Päävalmentaja Tero Kumela: Suomi tavoittelee mestaruutta

Mikkelin turnauksen 17-vuotisten maajoukkueessa on seitsemän Kampparijunioria

 

Suomen 17-vuotisten nuorten jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Tero Kumela on oman joukkueensa valmistautumisen ohella tarkkaillut Ruotsin joukkueen otteita Mikkelin viikonvaihteen turnaukseen.

Hän ennakoi todella tiukkaa kamppailua siitä, mitkä kaksi joukkuetta ovat sunnuntaina finaaliottelussa vastakkain.

-Ruotsi on tasainen ja taitava joukkue, joka on koottu ikäluokkansa isosta massasta ja on sitä paitsi hallitseva mestari. Norja on urheilullinen joukkue, jolla on hyvin fyysisiä pelaajia.

Suomi puolestaan liikkuu siinä välimailla. Avainasia on hyvä puolustuspeli.

-Suomella on kyvykäs ryhmä, joka pystyy haastamaan Ruotsin. Se kyllä vaatii meiltä onnistumista kaikin puolin ja ehkä hieman hyvää tuuriakin. Lähdemme ilman muuta taistelemaan mestaruudesta, eikä mitenkään peruuttelemaan, sanoo Kumela.

 

Suomen joukkueen päävalmentaja Tero Kumela pitää Ruotsia vahvana joukkueena, mutta sanoo, että Suomen laadukas ryhmä pystyy hyvin haastamaan Ruotsin

 

Ruotsi saapui Mikkeliin perjantaina alkavaan turnaukseen muutama päivä ennen avausottelua.

Mikkelissä on spekuloitu sillä, että hallioloihin tottuneet Ruotsin pojat ovat ihmeissään Hänninkentän pakkasessa. Kumela torjuu tätä ajattelua.

-Ruotsi on valmistautunut hyvin ja on leireillyt Mikkelissä. Sanoisin, että eroja ei halli- ja avokenttäolojen vuoksi synny. Loppujen lopuksi asialla ei taida olla mitään vaikutusta, tuumii Kumela realistisesti.

-Muutenkin näyttää siltä, että keliolojen puoleen voidaan odotella oikein hyvää ja vauhdikasta jääpalloa.

 

Suomen joukkueessa on peräti seitsemän Mikkelin Kampparien omaa pelaajaa.

Määrä on hieno varsinkin, kun pelataan Mikkelissä, mutta se on luonnollista, sillä Kampparien 2007-ikäluokka on hallinnut omaa sarjatasoaan.

Ryhmässä Kamppareista pelaavat Simo HuotelinOskari KokkoViljami KumelaKasperi KumelaPaavo TapioJere Immonen ja maalissa Iivo Korhonen. Lisäksi Kampparien Elias Tikanoja seuraa otteluita läheltä varamiehenä.

Kumelan lisäksi joukkuetta luotsaa joukkueenjohtajana Mikkelin Joonas Immonen. Ryhmän kakkosvalmentaja on Janne Väkiparta.

Suomen joukkueen kapteeni on Simo Huotelin. Pojat ovat pääasiassa vuoden 2007 ikäluokkaa, mutta nuorempiakin on. Kasperi Kumela, syntynyt 2009, on ryhmän nuorin.

Maajoukkueryhmä on ollut koossa viime vuoden puolelta saakka.

-Tavoitteena on ollut tarjota mahdollisimman monelle lajin ikäluokkansa nuorukaiselle tilaisuus toimia maajoukkueen mukana. Mikkelin turnaus on oikeastaan huipennus, sanoo Kumela.

 

Teksti ja kuva: Kampparit/tiedotus