Veiterä nujuutti Kamppareita tapaninpäivänä

Veiterä-Kampparit 10-3 (6-0)

 

Ero sarjajohtajan ja sarjajumbon välillä kävi selväksi, kun Lappeenrannan Veiterä ja Kampparit kohtasivat perinteisessä tapaninpäivän Bandyliigan ottelussa tiistaina Lappeenrannassa.

Sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva Veiterä kuittasi ottelun varsin tylyin numeroin 10-3 (6-0).

Kampparivalmentaja Olli Manninen tuumi tyynesti ottelun jälkeen, että parempi voitti. Veiterä paketoi ottelun käytännössä jo ensi jaksolla.

-Ensi jaksolla jäimme jalkoihin. Ei oltu mukana ollenkaan. Toisen jakson alku oli parempi. Porukka oli paremmin kassassa. Tehtiin puolustukseen vähän muutosta ja keskialuetta tiiviimmäksi. Se piristi myös joukkuetta.

 

Kamppareilla oli vaikean ensi jakson jälkeen sen verran otetta toisella jaksolla, että kavennuksia saatiin aikaan kaksi. Maalit tekivät Joonatan Hämäläinen ja Simo Huotelin, jolle syötön tarjoili Oskari Kokko.

 

 

Simo Huotelin ja Joonatan Hämäläinen onnistuivat molemmat kertaalleen maalinteossa

 

-Ei olisi ollut vääryys saada kolmaskin. Lisäkavennus oli lähellä, sanoo Manninen.

Se kolmas osuma tuli kuitenkin vasta sen jälkeen, kun Veiterä oli kipaissut selkeään johtoon kahdella lisämaalillaan. Kampparien kolmannen 68. minuutilla teki Leevi Kukkasniemi Karo Liimataisen valmistelusta.

 

Kampparit sai aikaan painetta Veiterän päädyssä ja tukun kulmureita. Lisäosumia ei kuitenkaan enää tullut, vaan Veiterä teki vielä kaksi.

 

Veiterä kuuluu sarjan vahvoihin joukkueisiin. Manninen listaa Bandyliigan kärkeen myös Akilleksen. Kampparit on nyt kohdannut molemmat.

-Veiterä on kieltämättä vahva joukkue, jolla on hyvä pelitempo ja erinomainen syöttötaito, mutta myös Akilleksen taso on jäätävä.

Kamppariryhmällä on takanaan tiukkoja yhden maalin tappioita, mutta myös pari tosi kylmää tulosta. Manninen kehottaa katsomaan numeroita maltilla.

Ottelu on kokonaisuus, ja Manninen muistuttaa, että pelkästään loppunumeroita ei kannata tuijottaa.

-Ottelussa käy helposti niin, että numerot kasvavat, sillä tähän lajiin kuuluvat isot maaliluvut.

 

Kamppariryhmän sarja ei jatkossa helppone, sillä perjantaina 29.12. edessä on matka Poriin Narukerän vieraaksi ja sen jälkeen tammikuun ensimmäisenä viikonvaihteena kotipeli Hänskissä, jolloin vastassa on jälleen Veiterä.

-Porissa tulee tiukka ottelu, mutta tiukkoja ottelut ovat kaikki meille, tuumii Manninen.

 

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuva: Jukka Laitisen arkisto