eroakiireesta.fi OTTELURAPORTTI: Kamppareille tärkeä kotivoitto, JPS kaatui jälleen

Kampparit – JPS 5-4 (2-2)

Kampparit ja JPS pelasivat Hänskissä ottelun, jossa panokset olivat isot – Kampparit varmisti voitollaan paikan runkosarjan neljän parhaan joukossa ja ylemmässä jatkosarjassa. Kampparit pelasi taktisesti hyvän ottelun ja puolusti tärkeän kotivoiton

Santeri Ässä Laitinen oli jälleen tehokas ja heilutti JPS:n verkkoa kolmasti. Kuvassa syntymässä 2-1-osuma

 

Ensimmäinen jakso tasainen, maalit 2-2

Vauhdikas ottelu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa vain tuulen kiusatessa vähän peliä. Myrsky jota oli jännitetty saapuvaksi, ei ehtinyt häiritsemään ottelua.

Joonas Hiltusen hyvä laukaus yllätti Kampparivahti Eetu Sviilin 7. peliminuutilla ja jyväskyläläisillä oli hyvä paine päällä avausmaalin jälkeen. Kun peliä oli pelattu vartti, karvasi Karo Liimataisen puolessa kentässä Ville Hämäläiseltä ja karkasi läpiajoon. Vuorenvarmaviimeistely toi Kampparit tasoihin. Muutama minuutti tasoituksesta Tomi Hauskan tarkka syöttö maalin eteen tavoitti Santeri Laitisen, eikä ”Ässä” erehtynyt, Kampparit siirtyi 2-1 johtoon. Peli eteni tasaisena ja paikkoja oli molemmissa päissä, puolen tunnin kohdalla Nikke Tuhkasen syöttö löysi puolestaan maalin edestä Jarno Erosen ja JPS tuli tasatilanteeseen.

Kampparileiri säikähti pelin 37. minuutilla Jasu Koljosen telottua Kimmo Huotelinia keskialueella. Tuomarit näkivät yllättäen tilanteen vain jäähyn arvoiseksi ja Huotelinkin pystyi onneksi jatkamaan peliä.

Molemmilla joukkeilla oli paikkansa ensimmäisen jakson lopussa, mutta tauolle mentiin tasatilanteessa 2-2.

 

Toisella jaksolla Kampparit puolusti hyvin ja iski tehokkaasti vastaan

 

Toisen jakson alku oli vieraiden painostusta Kampparikarvauksen laskettua alemmas. Kampparipuolustus piti ja Mustat ottivat pelistä hallintaa.  Jakson kolmas Kampparikulma pelin 66. minuutilla toi 3-2 johto-osuman kun kaaren lyöjät laskivat pallon lävitse ja kokenut Kampparikippari Kimmo Huotelin sai pallon vauhtiin ja iski lempipaikaltaan oikealta komean maalin.

Kimmo Huotelin teki paljon töitä, loi paikkoja ja ampui komean kulmamaalin

 

Kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä otti JPS aikalisän ja muutamaa minuuttia myöhemmin JPS:n Ville Hämäläinen tasoitti pelin 3-3:een kulmalyönnin jatkotilanteesta.

Kampparit kuittasi kuitenkin heti perään kun Janne Hauska ja Santeri Laitinen hyödynsivät vieraiden nukahduksen ja ”Ässä” viimeisteli päivän osumansa 2/3.

Vaikka JPS yritti vimmatusti, paukkui verkko vielä kerran Laitisen toimesta vieraiden päässä Karo Liimataisen karvattua jälleen pallon jyväskyläläispuolustukselta ja tarjoiltua Laitiselle avopaikan maalin eteen – tilanne 5-3.

Karo Liimatainen oli tehokas molempiin suuntiin. Kuvassa syntyy 1-1 osuma.

 

JPS:n Toni Ässämäki kavensi vielä loppuhetkillä pelin loppunumeroiksi 5-4, mutta loppuvihellyksen jälkeen tuuletti Kampparit tärkeitä sarjapisteitä. Kampparit otti voiton tärkeässä pelissä ja varmisti paikan neljän parhaan joukkoon. Jyväskyläläiset jatkavat joka tapauksessa alemmassa jatkosarjassa.

Runkosarjan viimeisissä peleissä Kampparit kohtaa huomenna WP35:n vieraissa ja JPS puolestaan Porvoon Akilleksen.

 

Kamppariluotsi Olli Manninen oli tyytyväinen omiensa esitykseen ja hienoon voittoon

 

Ottelu oli vähän toisinto Jyväskylän pelistä, puolustettiin hyvin ja saatiin toivottu tulos, vaikka peli ei niin kaunista ehkä ollutkaan. Alku oli meiltä vähän nihkeä, mutta pelin edetessä parannettiin.

Koko joukkue onnistui tänään hienosti, mutta jos jonkin pelaajan haluaa nostaa esiin, niin kyllähän Kimmon (Huotelin) panos oli taas kova ja nuo hänen nostonsa upeita, enemmänkin maaleja olisi niistä voinut syntyä. Topi Saukkonen on uudessa roolissaan mainio ja tekee hyviä ratkaisuja.

Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen että meidän pelisuunnitelma piti ja saatiin tulos joka haluttiin.

 

Kampparit päättää runkosarjan huomenna Varkaudessa WP35:n vieraana.

Jatkosarjat pyörähtävät käyntiin tulevana keskiviikkona. Jatko-ohjelma julkaistaan huomisen kierroksen jälkeen!

 

Teksti: Lauri Tikanoja, kuvat: Jukka Laitinen