Kamppareiden tytöt ottivat MM-pronssia

04.03.2017 | Juniorit, Naiset, Yleinen

Kuusi Kamppareiden pelaajaa osallistui Venäjällä 22.-26. helmikuuta pelattuun 17-vuotiaiden tyttöjen MM-turnaukseen, josta Suomen T17-jääpallomaajoukkue otti hienosti pronssia. Kulta meni ansaitusti parasta joukkuepeliä pelanneelle Ruotsille isäntämaa Venäjän taipuessa hopealle.

Kampparit T17 maajoukkueessaOlosuhteet peliareenalla olivat hyvät, mutta lämmin sää aiheutti haasteensa luonnonjäällä pelatulle viiden maan turnaukselle varsinkin iltapäivisin. T17 MM-turnaus järjestettiin nyt viidettä kertaa.

Turnauksen ensimmäisessä pelissään Suomi kohtasi Norjan. Ottelu oli tiukka ja tasaväkinen. Suomen joukkueelle oli painotettu oman peliin kasassa pitämisen tärkeyttä, mutta otteissa näkyi vielä jännitys ja kokemattomuus. Suomi punnersi kuitenkin tärkeän 2-1 voiton Norjasta, ja sai hienon aloituksen arvokisaturnaukseen.

Toisessa ottelussaan Suomi sai vastaansa isäntämaa Venäjän, joka oli turnauksessa ennakko-odotuksia heikompi. Venäjän peli oli muutaman yksiön varassa, eikä heidän joukkuepelinsä toiminut odotetusti. Venäjä kuitenkin käytti hyväkseen heille tarjoutuneet maalipaikat ja otti 8-2 voiton Suomesta. Lopputuloksesta huolimatta Suomen oma peli oli kuitenkin huomattavasti Norja-peliä parempi, mutta vahvempana joukkueena Venäjä pääsi rankaisemaan paikoista, joissa Suomen joukkue oli sijoittunut huonosti tai peli ei muuten liikkunut hyvin.

Ruotsia vastaan pelattu ottelu eteni hyvin Venäjä-pelin mukaisesti. Suomi oli kuitenkin tehnyt otteluun taktiikkamuutoksen ja kesti pelissä hyvin mukana niin kauan kuin joukkue malttoi noudattaa uutta taktiikkaa. Ruotsi pelasi kuitenkin Venäjää paremmin joukkueena ja pallo liikkui nopeasti. Taitavana joukkueena Ruotsi rankaisi aina heti kun Suomen oma peli ei pysynyt kasassa. Turnauksen ennakkosuosikki Ruotsi otti lopulta selvän 10-1 voiton Suomen joukkueesta.

Turnauksen lämpimin päivä sattui perjantaille, kun Suomi kohtasi iltapäivän ottelussa Kiinan, joka osallistui T17 MM-turnaukseen nyt ensimmäistä kertaa. Ottelussa jää oli paikka paikoin niin huonossa kunnossa, että niin joukkueet kuin toimitsijatkin jännittivät lähinnä sitä, ettei kukaan pelaajista loukkaantuisi. Tärkeintä oli saada ottelu pelattua. Suomi otti pelin haltuunsa voittaen ottelun 1-3, ja varmisti paikkansa pronssipeliin. Kiinan ottelussa tekemä maali jäi turnauksen ainoaksi, mutta toivottavasti osaltaan innostaa heitä osallistumaan myös jatkossa arvokisoihin.

Sunnuntaina pelattu pronssiottelu oli alusta alkaen tahtojen taistelua kuten aina turnauksen viimeisessä ottelussa. Joukkueena Suomi on Norjaa edellä, mutta pronssiottelun merkitys näkyi pelissä, ja ottelu oli hyvin tiukka ja tasainen. Norja painoi vahvasti varsinkin lopussa, mutta Suomen 1-0 johto kesti loppuun saakka tuoden Suomen joukkueelle ansaitut pronssiset mitalit.

Ruotsin maajoukkue pelasi turnauksen parasta jääpalloa ja otti joukkueena ansaitusti kultaa voittaen finaalin 3-1, ja jättäen yksilöiden varaan pelinsä rakentaneen Venäjän hopealle. T17 MM-turnaus on järjestetty nyt vuodesta 2009 alkaen joka toinen vuosi. Kolmessa ensimmäisessä MM-turnauksessa Suomi otti hopeaa, ja nyt kahdesta viimeisimmästä turnauksessa suomalaisten kaulaan on ripustettu pronssiset mitalit.

– Maiden järjestys lopputuloksissa on hyvin joukkueiden pelitaitojen mukainen. Suomen nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle pronssi oli mahtava saavutus. Joukkueessa oli 13 arvokisaensikertalaista ja ainoastaan kaksi 17-vuotiasta, muut olivat 14-16 -vuotiaita. Koko turnaus meni kaikin puolin todella hienosti ja Venäjä yllätti järjestelykyvyllään. Hotelli oli siisti, ja ruoka oli länsimaalaista ja hyvää, kiittelee Suomen T17-jääpallomaajoukkueen valmentaja Pirjo Ahonen.

Kamppareilla vahva edustus maajoukkueessa

Kamppareista Suomen T17-maajoukkueessa pelasi Emma Ahonen, Katja Ahonen, Iina Lempinen, Saara Pirinen, Kiira Timonen sekä maalivahti Riina Hirvonen. Emmaa ja Iinaa lukuun ottamatta Kamppareiden edustajat pelaavat päälajinaan jääkiekkoa Jukureissa, ja aloittivat jääpallon vasta tällä kaudella.

– Emma oli puolustuksen lukko ja Iina hämmensi kärjessä tuttuun tapaan tehden maaleja. Katja, Saara, Kiira ja Riina pelasivat mahtavan turnauksen, varsinkin kun ottaa huomioon sen miten vähän he ovat jääpalloa pelanneet, iloitsi valmentaja Ahonen.

Tuoreet pronssimitalistit pelaavat Kamppareiden naisten edustusjoukkueessa, joka taistelee ensi viikonloppuna SM-mitaleista Lappeenrannassa pelattavassa lopputurnauksessa.

Jääpallosta kiinnostuneet tytöt ja naiset ovat tervetulleita mukaan Kamppareiden toimintaan, kun uusi kausi käynnistyy syksyllä. Jääkiekko tai salibandy luo hyvän pohjan lajille, mutta se ei ole välttämätöntä – asenne ja innostus lajia kohtaan ratkaisee.

Lisää aiheesta:

Teksti: Mari Ukkonen
Kuva: Susanna Lempinen