Veiterä tehokkaampi Tapanin Derbyssä

Veiterä – Kampparit 6-3 (5-1)

Kampparit matkasi vuorollaan perinteiseen Tapaninpäivän kohtaamiseen Veiterän vieraaksi Lappeenrannan kisapuistoon.

Veiterä sai otteluun hyvän alun ja karkasi ensimmäisen jakson alkupuoliskolla nopeahkosti 3-0 johtoasemassa hyödyntämällä paikkansa tehokkaasti. Ensimmäisen latasi Valtteri Hauska kulmasta, toinen maali syntyi onnekkaiden pumppujen jälkeen maalin edustan sumasta ja kolmas, päivän komein maali oli Janne Hauskan huima laukaus Kampparimaalin oikeaan yläkulmaan.

Kampparit kavensi hienolla kulmakikalla pelin 39. minuutilla ja Mustilla oli hyvä muutoinkin hyvä jakso pelissä, kunnes omissa kolisi. Artem Shekhovtsovia rikottiin rangaistusalueella ja rankkaria purnaamaan jääneiden Kamppareiden omassa päässä heilahti verkko, vieläpä kahdesti peräjälkeen aivan jakson loppuhetkillä.

Toiselle jaksolle Kampparit oli jo tuttuun tapaansa koonnut rivinsä ja sai pelinsä kulkemaan ajoittain varsin mallikkaasti. Kampparit vyörytti hyökkäyksiä Vihreiden maalille, ja tänään hirmuisen määrän kolhuja ja iskuja vastaanottanut Arttu Shekhovtsov onnistui vielä kahdesti kaventamaan hyvillä yksilösuorituksillaan, mutta hyvin puolustanut Veiterä ja ajoittain varsin erikoinen tuomarilinja olivat Kamppareiden lisäosumien esteenä.

Loppunumeroiksi 6-3 löi taululle Tomi Hauska rankkarista.

Tappiosta huolimatta Kamppareiden peli oli varsinkin toisella jaksolla toiveita herättävää, eikä päivän esityksessä ollut hävettävää, päinvastoin. Luisteluvoimainen Veiterä on tällä hetkellä Bandyliigan ehdoton kärkipaikkaa ja näytti tänäänkin, ettei sen sarjasijoitus liigan piikkipaikalla ilman tappioita ole sattumaa.

Molempien joukkueiden parhaina palkittiin tänään oikeutetusti joukkueidensa maalivahdit, Kamppareiden Juuso Tervonen ja Veiterän Topi Peuhkuri.

Kampparit jatkaa tämän viikon perjantaina kotiottelu laadun Hänskiin saapuu JPS.

Kampparit – JPS Hänskissä perjantaina 29.12. kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan!

Lisätietoja:

Teksti: Lauri Tikanoja