Sarjajohtaja Veiterä väänsi väkisin pisteet Mikkelissä

eroakiireesta.fi OTTELURAPORTTI

Kampparit-Veiterä 2-4 (2-1)

 

Lappeenrannan Veiterä oli odotetun vahva ja vei pisteet Kamppareilta Bandyliigan ottelussa sunnuntaina Mikkelin Hänninkentällä.

Erityisen helpolla sarjajohtaja ei kuitenkaan saanut pisteitään. Koronatilanteen vuoksi tyhjille katsomoille pelattu ottelu oli loppujen lopuksi hyvää jääpalloa ja tiukka tappelu, jossa Veiterä painosti ja Kampparit hienoisena altavastaajana jäädytti lappeenrantalaisten rynnistyksen.

Veiterä voitti maalein 2-4 (2-1), mutta mikkeliläisten päävalmentaja Olli Manninen oli kuitenkin varsin tyytyväinen omiensa otteisiin.

-Parempi voitti tänään Hänskissä, sitä ei voi kieltää, mutta myös meidän pelimme kehittyy ja paranee koko ajan.

Manninen on viilannut ryhmitystä. Sunnuntaina nähtiin muun muassa se, että Karo Liimatainen pelasi sivutukena ja Topi Saukkonen keskikentän pohjalla.

-Pojat pelaavat uusilla paikoilla ja pitää antaa hieman aikaa, mutta olen tyytyväinen, samoin kuin koko joukkueenkin peliin.

Sunnuntaina näkyi mustapaitojen otteissa tahdinmuutosta, sillä kun viime otteluissa Kamppareilla on ollut vaikeita hetkiä 60. minuutin tienoilla, sunnuntaina Hänskissä vauhti ja otteet vain paranivat jakson loppua kohden.

-Siinä kokeneimmat ottivat vähän reppuselkään muita, mutta se ei vain nyt tässä ottelussa riittänyt, tuumi Manninen.

 

Erikoistilanteiden ottelu

 

Ottelun rytmi oli sunnuntaina ennakkoon selvä. Kampparit puolusti ja Veiterä ajoi hyökkäyksiä kohti Mikkelin maalia.

Kampparien puolustus oli tiivis, eikä Veiterä juurikaan päässyt todellisille maalintekopaikoille.

Maalitkin piti molemmin puolin tehdä erikoistilanteista. Ensin Mikkelin Santeri Laitinen tykitti kulmurimaalin ja seuravaksi sisään rankkarin, jonka Veiterä haali itselleen korkeasta mailasta.

Kampparijohto aiheutti hienoista hälinää Veiterän otteissa. Jakso oli mennä kokonaan Kamppareille, mutta Veiterä onnistui kaventamaan kulmurista. Veiterä sössi myös yhden rankkarin, ja toisenkin rankin toisella jaksolla.

Veiterä tasoitti toisen jakson 50. minuutilla kulmurista. Lappeenrannan ratkaisevat maalit syntyivät pelitilanteista.

Veiterällä oli saumat vielä lisäjohtoonkin aivan viime minuuteilla, kun tuomari katsoi, että Mikkelin Janne Hauska pelasi maalin edessä palloa kädellä. Veiterän rankkari kolahti yläpuuhun.

 

”Asenne on kunnossa”

Mikkelin maalilla Lasse Korhonen oli tulituksessa.

Sunnuntaina Kampparien parhaana palkittu Korhonen on saanut peliaikaa. Valmennusjohdon mukaan varsinaisesti ykkösveskaria ei kuitenkaan ole nimetty.

-Ensijakson puolustuspeli oli meiltä hyvää. Selvähän se oli, että me puolustimme 90 minuuttia ja kaveri piti palloa. Parempi puolustuspeli tämä meiltä oli nyt kuin tapaninpäivänä Lappeenrannassa, sanoi Korhonen.

Omiin otteisiinsa hän oli sunnuntaina suht tyytyväinen.

-Manninen antaa vastuuta ja minä pyrin näyttämään, että pystyn olemaan sen arvoinen.

– Asenne on muutenkin koko porukalla kunnossa. Tappiot vain harmittavat, tuumi Korhonen

Kampparit tarvitsee nyt pisteitä

Tappiot harmittavat myös Mannista. Kamppareilla oli ennen sunnuntaita alla kaksi vierastappiota. Nyt Veiterä lisäsi painetta.

Sunnuntaina JPS voitti Botnian ja nousi Mikkelin ohi sarjataulukossa. Kampparit tähtää tässä vaiheessa neljän kärkiryhmään, eikä joukkue ole luopunut päätavoitteesta eli olla mukana finaalissa.

-Toivottavasti kohtaamme Veiterän vielä uudelleen kevään puolella, sanoi Manninen.

Seuraavaksi Kampparit kohtaa Hänskissä 8. tammikuuta Oulun Luistinseuran ja heti perään arki-illan ottelussa Porvoon Akilleksen.

-Oululta on otettava ehdottomasti pisteet, enkä Akillestakaan tällä hetkellä niinkään pelkää. Sarjan kannalta ratkaisevaksi taitaa meillä nousta ottelu Jyväskylää vastaan, spekuloi Manninen sunnuntaina illalla.

Teksti: Kampparit/tiedotus Kuvat: Jukka Laitinen