvat kenttäpelaajat Aki Manninen, Elmeri Hämäläinen, Aapo Pulkkinen ja Marcus Ukkonen sekä maalivahti Lasse Korhonen. Maajoukkueen päävalmentajana toimii Kampparit P15 mustan valmentaja Lasse Pulkkinen. Heidän lisäkseen Training Campille osallistuivat kampparipelaajat Veeti Hölttä, Ville Kuitunen, Lauri KärkkäinenSamuli Pekonen, Leevi Attenberg, Jaakko Järvinen, Jiri Kukkonen ja Akseli Väisänen. Aapo Pulkkinen joutui tällä kertaa jättämään varsinaiset leiritapahtumat väliin sairastumisen vuoksi. Leirillä nähtiin kamppariväriä myös valmentajien, tuomareiden ja huoltajien joukossa.

Training Campin merkitys on todennäköisesti suurempi niille, jotka eivät kuulu vielä maajoukkuerinkiin, sillä varsinkin heille leiri oli näytön paikka. Training Campin tarkoitus on olla kannustava tapahtuma, jossa pelaajat pääsevät myös viettämään aikaa yhdessä ja tutustumaan toisiinsa.

– Ihan samalla tavalla ei näistä leiripeleistä saa irti kuin oman joukkueen kanssa pelatessa. Peli vähän hakee täällä, kun on erilaiset kuviot kuin omassa joukkueessa. Kiva kuitenkin viettää aikaa yhdessä. Olisi hienoa tulla valituksi maajoukkueeseen, mutta kamppailu paikoista on kova, kertoivat maajoukkuerinkiin kuuluvat Aapo Pulkkinen, Marcus Ukkonen ja Lasse Korhonen.

Maajoukkue alkaa muodostumaan

Aiemmin tällä kaudella maajoukkueringin pelaajat ovat leireilleet Mikkelissä heinäkuussa ja Oulussa marraskuussa.

– Maajoukkueen runkopelaajiksi ajatellut pelaajat täyttivät nytkin paikkansa, mutta muuten joukkueeseen tuli lisää ehdokkaita, kun otos oli näin kattava. Hyvää harjoitusta tämä joka tapauksessa oli kaikille ja joidenkin pelaajien osalta kehitystäkin nähtiin jo viikonlopunkin aikana, päävalmentaja Pulkkinen pohti.

Lopullisen MM-kisajoukkueen valinnat tehdään kisojen siirtymisen vuoksi vasta tammi-helmikuussa. Joukkueeseen tullaan nimeämään 16 pelaajaa, joista kaksi on maalivahteja. Leirien lisäksi valmentajat tarkkailevat pelaajia SM-sarjapeleissä sekä jo pelatussa SM-alkuturnauksessa. Toivomuksena on, että maajoukkueelle saadaan vielä jokin leiritapahtuma ennen viikolla 12 Ruotsin Vetlandassa pelattavia MM-kilpailuja. MM-kisojen ajankohta ja paikka siirtyivät Kansainvälisen jääpalloliiton jouduttua perumaan USA:ssa pidettäväksi suunnitellut MM-kisat, koska Venäjän joukkueelle ei myönnetty viisumeja.

Training Campin järjestäjät kiittävät Sokos Hotelli Vaakunaa, Jalkaväkimuseota sekä Mikkelin Kamppareita tuesta leirin toteutuksessa.

Lisää kuvia Kampparit 15 mustan Instagramissa.

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen