Veiterä terävämpi Hänskin kotiavauksessa

Mikkelin Bandyliigakausi käynnistyi tänään ihanteellisissa olosuhteissa Hänskin loistavalla jäällä. 

Kampparit – Veiterä 4-8 (1-5) 

Kampparit sai kotiavaukseen vieraakseen kovassa vedossa olevan hallitsevan suomenmestarin, Veiterän.

Veiterä oli odotetun kova ja sai hyvällä liikkeellään rikottua Kamppareiden peliä tehokkaasti ottelun avausjaksolla. Kampparit puolestaan sortui vihreäpaitaisten vieraiden painostuksesta helppoihin virheisiin, joista vieraat ratkaisivat hyvällä prosentilla.

Tauolle mentiin Veiterän johtaessa maalein 1-5. Jakson Kampparimaalin löi Mustien parhaana palkittu pirteästi pelannut Esko Liukkonen. Veiterän maalit merkittiin Eetu Peuhkurille ja tänään mainiolla pelipäällä olleille Janne ja Tomi Hauskalle,  jotka molemmat osuivat kahdesti.

Koko toisen jakson Kampparit oli paremmin pelissä mukana, mutta Veiterän etumatkaa ei saatu kurottua kiinni molempien joukkueiden onnistuttua kolmasti maalinteossa. Kamppareista Santeri Laitinen (rl), Artem Shekhovtsov ja Kalle Lempinen osuivat kertaalleen. Veiterän Tero Liimatainen ja Emil Fedorov tekivät maalin mieheen ja otteluisäntä Carlsonin illan parhaana palkitsema Tomi Hauska teki illan kolmannen maalinsa.

Molempien joukkueiden valmennuksessa nähtiin pelin pitäneet sisällään paljon hyviä asioita.

Veiterän joukkueenjohtaja Lauri Segerman kertoi olleensa tyytyväinen joukkueensa peliin varsinkin ensimmäisellä jaksolla

– Toteutettiin hyvin taktiikkaamme, päästettiin Kampparit tulemaan ja pyrittiin tehokkaasti katsoisin ja vastahyökkäyksiin. Onnistuttiin siinä ensimmäisellä jaksolla hyvin. Toisella jaksolla Kampparit tuli vahvasti ja pelimme sekosi vähän jäähyihin. Kaiken kaikkiaan varsin hyvä ja vauhdikas ottelu.

Kamppareiden päävalmentaja Antero Levänenkin näki omiensa pelissä positiivisia asioita tappiosta huolimatta.

– Veiterä oli hyvä ja juuri niin vaikea vastustaja kuin tiedettiin odottaakin. Meillä on joukkueessa uusia nuoria kavereita ja pelipaikat on uusia. Meidän peli ei ole vielä valmista mutta näin siinä tänäänkin paljon hyviä asioita. Hävittiin tänään peli maalien edustoilla,  ei oltu tarpeeksi tehokkaita Veiterän maalilla ja Veiterä oli puolestaan tehokas paikoissaan. Oli hienoa päästä pelaamaan marraskuussa loistavissa olosuhteissa. Perjantaina jatketaan Varkaudessa ja pyritään kehittämään omaa peliä pala palalta.

Kampparit kohtaa siis perjantaina WP35:n Varkaudessa ja matkustaa sunnuntaina Poriin Narukerän vieraaksi.

Kamppareiden seuraava kotiottelu pelataan Hänskissä lauantaina 2. joulukuuta klo 14.00 jolloin vieraaksi saapuu HIFK.

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuvat: Hamid Alsammarraee