Kampparien naisten joukkue SM-pronssille

Kampparien naisten joukkue SM-pronssille (kuvaaja Perttu Jokinen)
Jääpallon naisten SM-lopputurnaus pelattiin viikonloppuna Lappeenrannassa. Kampparit voitti sunnuntaina pelatussa pronssiottelussa Veitsiluodon Vastuksen lukemin 2-5 (2-1), ja runkosarjan kakkonen sai kaulaansa hyvin ansaitsemansa SM-pronssimitalit.

Kampparit lähti lopputurnaukseen vähäisen yhteisen jääajan turvin, sillä helmikuussa pelatun Porvoon osaturnauksen jälkeen joukkueen yhteistä aikaa söi T17 MM-turnaus ja muut pelit, sekä talven flunssa-aalto. Lopputurnauksen aluksi Kampparit pelasi välierän Porvoon Akillesta vastaan lauantaina. Edellisessä kohtaamisessa Kampparit kaatoi Akilleksen heidän kotikentällään lukemin 2-5, ja porvoolaiset tuntuivat lähteneen otteluun selvästi revanssi mielessään.

– Ottelun alku oli meiltä ihan hyvä, mutta omaa peliä ei kuitenkaan saatu täysin kasaan ottelun edetessä, ja vaihdot venähtivät vähän pitkiksi. Akillekselta tuntui puolestaan onnistuvan vähän kaikki, harmitteli joukkuetta lopputurnauksessa valmentanut joukkueenjohtaja Vesa Rapo.

Toiseen puolikkaaseen Kampparit lähti 0-3 tappioasemasta ja kärsimään ennen taukoa saatua jäähyä, jonka aikana Akilles kasvatti johtoaan maalilla, ja Kampparien ote herpaantui. Kampparit sai oman pelin vihdoin käyntiin ottelun lopussa, ja kymmenen viimeisen minuutin aikana mikkeliläiset kavensivatkin Akilleksen johtoa kahdella maalilla. Ottelu päättyi kuitenkin porvoolaisten ansaittuun 2-11 voittoon, ja Akilles eteni loppuotteluun Wiipurin Susia (Wisu) vastaan.

Välierässä Kamppareiden maalit viimeistelivät Iina Lempinen ja Johanna Rapo.

Pronssiottelu Kamppareiden hallinnassa

Sunnuntain pronssiottelussa Kamppareita vastaan asettui kemiläinen Veitsiluodon Vastus, joka oli hävinnyt lauantaina oman välieränsä Susia vastaan 19-2 (8-2). Pronssiotteluun hyvin latautunut Kampparit oli selvästikin haudannut edellisen päivän välierän aiheuttaman pettymyksen, ja joukkue oli palautunut hyvin kauden ensimmäisestä 90 minuutin pelistä.

Peli oli koko ottelun ajan Kamppareiden hallussa, ja peliä kuljetettiin suunnitelman mukaisesti, mutta ensimmäisellä puolikkaalla maalille mentiin liikaa päätyviivaa pitkin, eikä viimeistelyt onnistuneet. Ottelun avausmaali nähtiin vasta 22 peliminuutilla, kun Vastus sai vapaalyönnin rangaistualueen tuntumasta ja löi pallon Kamppareiden muurin kiertäen suoraan maaliin. Kampparit tasoitti vielä ennen taukoa, mutta Vastus rankaisi heti perään, ja tauolle mentiin Vastuksen johtaessa 2-1.

Toiselle puoliajalle Kampparit lähti aiempaa paremmalla asenteella ja oli päättänyt voittaa ottelun. Kamppareiden rynnistyksen käynnisti Iina Lempinen, joka löi pallon maalin suoraan Emma Ahosen antamasta kulmalyönnistä, kun toista puolikasta oli pelattu vajaa kahdeksan minuuttia. Onnistumisten myötä peliin tuli lisää liikettä, syöttöpeli saatiin toimimaan ja peliä alettiin levittää, kuten oli suunniteltu.

– Peli oli koko ajan meidän hallussa ja tilanteita oli paljon, mutta alussa taidettiin vähän puristaa liikaa mailasta ja pelättiin viimeistelyä. Ehkä siinä näkyi pronssipelin merkitys. Pidettiin vastustaja koko ajan hyvin peitossa, ja harjoiteltu karvauspeli alkoi purra, kun vastustajaan mentiin kiinni viuhkassa ja se toimi, totesi Kamppareita pronssiottelussa valmentanut Jukka Laitinen tyytyväisenä.

Kampparien hyvä vire jatkui ottelun loppuun asti, ja pronssiottelu kirjattiin Kamppareille lopulta 2-5 lukemin. Pronssiottelussa Kamppareiden maalit iskivät Pirjo Ahonen, Siiri Huotelin, Iina Lempinen ja Johanna Rapo. Voittoon on hyvä päättää kausi.

Naisten SM-loppuottelussa ennakkosuosikki Wiipurin Sudet kaatoi Porvoon Akilleksen lukemin 19-2 (9-1), ja otti nyt neljännen perättäisen Suomen mestaruuden. Susien tämän hetkisestä ylivoimasta kertoo loppulukemien lisäksi se, että joukkue voitti kauden aikana kaikki ottelunsa selvin numeroin.

Jääpallosta kiinnostuneet tytöt ja naiset ovat tervetulleita mukaan Kamppareiden toimintaan, kun uusi kausi käynnistyy syksyllä. Jääkiekko tai salibandy luo hyvän pohjan jääpallolle, mutta se ei ole välttämätöntä – asenne ja innostus lajia kohtaan ratkaisee.

Lisää aiheesta:

Teksti: Mari Ukkonen
Kuva: Perttu Jokinen