Suomen Cup takana, sarja-avaus lähestyy

30.10.2023 | Bandyliiga, Etusivu, Yleinen

Arkistokuva/Jukka Laitinen

 

NUORI RYHMÄ TAISTELI HIENOSTI SUOMEN CUPISSA

 

Kamppareiden edustusjoukkue uudistui tälle kaudelle ennätyksellisen paljon. Peräti 14 pelaajaa lopetti tai siirtyi eri syistä muualle pelaamaan. Seuran onneksi sen vahva juniorityö mahdollisti sen, että Mikkelissä nähdään Bandyliigaa alkavalla kaudellakin.

Uudistuneessa edustusjoukkueessa on 18 sopimuspelaajaa, joista peräti 16 on seuran omia kasvatteja. Anssi Mokko on siirtynyt työn perässä Torniosta (ToPV/LRK) Mikkeliin ja 17-vuotiaan Joonatan Hämäläisen jääpallo-opit on alkaneet Imatralla, hänkin on siirtynyt Kamppareihin jo yläkouluikäisenä.

Edustusjoukkueen keski-ikä on ennätyksellisen alhainen, vain nipin napin 20 vuotta.

Joukkueen päävalmentaja Olli Manninen johdatti ryhmänsä viikonloppuna pelattuun Suomen Cup-turnaukseen Oulussa. Etukäteen monien veikkaus oli, että kyyti tulisi olemaan todella kylmää, mutta ryhmä esitti läpi turnauksen mainioita ja lupaavia otteita. Toisin kuin käytännössä kaikki Cupissa kohdatut vastustajat, Kampparit oli ensimmäistä kertaa isolla jäällä.

 

OTTELUT SUOMEN CUPISSA

 

Kampparit – HIFK 3-5 (3-4)

Hyvä taistelu rutinoitunutta, fyysistä IFK:ta vastaan. Kampparit pelasi varsinkin ottelun toisen jakson mainiosti ja taisteli loppuun saakka pisteistä.

Suomi P19 (maajoukkue) – Kampparit 2-1 (1-1)

Tasainen peli joka olisi yhtään paremmalla tuurilla voinut päättyä myös Kamppareiden voittoon.

Kampparit – Veiterä 2-4 (0-3)

Rutinoitunut ja laadukas Veiterä oli vahvempi. Varsinkin toinen jakso oli hyvää ja ennakkoluulotonta kamppailua nuorelta Kampparijoukkueelta.

WP35 – Kampparit 5-0 (4-0)

Viikonlopun rumimmat numerot syntyivät lumisella kelillä joka esti jäätä pitkin pelaamisen. Pitkän pallon pelaamiseen tottunut fyysisesti vahvempi WP hallitsi paremmin ”pystypainin”.

 

PUOLUSTUSPELI EDELLÄ

 

Viikonlopun tappiot ei saa valmentaja Mannista murheelliseksi;

 

Varsin hyvää tekemistä pojilta. Mentiin selkeästi eteenpäin peli peliltä kolme ensimmäistä ottelua jotka pelattiin pelattavassa kelissä. Kahdessa ekassa pelissä taisteltiin voitosta loppuun asti. Veiterä oli sitten vahvempi, mutta hyvä ja lupauksia antava kamppailu meiltä sekin ottelu. WP35-pelissä meiltä loppui kilot ja sentit kesken.

Viikonlopun pääteema uudelle joukkueelle oli puolustuspelaamisen kehittäminen. Sille me rakennamme. Pallollisen pelaamisen asiat tulevat sitten pelaamisen kautta.

 

VEITERÄ ja JPS CUP-FINAALIIN

 

Veiterä ja JPS pelasivat itsensä Cup-finaaliin, mutta Kamppareiden katse ja tavoitteet on kauempana.

 

Vaikka ei vielä Cup-finaalissa pelatakaan, näen paljon hyvää edessä päin. Meidän nuorella ryhmällä on kova halu tehdä töitä. Taitoa ja osaamista on paljon. Kokemuksessa, senteissä ja kiloissa vielä häviämme, oppimisen ja kehittymisen halussa voitamme.

 

BANDYLIIGA-AVAUS HÄNSKISSÄ PERJANTAINA 17.11. KLO 18.30 (KAMPPARIT – WP35)

 

Vaikka viime aikojen säät olisivat olleet loistavat  jään tekemiselle, ei Hänskin jäädyttämistä ole vielä aloitettu. Jos kaikki menee nappiin ja säät suosivat jään tekemistä,  Hänskin jäälle päästään päästään liiga-avauksen viikolla 46. Urpolan kaukaloon päästänee harjoittelemaan tällä viikolla, eli jäähallikausi lienee tältä kaudelta ohitse.

Kausi käynnistyy perjantaina 17.11. klo 18.30 Hänskissä, vieraaksi saapuu WP35 Varkaudesta

 

KAMPPARIT HAASTAJANA SARJAAN

 

Olli Mannisen mukaan Kampparit lähtee sarjaan haastajajoukkueena;

Varsinaisia tulostavoitteita emme ole asettaneet. Tavoitteena on, että yksittäisten pelaajien kehittymisen kautta kehitetään joukkuepeliä. Vaikka panostamme puolustukseen, meillä on ainekset hyvään vastahyökkäyspeliin, meillä on hyviä pelinkääntäjiä.

Uskon, että pystymme kamppailemaan voitoista!

 

BANDYLIIGAN  RUNKOSARJA 2023/24, KOTIOTTELUT

 

  • PE 17.11. Klo 18.30 Kampparit – WP35
  • SU 26.11. Klo 13.00 Kampparit – Narukerä
  • LA 9.12. Klo 15.00 Kampparit – Botnia
  • SU 10.12. Klo 13.00 Kampparit – HIFK
  • PE 5.1. Klo 18.30 Kampparit – Akilles
  • SU 7.1. Klo 13.00 Kampparit – Veiterä
  • LA 13.1. Klo 15.00 Kampparit – OLS
  • LA 3.2. Klo 15.00 Kampparit – JPS
KAMPPAREIDEN KAUSIKORTIT (50€) MYYNNISSÄ KAMPPARITOIMISTOLLA , MAAHERRANKATU 2 A 4 SEKÄ NETTILIPUSSA!
Teksti: Lauri Tikanoja, kuva: Jukka Laitinen