Mikkelissä jännitystä koko rahan edestä!

Kampparit – JPS 8-7 (4-2, 7-7)

Kampparit ja JPS pelasivat 2. välieräottelunsa Hänskissä upean talvisissa olosuhteissa – noin 15 pakkasasteen kirkas ja vähätuulinen sää loi upeat puitteet illan ottelulle.

JPS sai ottelulle mainion alun ensiminuuttien erikoistilannesumasta. Erotuomari Pietiläisen käsittämätömästi määräämää rankkaria ei saatu sisään, mutta sitä seuranneista kulmalyönneistä JiPSin Ilari Nikula onnistui jälkimmäisessä. JPS jatkoi vahvasti ja Nico Nevalainen vei viiden minuutin pelin jälkeen vieraat 0-2 johtoon.

Kampparit kavensi 10. peliminuutilla Santeri Laitisen iskemällä kulmalyönnillä tilanteeksi 1-2, mutta vieraiden vahva hallinta jatkui. JPS:n hyvä liike ja vahva korvaus aiheuttivat lukuisia pahoja tilanteita Kampparimaalille.

Pikkuhiljaa jakson kuluessa Kampparit pääsi paremmin peliin mukaan Kampparit pääsi paremmin peliin mukaan ja Artem Shekhovtsov otti takaa-ajossa ison roolin; 26. peliminuutilla ”Artun” nerokas pystysyöttö vapautti Iisakki Kaivolan tasoittamaan pelin 2-2:een. Viisi minuuttia myöhemmin Arttu viimeisteli Kalle Lempisen syötöstä 3-2 osuman ja 39. peliminuutilla sama mies pelasi Vili Korhoselle tekopaikka ja näin Kampparit siirtyi 4-2 johtoon joka säilyi taukoon saakka.

Ensimmäisen jakson lopussa nähtiin muutama vaarallinen tilanne JPS-pelaajien turhauduttua johdon ja pelin allinnan menetykseen. Pahin näistä oli Anssi Hännisen ruma mailan isku Kasperi Hirvosen jalkaan. Täysin punaisen kortin arvoinen temppu palkittiin kuitenkin vain kympin jäähyllä.

Toisen jakson alussa Kamppareiden Kalle Lempinen vei Mustat jo 5-2 johtoon, mutta vieraat eivät antaneet periksi vaan Kampparimaalille luotiin useita hyviä maalipaikkoja. 58. minuutilla Niko Herranen kavensi Kampparivirheestä tilanteeksi 5-3 ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Anssi Hänninen oli puolestaan maalintekijänä kaventaen numeroiksi 5-4. Reilu viisi minuuttia edellisestä tasoitti Anssi Hänninen sutimalla maalin edestä Mikko Rytkönen laukoman kulman ”jämät” sisään.

81. minuutin kohdalla Mikko Rytkönen haki pallon omalta maalivahdilta ja valitteli läpi koko kentän, syöttö maalin eteen tavoitti Niko Herranen,  joka vei vieraat 5-6 johtoon. Muutama minuutti myöhemmin Riku Hämäläinen kasvatti JPS: n johdon 5-7, mutta Kampparit roikkui mukana ja kavensi 87. minuutilla 6-7:ään ja minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä Kampparit punnersi Artem Shekhovtsovin toimesta rinnalle ja varsinainen peliaika päättyi 7-7.

Jatkoajan ensimmäinen kymmenminuuttinen oli maaliton, mutta toisen jakson alussa Santeri ”Ässä” Laitinen räjäytti kotiyleisön kultaisella maalillaan, ja Kampparit oli noussut jo toiseen, upeaan välierävoiton!

Tilanne välieräsarjassa nyt Kamppareille 2-0 ja finaalipaikka on katkolla ensimmäisen kerran keskiviikkona Keski-Suomessa.

Ottelusarjaa jatketaan siis ensi keskiviikkona 28.3. Jyväskylän Viitaniemessä. Ottelu alkaa kello 19.00.

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuvat: Mari Ukkonen