Kampparit murskalukemin pronssille!

Bandyliigan pronssimitalit ratkottiin perjantai-iltana Hänskissä, kun Kampparit sai vastaansa JPS:n Jyväskylästä. Sää oli upea, ja paikalle saapuneet 1452 katsojaa pääsivät todistamaan todellista ilotulitusta, kun Mustat takoivat taululle kaksinumeroiset lukemat ja pronssit jäivät Mikkeliin maalein 10-3 (5-1).

Kampparit sai otteluun hyvän alun, kun neljännellä minuutilla Eetu Karhunen hyödynsi JPS:n puolustuksen haparoinnin ja vei Kampparit johtoon. Jyväskyläläiset kuitenkin vastasivat vain muutaman minuutin kuluttua, kun kulmalyönnistä aina yhtä vaarallisen laukauksen omaava Mikko Rytkönen tasoitti ottelun.

Kohta Mustat pääsivät jo hetkeksti juhlimaan johtomaalia, mutta pienen tuomareiden pohdinnan jälkeen osuma hylättiin jalalla tehtynä. Hetken kuluttua tuo kuitattiin, kun Tuomas Liukkonen vei kulmalyönnin jälkitilanteesta Kampparit taas johtoon.

Peli jatkui tasaisena, ja pallo liikkui vauhdikkaasti päästä päähän. Molemmat joukkueet halusivat pronssia selkeästi. Kampparit pelasi alivoimalla, kun Porvoossa naamaansa pallosta pientä komistusta saanut Nikke Tuhkanen toi palloa ylös ja täräytti isäntien kolmannen maalin fantastisella kaukolaukauksella.

JPS pysyi vielä hyvin pelissä mukana, mutta hieman ennen taukoa Mustat saivat tehovaiheen päälle. Ensin Kimmo Huotelin pamautti pallon maaliin kulmalyönnistä, ja heti perään Valtteri Hauska karkasi läpiajoon eikä hukannut mahdollisuuttaan. Näin puoliaikalukemat olivat isännille 5-1.

Toisen puoliajan alussa JPS yritti vielä tulla peliin mukaan, kun Nico Nevalainen toi vieraat kolmen maalin päähän. Tämän jälkeen jatkettiin pitkään maaleitta, mutta hallinta oli silti kotijoukkueella. Pelissä alkoi olla ratkaisun makua, kun reilun tunnin kohdalla Edu Karhunen ja Hauska iskivät maalit lähes peräkkäin, ja lukemat olivat jo 7-2.

JPS sai vielä muutaman kulmalyönnin, mutta tulosta ei tullut. Hänskin lehtereillä alkoi jo olla juhlatunnelmaa, ja Kampparitkin vielä kaunistelivat lukemia. Ensin maalin iski Juho Liukkonen, ja pian Kalle Lempinen yllätti JPS:n riveissä pelaavan ja maalille vaihdetun isoveljensä Iikka Lempisen. Mustien kymmenennen maalin tälläsi Santeri Laitinen rangaistuslyönnistä.

Lisämaaleja ei nähty, joten kausi päättyi upeaan voittoon ja Kampparit pääsi juhlimaan seurahistorian viidettä SM-mitalia ja toista pronssia!

Kampparit kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia kannattajia ja katsojia, yhteistyökumppaneita, talkooväkeä sekä muita mukana olleita! Tänään juhlitaan Mustaa, ja uusi mitalijahti starttaa taas syksyllä. Nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa jaetaan silti kuulumisia aktiivisesti, pysykää kuulolla.

Kiitos!

Toni Laatanaho