Liigaryhmän tilanne – Sokolovin viisumiasia on kunnossa

14.09.2019 | Bandyliiga

Kamppareiden Bandyliigajoukkue alkaa olla valmis siirtymään kesäharjoittelusta varsinaiseen jääpallokauteen. Arvokkaita jatkosopimuksia on syntynyt ja lupaavia nuoria on nousemassa ryhmään.

Valmistautuminen sujunut hyvin

Joukkueen valmistautuminen alkavaan kauteen on alkanut jo huhtikuu puolivälissä. Tällä hetkellä treenejä vedetään kuudesti viikossa, harjoitushallin jäälle päästään kolme kertaa viikossa. Jäätreenejä on ollut hyvin, ja se näkyy varsinkin nuorissa pelaajissa jotka ovat ottamassa isoja kehitysaskeleita. ”Itse peliä ei voi kehittää hallin kaukalossa, mutta luistelua ja syöttämistä kyllä”, sanoo Antero Levänen.

Ryhmä on pysynyt hyvin kasassa

Vielä alkuviikosta epäselvänä ollut Ilya Sokolovin viisumiasia saatiin toivottuun ratkaisuun ja hyvässä kunnossa oleva venäläisvahvistus saapui Mikkeliin eilen perjantaina. Hyvissä ajoin ja asianmukaisesti haettu urheilijaviisumi oli viranomaiskäsittelyssä juuttunut ruuhkaan, mutta asia selvisi ajoissa, eikä varattuja juna- ja lentolippuja tarvinnut alkaa vaihtamaan.

Viimekautinen joukkue pysyy hyvin kasassa, poissa ovat ainoastaan Tukholmaan siirtynyt Kalle Lempinen ja peliuransa ainakin toistaiseksi päättänyt Henrik Honkanen.

Uusia sopimuspelaajia on saatu omista, lupaavista nuorista – tuoreimmat sopimuspelaajat ovat Aki Manninen ja Topi Saukkonen. Arvokkaista jatkosopimuksista tuoreimmat on tehty Kimmo Huotelinin ja Eetu Karhusen kanssa.

Sopimuspelaajia on tällä hetkellä 18 (2+16)

Maalivahdit: Jere Korhonen ja Juuso Tervonen

Kenttäpelaajat: Joni Maaranen, Sami Mikkola, Ville Hämäläinen, Mikko Pulkkinen, Iisakki Kaivola, Severi Noponen, Kimmo Huotelin, Esko Liukkonen, Jari Purovirta, Ville Särkkä, Vili Korhonen, Ilya Sokolov, Santeri Laitinen, Eetu Karhunen, Topi Saukkonen ja Aki Manninen.

Lisää sopimuksia syntyy tilanteen mukaan. Alpo Kaartinen treenaa ryhmän mukana ja on jatkamassa peliuraansa, mikäli työkuviot sen sallivat. Omista nuorista joukkueen rinkiin kuuluvat lisäksi joulukuuhun saakka varusmiespalvelustaan suorittava Esu Rytkönen sekä nilkkavammasta toipuva Karo Liimatainen.

Lappeenrantalainen, Mikkelissä opiskeleva Jaakko Kyllönen, 20, tavoittelee pelipaikkaa ryhmässä tryout-sopimuksella lokakuun loppuun.

Liiga käyntiin 22. marraskuuta Hänskissä

Bandyliiga käynnistyy kotiottelulla hopearyhmä Veiterää vastaan perjantaina 22. marraskuuta.

Ennen sitä Kampparit käy lokakuun alussa Ruotsin Edsbyn’issä, jossa kohdataan All Svenskanin Rättvik sekä Ljusdal. Marraskuun 9.-11. on vuorossa Varkaudessa pelattava Suomen Cup (WP-35, Veiterä, Botnia ja Narukerä). Lisäksi yksittäisiä harjoitusotteluita pelataan Oulussa (OLS) 25. ja 27.10 . sekä kotikentällä Hänskissä 14.11. kun vieraaksi saapuu Akilles.

Lauri Tikanoja