U21-nuorille SM-kultaa!

Kampparien 21-ryhmä kaatoi Jyväskylän Hänskin illassa

 

Jääpallon Nuorten Bandyliigan mestarit Mikkelin Kampparit 2023.

Kampparien 21-vuotiaiden joukkue kuittasi nuorten Bandyliigan Suomen mestaruuden keskiviikkona Mikkelissä.

Nuoret voittivat kotikentän finaaliottelussa Jyväskylän Seudun Palloseuran 4-1 (1-0). Joukkue ei hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua.

Nuorten SM-kulta oli jatkoa Kampparien juniorimenestykselle. Ennen keskiviikon ottelua SM-kultamitalinsa ottivat myös U16- ja U18-juniorit.

Keskiviikkona Hänskissä nuoret joutuivat tekemään tosissaan töitä tuulisessa pakkaskelissä. JPS ahdisteli Kamppari-ryhmää, mutta nuorten valmentaja Lasse Pulkkinen luotti omiinsa.

-Tiesimme, että JPS on vahva ja tulee vauhdilla, mutta maltilla ja hyvällä puolustuspelillä pidimme vastustajan kurissa, analysoi Pulkkinen.

Ratkaisevaa oli myös Kampparien erikoistilanteiden onnistuminen.

Kampparit iski neljästä maalistaan kulmalyönneistä kolme.

Ensi jaksolla Kampparit ajoi hyvin päätyyn leveillä hyökkäyksillä, mutta maaleja tai kulmureita ei kuitenkaan saatu aikaan. Kun toisella jaksolla päädyistä irtosi kulmureita, syntyivät myös maalit.

Taukojohdon 1-0 teki 20. minuutilla Aapo Pulkkinen siistillä kaukolaukauksella. Syötön antoi Elmeri Hämäläinen, joka puolestaan toisella jaksolla 52. minuutilla suuppasi kulmurin sisään.

Kampparien kolmannen teki Simo Huotelin kulmurista ja neljännen Aapo Pulkkinen samoin kulmasta. Kulmat tarjoili Joonatan Hämäläinen.

-Erikoistilanteet olivat tärkeitä, myönsi Pulkkinen ottelun jälkeen, kun Hänskin jäällä ripustettiin mitaleja kaulaan.

 

Mestarit ja mestaruuspokaali

Pulkkinen ennakoi tasaista ottelua.

-Puolustuspelimme oli kärsivällistä. Se piti JPS:n aisoissa.

-JPS oli hetken niskan päällä varsinkin 2-1-tilanteessa, kun passivoiduttiin. Peli kuitenkin vapautui, kun saimme tuohon hetkeen kulmurimaalin.

Molempien joukkueiden nimilista vilisee Bandyliigan edustustason pelaajia.

Kampparien edustusjoukkueen ringissä on 11 pelaajaa, joilla oli paikkansa keskiviikon nuorten finaalissa. Joukkueesta tosin keskiviikkona puuttuivat Topi Saukkonen ja Karo Liimatainen sekä Jaakko Järvinen kolhujen ja sairastelujen vuoksi.

-Kolmikko oli nyt poissa, mutta muut paikkasivat. Meillä on sen verran leveä rintama, tuumi Pulkkinen.

JPS:n ryhmässä pelasi keskiviikkona puolisen tusinaa Bandyliigan nimeä, eturintamassa muun muassa Tuukka Ässämäki.

Kampparit, nuoret U21:

Kalle Tapio, Topi Montonen, Vili Varis, Elmeri Hämäläinen, Leevi Attenberg, Aapo Pulkkinen, Simo Huotelin, Aatu Hakkarainen, Iivo Korhonen (mv), Lasse Korhonen (mv), Touko Tähtinen. Aki Manninen, Joonatan Hämäläinen, Veeti Pulkkinen, Niko Kauppinen, Topi Saukkonen, Karo Liimatainen, Jaakko Järvinen, Jere Immonen, Paavo Tapio, Viljami Kumela.

Valmentaja Lasse Pulkkinen, huoltaja Mika Ukkonen

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Jukka Laitinen