Voitto HIFK:sta täydensi Kampparien tehoviikonlopun

eroakiireesta.fi OTTELURAPORTTI

HIFK – Kampparit 3-6 (1-1), Helsinki, Oulukylä

 

Olli Manninen: Kolmen pisteen viikonvaihteeseen oltava tyytyväinen

Kampparien kahden vierasottelun viikonvaihde on ollut tehokas. Mikkeliläiset ottivat perjantain Akilles-tasapelin jälkeen vierasvoiton, kun Helsingin IFK kaatui maalein 3-6 (1-1) Oulunkylässä.

Voitto nosti Kampparit sarjataulukon kakkoseksi 12 pisteeseen ohi Porvoon Akilleksen.

 

-Sarjataulukon tilanteella ei nyt paljon ole merkitystä.  Mennään peli kerrallaan, mutta on myönnettävä, että kolmen pisteen viikonloppu on hyvä tulos meille, sanoo päävalmentaja Olli Manninen.

Tyytyväinen Manninen enemmän oli joukkueen vieraspelin otteisiin. Vaikean ensijakson jälkeen joukkue pystyi muuttamaan tempoaan kesken ottelun. Tahdinmuutos kaatoi HiFK:n.

-No peli ei ollut ihan kaunista, eivätkä syötöt oikein napsuneet kohdalleen, mutta pisteiden saaminen oli tässä vaiheessa pääasia.

 

Kampparit ennakoi HiFK:n rynnistystä ja lähti pelaamaan puolustusvoittoisesti. Kun ote oli hieman löysä, oma pallollinen pelikin kärsi.

-Muutettiin kuviota jo jakson lopussa. Toiselle jaksolle lähdettäessä sovittiin, että otetaan ylempää kiinni. Se tehosi, saatiin vastahyökkäyksillä iskuja ja maaleja, selvitti Manninen.

Kampparit kaatoi HiFK:n jo viikko sitten Hänninkentällä. HiFK uhosi revanssia, mutta sunnuntaina Oulunkylässä ei ollut epäselvyyttä voittajasta. Ensijakso pelattiin vielä tasan 1-1. Kampparit sai hyvän alun, kun Santeri Laitinen teki avausmaalin jo alle kolmen minuutin pelin. HiFK tasoitti  14. minuutilla.

 

Kaksi minuuttia, kaksi maalia

 

Kampparien parhaat hetket osuivat toisen jakson puoliväliin, kun joukkue teki pariin minuuttiin kaksi maalia. Mikkelin karkumatkan aloitti johto-osumalla 56. minuutilla Elmeri Hämäläinen. Sen jälkeen 67. minuutilla ja 69. minuutilla maalasivat Karo Liimatainen ja Santeri Laitinen.

Kun Janne Hauska teki vielä kymmenen minuuttia myöhemmin Kampparien viidennen, peli oli käytännössä selvä.

Ottelun edetessä HiFK myös selvästi väsyi. Joukkue ei ole saman tasoinen kuin viime kaudella.

-Kyllä meillä on leveämpi rosteri, tuumi Manninen.

Kampparit hoiti ottelun, vaikka HiFK yritti lopussa kuroa eroa kiinni. HiFK:n 83. minuutilla syntyneen kavennuksen Tomi Hauska kuitenkin kuittasi Kampparien kuudennella maalilla lisäajalla.

Lopussa kolisi muutenkin, sillä myös HiFK sai yliajalla yhden lohtumaalin.

 

HiFK teloi Laitista

Santeri ”Ässä” Laitinen oli tehokkaana, mutta joutui ottamaan myös osumaa

Kamppareita säikäytti toisella jaksolla Santeri Laitisen loukkaantuminen IFK-pelaaja Pyry-Petri Piiroisen ajettua Laitisen rumasti läpiajotilanteessa.

Kyllä se pelitilanne oli. Vapaalyönti siitä tuli, mutta ei edes jäähyä HiFK:lle, sanoo Manninen.

Laitinen sai tällin ja joutui sivuun. Manninen ei vielä sunnuntaina heti ottelun jälkeen osannut sanoa kolhun vakavuutta.

-Toivottavasti kyse ei ole vakavammasta. Käymme vielä tilanteen vielä videolta läpi. Harkitaan mahdollisia jatkotoimia.

 

Tapanina vastaan sarjakärki

 

Kampparit pelaa seuraavan kerran tapaninpäivänä Lappeenrannassa.

– Joulunalusviikon ohjelma on selvillä:

Maanantai huilataan, tiistaina ja aatonaattona on treenit. Jouluna rauhoitutaan, mutta joulupäivänä kokoonnutaan kinkunsulatustreeneihin ja ottelupalaveriin. Tapanina sitten mennään Veiterän vieraaksi, tuumi Ola Manninen.

Tapaninpäivänä 26.12. perinteinen ”Derby”  Veiterä- Kampparit kello 15.00 Lappeenrannan Kisapuistossa!

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuva: Kampparit/arkisto