Puolivälierät käyntiin – Kampparit luisteli LRK:n nurin

Kampparit – LRK, Tornio 9-0 (5-0)

Kampparit oli valinnut puolivälieräparikseen torniolaisen LRK:n. Joukkueiden välinen puolivälieräsarja käynnistyi tänään Mikkelissä. Välieräpaikka vaatii kaksi voittoa, ottelusarjan jatkuu perjantaina Haaparannassa.

Ottelu käynnistyi loistavissa olosuhteissa, muutama pakkasaste ja lähes tuuleton pelisää loivat Hänskin huippukuntoisen jään kanssa ideaaliset puitteet kahden taitavan, siistiä jääpalloa pelaavan joukkueen kohtaamiselle.

Jos joukkueiden runkosarjakohtaamiset oli tiukkoja vääntöä, tänään ei Kampparit päästänyt torniolaisia kunnolla peliin mukaan missään vaiheessa.

Kampparit lähti peliin hyvällä liikkeellään ja LRK oli alusta asti puoli potkua jäljessä. Kimmo Huotelin pohjusti ottelun avausmaalin jo pelin kolmannella minuutilla. Esko Liukkonen ohitti maalivahti Pasi Hiekkasen hienolla viimeistelyllään maalin yläkulmaan. 18. peliminuutilla vei Santeri Laitinen Kalle Lempisen syötöstä Mustat 2-0 johtoon kolme minuuttia myöhemmin täräytti mainioon vireeseen kevättä kohden vetänyt Kippari Huotelin kulmalyönnistä 3-0.

Kampparit loi lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta vasta pelin 39.minuutilla maalivahti Hiekkasen maalista kaivettiin seuraava pallo Santeri Laitisen viimeisteltyä 4-0-osuman Artem Shekhovtsovin syötöstä. Parisen minuuttia ennen taukovihellystä täydensi Santeri ”Ässä” Laitinen upean hattutemppunsa vieden Kampparit 5-0 johdossa puoliajalle.

Toisella jaksolla sama juoni jatkui. Kampparit loi paikkoja ja tänään upposi myös kulmalyönneistä, Santeri Laitisen ja Esko Liukkosen täräyttää kulmat sisään 50. ja 51. peliminuuteilla -tilanne jo 7-0. Kamppareiden hallinta jatkui ja Artem Shekhovtsov oli asialla 68. ja 69. minuutin maaleilla antaa ja taululla komeili loppunumeroiksi jäänyt 9-0.

Yleisöä Hänskissä oli tänään 672.

Otteluisäntinä toimineet Rakennusliike Ola Oy ja Honka Oyj palkitsi tai joukkueiden parhaina Kamppareilta Santeri Laitisenja LRK:lta Tuomas Mokon.

Kampparivalmentaja Antero Leväsen ja LRK:n joukkueenjohtaja Pasi Hiltusen kommentit päivän pelistä:

Loistava puolivälieräavaus Kamppareilta. Perjantaina Mustilla on Haaparannan Gränsvallenilla mahdollisuus kuitata voitolla välieräpaikka, mutta edessä on täysin uusi peli ja uusi päivä. On varmaa, että LRK tulee taistelemaan kotikentällään tämänpäiväistä kovemmin, eikä pelistä ole missään nimessä odotettavissa helppoa vierasvoittoa. Mikäli LRK puolestaan voittaa perjantai-illan pelin, ratkaistaan välieräpaikka sunnuntaina Mikkelissä.

Teksti ja kuva: Lauri Tikanoja