Kampparit juhli ilotulituksella ja selvällä voitolla HIFK:sta

 

Mikkelin Kampparit juhli tänään seuran 50-vuotista taivalta ”työn merkeissä”

 

Juhlaotteluna pelattiin Hänskissä liigaottelu johon Kampparit sai vieraakseen Helsingin IFK:n.

 

Ennen ottelua nähtiin palkitsemistilaisuus, jossa ansioituneet mikkeliläiset pitkän linjan jääpallotoimijat Antero Levänen ja Reijo Himanen palkittiin Jääpalloliiton kultaisilla ansiomerkeillä. Kuvassa mukana sankareita onnittelemassa Kamppareiden Kimmo Huotelin ja Eero Tikanoja

Kampparit ja suomalainen jääpalloväki onnittelevat Anteroa ja Reijoa!

 

Kampparit – HIFK 10-3 (4-0)

 

Kuvassa Rasmus Kettusen 6-1 osuma, joka syntyi väkivahvan läpiajon päätteeksi

 

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Kampparit hallitsi pallollista peliä, mutta IFK iski muutaman vaarallisen vastaiskun. Ottelun 14. peliminuutilla iski huimassa pelivireessä oleva Kampparikapteeni Kimmo Huotelin pelin kolmannesta kulmalyönnistä komeasti Kampparit 1-0 johtoon.

Kampparit sai hyvän otteen pelistä ja loi lukuisia paikkoja, mutta seuraavaa maalia odoteltiin parikymmentä minuuttia, kunnes 15-vuotias Simo Huotelin seurasi kulman jälkitilanteen tarkasti ja viimeisteli ensimmäisen Bandyliigaosumansa – Onnea Simo!

 

Simon ensimmäinen Bandyliigaosuma on syntynyt

 

Kampparit jatkoi tehokkaana kulmalyönneissä ja Tuomas Liukkonen vei Mustat 41. minuutin kohdalla kaarelta jo 3-0 johtoon. Hetki ennen taukoa iski Santeri Laitinen taukojohtonumerot 4-0.

Heti toisen  jakson alkuun Kampparit karkasi kulmalyönnistä jo 5-0 johtoon Janne Hauskan toimesta. HIFK kavensi 49. minuutilla kulmasta 5-1:een, mutta Rasmus Kettunen karkasi heti aloituksesta läpiajoon kuitaten tilanteeksi 6-1. Niittylä osui toistamiseen kulmasta ja kavensi tilanteen 6-2:een, mutta Kampparit lisäsi johtoaan;  7-2 merkittiin omaksi maaliksi, 8-2 ja 9-2 maalit taituroi Santeri Laitinen.

IFK:n Iiro Väkiparta oli toinen tänään ensimmäisen maalinsa Bandyliigassa tehnyt pelaaja onnistuessaan kulman jälkitilanteessa. Onnittelut Iirollekin!

Ottelun loppunumerot 10-3 teki Tuomas Liukkonen.

 

Ottelun yleisölle tarjonneen Rhomberg Sersan palkintoraati palkitsi parhaina pelaajina HIFK:n maalivahdin Eelis Laitisen ja Kamppareiden Aki Mannisen.

 

HIFK-valmentaja Juuso Pyysing antoi omilleen kehuja tappiosta huolimatta

”Alusta oltiin oikein hyvin mukana, mutta omat virheet kostautui ja mustat maalasivat tehokkaasti. Ihan pirteä esitys meiltä kaiken kaikkiaan. Pallotempoa pitäisi saada kehitettyä paremmaksi. Nyt päästään onneksi jo treenaamaan Kallion kentällä ja ihan hyvällä mielellä tässä katsotaan jatkoon”

Kamppareiden Olli Manninen yhtyi kollegansa näkemykseen;

”Olen ihan samaa mieltä, IFK otti alussa hyvin ylhäältä kiinni ja oltiin alussa vaikeuksissa. Jaksettiin kuitenkin uskoa omaan tekemiseen ja onnistumisia tuli taas laajalla rintamalla. Ilahduttavimpana tietenkin Simo Huotelinin ensimmäinen osuma juhlaottelussa. Molempien puolien kulmat on meillä vahvat ja kiva että on tullut onnistumisia niissäkin”

Joukkueensa parhaana pelaajana palkitun Aki Mannisen isä-Ola suostui pienen houkuttelun jälkeen kehumaan myös poikaansa;

”Aki onnistui tänään hienosti ja pelasi tosi hyvän pelin haastavalla sivutuen paikalla”

 

Vaikka saman aikaisesti pelattiin jalkapallon MM-pronssiottelua, oli Hänskin juhlaottelussa paikalla lähes tuhat katsojaa.

 

Ottelun jälkeen Hänskin valot sammutettiin ja kentän päällä nähtiin upea ilotulitus joka kruunasi hienon juhlapäivän

 

Kampparit  pääsee nyt huilaamaan hetkeksi ja palaa tositoimiin Tapaninpäivänä kun vieraaksi saapuu Lappeenrannan Veiterä.

Mikkelin Kampparit kiittää kaikkia 50-vuotispäivän huomioineita!

 

Teksti: Lauri Tikanoja, Kuvat: Jukka Laitinen