Sunnuntaina Bandyliigan runkosarjan päätös

10.02.2017 | Bandyliiga

Bandyliigan runkosarja on viimeistä kahta pelipäivää vaille paketissa.

Runkosarjan lopulliset sijoitukset tiedetään sunnuntai-iltapäivänä, mutta ykköspaikan on varmistanut Akilles. Kakkossijassa on vahvimmin kiinni Kampparit. JPS:lla on voittaessaan sekä Botnian että Veiterän mahdollisuus tulla Mustien kanssa tasapisteisiin – mikäli Kampparit häviäisi oman, sunnuntaisen Akilles-ottelunsa. Kamppareiden parempi maalisuhde (+36) on kuitenkin niin paljon jyväskyläläisiä (+9) parempi, että ”Jipsin” urakka on kakkossijaa ajatellen hankalahko.

Sijoista 3-5 taistelevatkin tällä laskuopilla JPS, Botnia ja Veiterä.

Sarjan häntäpäässä tilanne ennen päätöskierroksia on niin ikään kutkuttavan jännä. Neljä häntäpään joukkuetta – WP 35, OLS, HIFK ja Narukerä ovat pinnan sisällä ja tappelu siitä, kuka näistä neljästä jää pudotuspelien ulkopuolelle tulee olemaan tiukka!

Sunnuntaina välittömästi viimeisen sarjakierroksen päätyttyä on sarjan kärkipään aika julkistaa ehkä hieman hankalatkin valintansa puolivälierävastustajikseen. Akilles valitsee ensimmäisenä vastustajan sijoilta 5-8, runkosarjan kakkonen seuraavana omansa, kolmonen omansa, ja nelonen saa jäljelle jääneen.

Puolivälieräsarjat pelataan jo ensi viikolla. Välieriin pääsee kahdella voitolla ja sarjat käynnistyvät keskiviikkona 15.2. jatkuen perjantaina 17.2. ja tarvittaessa sunnuntaina 19.2.

Sunnuntaina 12.2. kello 13.00 Kampparit – Akilles, Hänskissä!

Kampparit saa sunnuntain viimeisellä runkosarjakierroksella vieraakseen runkosarjan voiton jo varmistaneen Porvoon Akilleksen.

Vakuuttavan runkosarjan pelannut Akilles himoitsee kultaa. Perinteikäs porvoolaisseura juhli mestaruutta viimeksi 1985. Mestaruus oli todella lähellä jo viime keväänä, mutta Botnia oli tuolloin karvan verran parempi – tai onnekkaampi.Vaikka runkosarjan viimeinen kierros on Akilleksen sijoituksen kannalta merkityksetön, tullaan Hänskissä varmasti näkemään joukkue joka pelaa voitosta ja hakee hyvää kenraalia muutaman päästä alkaville puolivälierille.

Akilleksen mielenkiintoisimmat seurattavat ovat huikeat ammattilaisurat tahkonneet, edelleen hyvällä tasolla vääntävät Sami Laakkonen ja Petteri Lampinen. Akilleksen tehomiehiä 29 maalin Laakkosen lisäksi ovat olleet Rasmus Lindqvist, Denis Sadakov ja Andreas Flinck.

Lähtökohtiin nähden mainion kauden pelannut, uudistunut Kamppari-joukkue on osoittanut olevansa tälläkin kaudella valmis taistelemaan mitaleista.

Kampparit kompastui keskiviikkona vieraissa hyvävireiseen Veiterään. Maajoukkuetauon harjoittelu oli rikkonaista ison joukon ollessa maajoukkuetehtävissä eri ikäluokissa. Lappeenrannassa Kamppareiden riveistä puuttuivat flunssaansa parannellut Kimmo Huotelin sekä lievästä käsivammasta kärsinyt Tuomas Liukkonen. 

Perjantain harjoituksissa joukkueen vire ja huumori vaikuttivat hyviltä, Kippari-Huotelin ja Tumppu Liukkonen olivat mukana ja nähtänee tositoimissa myös sunnuntaina. Muutenkin joukkueen terveystilanne on hyvä ja Antero Levänen saanee sunnuntaina parhaan kokoonpanonsa kentälle hakemaan hyvää vauhtia ja virettä pudotuspelejä varten.

Tervetuloa sunnuntaina Hänskiin, Kampparit – Akilles kello 13.00!

Mikäli et jostakin syystä pääse paikan päälle, voi ottelua seurata myös suorana netissä, vieläpä ihan maksutta! YouTube-kanava Kari Nuolinko lähettää ottelun suorana (ilman selostusta).

Nettiyhteyden kanssa on talven mittaan ollut ongelmia – jos lähetys katkeaa, yritä hetken kuluttua uudelleen!

Lauri Tikanoja