Narukerä ryösti pisteet Hänskistä

Kampparit – Narukerä 2-5 (1-3)

Kampparit pelasi sunnuntaina viikonlopun toisen ottelunsa. Perjantaina se  kärsi niukan vierastappion Lappeenrannassa. Vastaan asettunut Narukerä oli puolestaan hävinnyt eilen Varkaudessa viime hetkien WP-osumalla.

Olosuhteet päivän peliin oli loistavat, parin pakkasasteen poutasää helli noin 450-päistä mikkeliläisyleisöä.

Ottelu käynnistyi vieraiden vahvalla rynnistyksellä. Jukka Loukkola vei Narukerän jo 5. peliminuutilla komealla kulmalyönnillään 0-1 johtoon ja Tomi Mustonen löi rankkarista 0-2, kun peliä oli pelattu 12 minuuttia. Kampparit pääsi hiljalleen paremmin peliin mukaan ja loi muutaman hyvän tekopaikan. Puolen tunnin pelin jälkeen Kimmo Huotelin hassusti rankkarin, mutta paikkasi tilanteen heti seuraavassa tilanteessa kaventaen läheltä 1-2:een. Narukerä hyödynsi erikoistilanteensa hyvin, ja muutama minuutti ennen taukoa Timo Niemi löi kulmasta 1-3 maalin, joka jäi taukonumeroiksi. Ensimmäisellä jaksolla Kampparit pelasi vasten alhaalta paistavaa aurinkoa, mikä hankaloitti pelaamista jonkin verran.

Toiselle jaksolle aurinko laski piiloon , mutta asetelmat pelissä ei merkittävästi muuttuneet. Narukerä oli aktiivinen, puolusti hyvin ja hyödynsi hyvin paikkansa. Kampparit loi hyviä paikkoja, mutta Narukerän mainio maalivahti Esko Kuusamo ja puolustus olivat aina oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Ottelu ratkaisuksi muodostui varsin erikoisin perustein Narukerälle määrätty rangaistuslyönti,  jonka löi sisään tehokas, lähinnä ”jokerilyöjänä” Narukerän kärjessä kuvaileva Jukka Loukkola vieden vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle reilu vartti ennen loppua. Kamppareiden nopea kavennus 2-4:ään (Kalle Lempinen) oli kosmetiikkaa ja Narukerän Jukka Loukkola kaunisteli vieraiden voittonumeroiksi 2-5.

Kampparivalmentaja Olli Manninen luonnehti Narukerän olleen valmiimpi peliin ja halunneen enemmän voittoa; ”Molemmilla joukkueilla oli niukat tappiot takanaan, mutta Narukerä oli saanut omasta tappiostaan enemmän kiukkua ja onnistui kyllä tänään meitä paremmin”.

Kampparit jatkaa urakkaansa ensi viikonloppuna matkustaen lauantaina 1.12. Helsinkiin Botnian vieraaksi ja sunnuntaina 2.12. Hänskiin saapuu Helsingin IFK. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 15.00.

Narukerästä palkittiin tehomies Jukka Loukkola ja kotijoukkueen parhaana palkittiin pirteästi pelannut Ilya Sokolov.

Teksti: Lauri Tikanoja