Naiset aloittivat kautensa Lappeenrannassa

Viikonloppuna 16.-17.12.2017 pelattiin ensimmäinen naisten SM-osaturnaus Lappeenrannassa, jossa Kampparit pelasi neljä hyvää jääpallo-ottelua uudistuneella joukkueella.

Wiipurin Sudet (WiSu) – Kampparit 10-0 (8-0)

Kampparien kausi alkoi heti lauantaina sarjan ennakkosuosikkia WiSua vastaan. Ottelussa päästiin kokeilemaan hieman pelipaikkoja ja puolustamista koko joukkueen voimin. Ensimmäinen puolituntinen oli WiSulta erittäin vahvaa, kun mustat hieman hakivat omaa peliään ja joutuivat kaivamaan pallon peräti kahdeksan kertaa omasta maalista. Toisella jaksolla kentälle luisteli sisuuntunut kamppariryhmä ja puolustus alkoi toimimaan – muutama hyvä hyökkäys toi kulmalyöntejä ja yhden rankkarinkin, jonka kotijoukkueen maalivahti torjui hienosti. Tulos ei ollut tässä pelissä tärkein, vaan oman pelin kehittäminen ja yhteishengen luominen!

Kampparit – Veitsiluodon Vastus 10-2 (7-1)

Päivän seuraavassa ottelussa oli vastassa Kemin perinteikäs seura Vastus, joka oli ohuella ringillä liikkeellä ja hyvän hengen mukaisesti ottelu pelattiin 9 vs 9 kokoonpanolla. Kampparit otti pelin hallintaansa ensi hetkistä lähtien vyöryttäen hyvällä luistelulla ja syötöillä palloa kohti Vastuksen maalia. 1-0 maali nähtiin noin 10 minuutin kohdalla hienon hyökkäyksen päätteeksi. Harmillisesti Vastuksen hyvin pelannut maalivahti loukkantui melkein heti tämän jälkeen käteen saadusta osumasta ja maalille luisteli nuori lainamaalivahti. Kampparit ei antanut armoa ensimmäisellä jaksolla ja taululla 7-1 lukemat. Toisella jaksolla ehkä alkoi jo luistin painamaan pitkän päivän päätteeksi, mutta hieno voitto mustilta 10-2 lopputuloksella.

Lauantain peleistä pakko nostaa esille nuoren Tytti Saukkosen varma työskentely alakerrassa. Tytti oli pelkästään lauantaina mukana, kun sunnuntaina piti edustaa Kampparien P15 valkoinen -joukkuetta Jyväskylässä.

Akilles – Kampparit 3-1 (3-1)

Sunnuntain ensimmäinen peli oli kahden hyvin puolustavan joukkueen kamppailu, jonka vei lopulta Akilles 3-1 lukemin. Hyvin luisteleva Akilles meni 1-0 johtoon hieman onnekkaastikin pallon kimmotessa parin pelaajan kautta alakulmaan. Kampparit tuli tasoihin vahvalla maalinedustapelaamisella hyökkäyspäässä, kun maalinteossa onnistui Piia Niemi. Tilanteita tuli molempiin päihin paljon. Kampparien loistavasti pelannut maalivahti Riina Hirvonen torjui muun muassa rankkarin ja pari läpiajoa, kun taas vastustajan puolustus ja viimeisenä lukkona ollut maalivahti pitivät loppupelin maalinsa puhtaana. Mustille siis toinen tappio turnauksessa ja katseet kääntyivät viimeiseen koitokseen.

HIFK – Kampparit 2-6 (0-2)

Viimeinen peli SM-sarjaan palanneita helsinkiläisiä vastaan oli tiukkaa taistelua HIFK:n yrittäessä pelata enemmän pitkää palloa ja legendaarisen pelaajan, Hanna Teerijoen tuodessa palloa vahvasti läpi mustien puolustuksen. Tämäkin ottelu pelattiin 9 vs 9 kokoonpanoilla. Tästä huolimatta tarkalla pelaamisella mustat siirtyivät 0-2 johtoon ensimmäisellä puolituntisella. Toinen jakso jatkui hyvinkin samanlaisena Kampparien saadessa pelata enemmän omaa peliään ja taululla oli 1-4 lukemat. HIFK:n aikalisästä huolimatta loppulukemat 2-6 ja mustat pääsi kotimatkalle erittäin hyvin sujuneen turnauksen päätteeksi.

Ketään yksittäisiä pelaajia ei voi viikonlopulta nostaa erityisesti esille. Koko joukkue taisteli hyvällä hengellä ja jokainen pelasi loistavasti! Tästä on hyvä jatkaa.

Kampparien maalintekijät viikonloppuna: Alisa Vainio, Siiri Huotelin, Anu Tillanen, Johanna Rapo, Piia Niemi, Sonja Nivamo, Katja Ahonen ja Johanna Riipinen

Teksti: Topi Rytkönen
Kuvat: Perttu Jokinen