Naisten toinen turnaus pelattiin Porvoossa

29.01.2018 | Naiset, Yleinen

Naisten toinen turnaus pelattiin Porvoossa 27.-28.2. Neljästä pelistä Kamppareille kaksi voittoa ja kaksi tappiota – tämä tietää paikkaa lopputurnauksessa.

Kampparit – Hifk 1-3 (0-1)

Turnauksen ensimmäinen peli oli Helsingin IFK:ta vastaan. Helsinkiläisten pitkät pallot ja yläkarvaus olivat myrkkyä mikkeliläisille, mutta pelin kaksi ensimmäistä maalia nähtiin kulmalyönneistä. Toisella jaksolla sama homma jatkui ja HIFK:n Hanna Teerijoki uiskenteli keskelle ja laukaisi pallon varmasti verkon perukoille. Aivan pelin lopussa erinomaisesti koko turnauksen pelannut Katja Ahonen ryysäsi helsinkiläisten kulman ja kävi itse pistämässä pallon maaliin.

Sudet – Kampparit 4-0 (4-0)

Seuraavana vuorossa oli peli moninkertaista Suomen mestaria, Wiipurin Susia vastaan ja tähän peliin lähdettiin koko joukkueen puolustamisen kautta. Tämä toimi pelin ensimmäiset 10 minuuttia, kunnes sattui huono viisi minuuttinen: Sudet latoi kolme osumaa hienolla joukkuepelaamisella. Jakson loppuun Sudet laukoi vielä kulmasta lukemiksi 4-0. Toiseen jaksoon lähdettiin taas siitä mitä oli sovittu ennen peliä ja sehän toimi oivallisesti, jokainen teki kurinalaisesti töitä kotiinpäin eikä päästetty Lappeenrantalaisia enää parhaille tekopaikoille ja tämä jakso päättyikin 0-0 lukemiin. Ottelun loppulukemat kuitenkin Susille 4-0.

Kampparit – Vastus 6-4 (3-2)

Sunnuntain ensimmäiseen koitokseen Vastusta vastaan muutettiin hiukan pelityyliä, pyrkimyksenä oli ohjata vastustajan pallollista pelaajaa ylempää laitoihin. Aika-ajoin tämä onnistui hyvin, mutta välillä jäi liikaa tilaa keskelle, josta kemiläiset pääsivät rankaisemaan pariin otteeseen. Sunnuntaille Kampparit sai vahvistuksen, kun Alisa Vainio toi lisää luisteluvoimaa keskikentälle. Peli oli aaltoilevaa molempiin suuntiin, mutta Kampparit oli parempi viimeistelyssä ja vei pisteet 6-4 lukemin. Kampparien maalintekijöinä toimivat Alisa Vainio (3), Johanna ”Elsa” Riipinen (2) ja Katja Ahonen.

Kampparit – Akilles 2-0 (1-0)

Viimeisessä ottelussa oli vastassa kotijoukkue Akilles. Kampparit oli alusta asti vaarallinen hyökkäyspäässä ja puolusti kurinalaisesti koko joukkueen voimin, viimeistelyyn jäi kuitenkin hieman parannettavan varaa. Helpottava 1-0 osuma syntyi hienon hyökkäyksen päätteeksi kun Johanna Riipinen syötti hienosti Alisa Vainion maalintekoon. Puoliajalle siis jännässä 1-0 johtoasemassa.

Toinen jakso alkoi hienoisella Akilleksen hallinnalla – vihreäpaitaiset puskivat kampparipäätyyn, mutta puolustus ja maalivahti Riina Hirvonen piti maalin puhtaana. Pelin kulminaatiopiste nähtiin 37. peliminuutilla, kun Tytti Saukkonen pamautti ensimmäisen naisten pääsarjamaalinsa kulmalyönnistä aivan maalinkattoon. Tämän jälkeen Akilles sortui yksinyrittämiseen ja kaukolaukauksiin, jotka eivät tuottaneet mitään tulosta ja Kampparien riemu repesi loppuvihellykseen. Alisa Vainio ja Tytti Saukkonen olivat Kampparien maalintekijät.

Runkosarja on nyt pelattu ja Kampparien sijoitus on kolmas Susien ja Akilleksen jälkeen. Lopputurnaus pelataan 24.-25.2. Lopputurnauksen paikkakuntaa ole vielä lyöty lukkoon. Välieräparit ovat seuraavat: Kampparit – Akilles ja Sudet – Hifk.

Teksti: Topi Rytkönen

Kuva: Jyrki Jokinen