Veiterä oli liikaa Kamppareille

eroakiireesta.fi OTTELURAPORTTI

Veiterä-Kampparit 8-2 (5-1)

 

Olli Manninen: Rumat numerot, ei voi kieltää

 

Bandyliigan kärkijoukkue ja yksi mestarisuosikeista Lappeenrannan Veiterä oli tapaninpäivän kinkunsulattelussa liian vahva Kamppareille.

Joukkueiden kohtaamisessa ei ollut epäselvyyttä marssijärjestyksestä. Veiterä hoiti ottelun käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla ja voitti maalein 8-2 (5-1).

Kampparien tyly hetki osui ensi jakson puolivälin alle, kun Veiterä teki kolmessa minuutissa kolme osumaa.

Lappeenrantalaisten karkumatka alkoi 17. minuutilla rankkarista, kun Sami Mikkola joutui rikkomaan kaaren sisällä.

Kampparit ei ehtinyt toipua rankkarista, kun Veiterä maalasi uudelleen seuraavasta hyökkäyksestä ja heti perään kolmannen kerran vapaalyönnin jatkotilanteesta.

Kamppari-valmentaja Olli Manninen otti kolmannen maalin jälkeen aikalisän.

-Oli pakko saada kierre poikki. Ei siinä oikeastaan muuta kuin pyrkiä siihen, että keskittyminen ei katoa, tuumi Manninen.

 

Puolustuksen puhkomiseen ei ollut kikkoja

 

Kampparit aloitti vahvasti ja pääsi tilanteisiin, mutta Veiterän puolustus pelasi erinomaisesti.

-Meillä oli heti alussa kaksi-kolme hyvää tekopaikkaa, joista ei onnistuttu. Sitten osui omille pari puolustuksen ja hyökkäyksen virhettä, joista vastustaja rankaisi, analysoi Manninen.

Kampparien puolustus on viime otteluissa pelannut hyvin, mutta nyt joukkue joutui toteamaan, että vastustaja olikin se, joka pelasi vahvaa puolustuspeliä.

Ottelun edetessä Kamppareilla ei ollut aseita Veiterän puolustuksen puhkomiseen. Janne Hauska ja Kimmo Huotelin nostivat hyökkäyksiä, mutta keinot loppuivat kaaren taakse.

Kampparit sai kavennuksen 3-1 -tilanteessa, kun Janne Hauska tälläsi Kamppari-avauksen 29. minuutilla kulmalyönnistä. Syötön antoi Tomi Hauska.

Veiterä pelasi hyvällä itseluottamuksella suoraviivaista jääpalloa, jossa ei ollut erityisiä hienouksia. Veiterä satsasi luisteluun, ja tempo oli myrkkyä mikkeliläisille.

Manninen antoi tunnustusta Veiterälle.

-Pakko myöntää, että Veiterä oli kovempi kuin ennakkoon oletimme.

Sen sijaan omiensa virettä Manninen hienokseltaan kummasteli.

-Puoliajan tilanne 5-1 oli numeroina liikaa, mutta kun peli eteni, Veiterä vei sitä. Meillä oli peli-ilme kummallisen aneeminen.

-Loppunumerot ovat kyllä rumat, ei voi kieltää.

 

Toisenkin jakson hyvä alku taantui

 

Toiselle jaksolle Kampparit lähti tosissaan ilman minkäänlaista ajatusta luovuttamisesta. Peliote oli aktiivisempi, mutta tekopaikoista ei kuitenkaan tullut maalia, ja peli kääntyi jälleen Veiterälle.

Kamppareilla oli hieman huonoa tuuriakin avauksissa. Syötöt eivät osuneet aivan kohdalleen, ja hyökkäyspäässä oli hienoista turhautumista, kun palloja ei tullut maalien tekemiseen.

Veiterälle onnistui sunnuntaina kaikki. Veiterän kulmurimaali 6-1 katkaisi Kamppari-painostuksen, ja Matias Lehtosen rakentamat tilanteet sahasivat Mikkelin puolustuksen auki.

Mikkelin parhaana palkittu maalivahti Lasse Korhonen oli varsinkin erikoistilanteissa mikkeliläisten lukko. Kovista numeroista huolimatta Korhonen pelasi hyvän pelin.

Kampparit kavensi aivan viime hetkillä, kun Elmeri Hämäläinen pujotteli lohtumaalin lappeenrantalaisten puolustuksen läpi.

 

Vaikeat vieraspelit jatkuvat

 

Kampparit jatkaa alkavalla viikolla vierasotteluiden sarjaansa, kun se matkaa keskiviikkona Poriin Narukerän vieraaksi.

-Edessä on pitkä Porin reissu. Ei siinä ehdi edes harjoitella välillä. Tiedossa on todella vaikea vierasottelu, sanoo Manninen.

 

Teksti: Kampparit/tiedotus Kuvat: Kampparit/arkisto, Kontrastia/Pihla Liukkonen