Kolmas semifinaali niukasti Kamppareille!

Kampparit – JPS 6-5 ja (5-5) (2-1)

Kampparit oli vienyt ensimmäisen semifinaalin, JPS toisen. Tänään keskiviikkona oli kolmannen väännön paikkana Hänski. Olosuhteet olivat ottelun alkaessa lämpimästä ja aurinkoisesta päivästä huolimatta mainiot.

Ottelu käynnistyi Kamppareiden selvällä hallinnalla. Tempo oli kova ja paikkoja luotiin JiPSin maalille, mutta avausmaali merkittiin kuitenkin vieraille, kun Ilari Nikula löi 19. pelimimuutilla vieraiden ensimmäisen kulman sisään.

Kampparit tuli 25. minuutin kohdalla tasoihin (1-1) kun Kalle Lempinen onnistui niin ikään kulmalyönnissä. Puolen tunnin kohdalla Eetu Karhunen taituroi Kampparit johtoon saatuaan hyvän syötön Iisakki Kaivolalta.

Taukoa vietettiin Kamppareiden niukassa 2-1 johdossa.

Toisen jakson alkuun molemmat loivat tekopaikkoja, mutta ensin osui JPS pitkän pallon luiskahdettua puolustuslinjan läpi, onnistui karkuun päässyt Tuomas Rinatala tasoittamaan 2-2:een ottelun 53.peliminuutilla. Kampparit ei jäänyt miettimään takaiskun ja rakensi huippuhienon 3-2 -johto-osuman vain minuutti tästä; Kalle Lempinen ja Kimmo Huotelin pelasivat Santeri Laitisen tekopaikkaan ja Ässä ei erehtynyt. Kampparijohdosta saatiin nauttia vain muutama minuutti, kun vieraat tulivat kulmalyönnillä tasoihin.

71. minuutin kohdalla nuoret Ässämäen veljekset yllättivät Kampparipuolustuksen ja tunkeutuivat maalintekoon – Tatu syötti ja Tuukka vei JiPSin 3-4 johtoon.  Kampparit ei taipunut, vaan neljä minuuttia myöhemmin Eetu Karhunen toi Kalle Lempisen syötöstä tasoihin ja heti seuraavalla minuutilla Iisakki Kaivola vei saman miehen esityöstä Mustat 5-4 johtoon.

Johto ei kestänyt, vaan JPS tuli vielä kerran tasoihin – Tuukka Ässämäki tasoitti pelin 84. minuutilla 5-5:een. Loppuminuuteilla molemmilla oli paikkansa, mutta varsinainen peliaika päättyi tasatuloksessa.

Jatkoaikaa pelattiin reilu viisi minuuttia, ja sen vei Kampparit. Peli pyöri punaisten päädyssä ja jatkoajan toisesta kulmalyönnistä täräytti kokenut Jari Purovirta pelin päättäneen 6-5 voittomaalin ja yli 900-päinen kotiyleisö sai palkinnon kärsivällisyydestään.

Kampparit otti välieräsarjassa toisen voittonsa, ja finaalipaikka on Mustille katkolla ylihuomenna perjantaina Jyväskylässä!

PERJANTAIN PELIIN LÄHTEE FANIBUSSI

Perjantain neljänteen välieräotteluun järjestetään Mikkelistä fanibussi. Bussi lähtee kello 16.30 Hänskin yläpuolelta Linnankadulta. Matkan hinta on aikuisilta 20 € ja junioreilta 10 €. Pääsylippu otteluun fanibussilaisille 5 €, juniorit pääsevät peliin maksutta oma kampparipelipaita päällä.

Ilmoittautumiset sähköpostiin kimmo.huotelin@kampparit.fi

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuva: Mari Ukkonen