Mestari piti pintansa Lappeenrannassa

Veiterä – Kampparit 6-5 (2-3)

Viime kevään finaalipari kohtasi Lappeenrannan liiga-avauksessa perjantai-iltana. Ihan viime kevään kolmetuhatpäisen yleisön edessä pelatun finaalin tunnelmaan ei ylletty,  mutta Kisapuistossa ja ilahduttavasti myös YLE Areenassa nähty ottelu oli kuitenkin ajankohtaan nähden suorastaan yllättävän vauhdikas ja hieno jääpallo-ottelu.

Pelin ensimmäinen puolituntinen oli selkeästi Kamppareiden, joka karkasi Kalle Lempisen kahdella ja Iisakki Kaivolan yhdellä osumalla jo kolmen maalin etumatkalle. Janne Hauska toi kuitenkin kahdella maalillaan Veiterän ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla jo maalin päähän.

Toisella jaksolla Veiterä tuli pian tasoihin samaisen Janne Hauskan toimesta ja siirtyi 67. peliminuutilla ensimmäisen kerran johtoon.Kampparit tuli vielä muutama minuutti myöhemmin Kalle Lempisen upealla soololla tasoihin (4-4), mutta ottelun loppujaksolla aktiivisempi Veiterä teki voittoon riittävät osumat 5-4 (Tero Liimatainen) ja 6-4 (Tomi Hauska), eikä Ville Hämäläisen hieno kavennus viime hetkillä ei enää uhannut kotijoukkueen voittoa.


Videoklipissä Kalle Lempisen upea läpiajomaali

Tappiosta huolimatta illan peli oli Kamppareilta kelpo esitys. Hattutempun viimeistelleen Kalle Lempisen lisäksi Mustista nousi selvästi esiin huikea Juuso Tervonen maalissaan. Myös hyvin luisteleva Ilya Sokolov osoitti jälleen olevansa hyvä löytö, jonka hyvistä nousuista ja syötöistä tullaan nauttimaan kauden mittaan. Kalle Lempinen palkittiin Kamppareiden parhaana pelaajana.

Kampparit jatkaa urakkaansa sunnuntaina kun Hänskiin saapuu porilainen Narukerä. Ottelu alkaa kello 13.00, Tervetuloa!

Lisätietoja:

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuva: Patrci Huittinen
Videot: Bandyliigan YouTube-kanava